Kırkıcı: Umarız sağduyu hakim ve Silivri’nin çıkarları öncelikli olur

Kırkıcı: Umarız sağduyu hakim ve Silivri’nin çıkarları öncelikli olur

7.12.2020 16:10:15

Aralık ayı meclis toplantısında CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, salgın süreci ve İBB çalışmaları üzerinde durduktan sonra Kavaklı'daki yer tahsisine değindi. CHP'nin gündeminde çözüm bekleyen Büyük Ova konusu da yer aldı.

CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı'nın açıklamaları şöyle: “Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Kavaklı Mahallemizde 172 dönüm bir arazinin 4 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararla bir firmaya sağlıkla ilişkili bir fabrika kurulmak üzere tahsis edildi. Bilindiği gibi bu arazi içerisinde mahallenin tek futbol sahası, park ve Silivri Belediyesine ait bir depo bulunmakta. Ayrıca iki yıl öncesine kadar milli sporumuz yağlı güreşlerin yapıldığı yer olarak bilinen arazi fabrika yapılmak üzere tahsis haberiyle gündemimize düştü.

“ÜNİVERSİTE VE SPOR ALANI OLARAK PLANLARA İŞLENMİŞ BU ÇABANIN İÇERİSİNE GİRİLMİŞTİ”

Bu araziyi geçtiğimiz dönem üniversite ve spor alanı olarak planlara işlenmişti. Bunun gerçekleşmesi için de bir çaba içerisine girilmişti. Şimdi burada konuşulması gereken birkaç şey varsa da en önemli şeyi vurgulamak isterim.

“PLANLAMA BİR YASADIR”

Bir kentin nasıl geliştirileceği bir planlamayla çözüme bağlanır. Planlama bir yasadır, hangi kuruluşların görüş bildireceği belirlenmiştir. Ciddi ve titiz bir çalışmayla planlamalar yapılır. Kentin gelişmesi konusunda bu planlaya riayet edilmesi beklenir. Dikkat ederseniz biz Silivri Belediyemizin planlama sürecinde en küçük bir farklılığa bile müsamaha edemiyoruz. Neden? Plan böyle çizilmişse vatandaşlarımızın ve inşaat yapıcıların bunu algılaması ve buna uymasını bekler Silivri Belediyesi haklı olarak. Haliyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine, ilçe belediyelerine ve bakanlıklara yasalarla biçilmiş bir takım görevler var. Planlamayı nasıl yapacaklarını, hangi şartlara uymak zorunda oldukları belirlenmiş.

“ALELACELE BİR ÇALIŞMAYLA KARAR ALINDIĞINI TAHMİN ETMEKTEYİZ”

Buradaki tartışmanın esas noktası yeriyle ilgili bir sıkıntıyı doğurması. Silivri ve Kavaklı halkının uzun yıllardır bir üniversite beklentisi planlara işlenmiş durumda. Bununla ilgili bir müjde ya da irade beklenirken başka bir şey geliyor. Elbette ki devletimizin yerellere yapacağı yatırımları, destekleri, fabrikaları ya da başka yatırım alanlarını, hele ki istihdam yaratacak ve zenginlik katacaksa, hiçbir zaman karşısında yer almadık yine yer almayız. Ancak burada çok fazla tartışılmadan, alelacele bir çalışmayla karar alındığını tahmin etmekteyiz.

“CUMHURBAŞKANIMIZA SAĞLIKLI BİR DİLLE İLETİLDİĞİNDE AŞILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Olabilir, her dönem benzer hatalar yapılabilir ya da üzerinde çok fazla çalışılmadan bir takım kararlara varılabilir. Bizim beklentimiz en kısa zamanda bu hatadan dönülmesidir. Bunu Cumhurbaşkanımıza sağlıklı bir dille iletildiğinde rahatlıkla aşılabileceğini düşünüyorum.

“NE KADAR ÇOK PAYLAŞIRSAK O KADAR DAHA SAĞLIKLI KENTİMİZE SAHİP ÇIKARIZ”

Belediyemizin ve halkımızın bu konuda iradesi sorgulanması gerekirdi. Ne yazık ki olay bittikten sonra tartışmaya açmak zorunda kalınıyor. Bu tür önemli kararlar ve gelişmeler, toplumun, özellikle de toplumun temsilcisi olan belediyenin huzurunda birazcık da karşılıklı iletişimiyle çözüme bağlanması gerekir. Hükümetimizin ya da Cumhurbaşkanımızın böyle bir üslubu var mıdır yok mudur bilemem ama bizler ne kadar çok şey paylaşırsak o kadar daha sağlıklı şekilde kentimize sahip çıkarız.

“BU TÜR HASSASİYETLERİ DAHA FAZLA ARAMAMIZ GEREKİYOR”

Başkan bey 4 Aralık Toprak Günü'nden bahsetti. Toprağa olan bağlılığımız ve verdiğimiz kıymetten bahsetti. Onlara katılıyorum. İşte biz de zaten bunun için bu kaygıyı duyuyoruz. Bu şehirler yaşayan şehirler olarak ileriye taşınacaksa toprağı, havası, suyuyla, sokakları, parklarıyla taşıyacaksak bu tür hassasiyetleri daha fazla aramamız gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir zaman kimsenin kafasını kırma derdinde değiliz, kimseyle de kavga etmek istemiyoruz.

“UMARIZ SAĞDUYU HAKİM OLUR VE SİLİVRİ HALKININ ÇIKARLARI ÖNCELİKLİ OLUR”

Silivri'yi herkesten daha çok sevdiğimizi iddia etmiyoruz, biliyoruz ki hepimiz çok seviyoruz. Hiçbir siyasi tartışmalara fırsat vermeden Silivri Belediye Meclisinde konuşulmasını sağlamamız lazım. Bu görev Belediye Başkanımıza ait. Her mecliste Silivri ile ilgili önemli projelerin konuşulması ve tartışmasını isterim. O zaman birbirimizle olan iletişimi daha güçlü tutan bir meclis oluruz diye düşünüyorum.

Marka Kent Silivri diyoruz. Buna uygun davranmak zorundayız. Silivri'nin topraklarını, dışsal tehlikelere karşı korumak gibi bir yükümlülüğümüz var. Bu koltuklara onun için talip olduk ve halk bunu bizden bekler. Umarız ki sağduyu hakim olur, Silivri halkının çıkarları, öncelikli olur.

Silivri'nin Cumhurbaşkanlığından beklediği çok daha fazla katkılar var. Görülüyor ki çok kolay bir satırla çok büyük kararlar alınabiliyor.

“BÜYÜK OVA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ BİLGİ TALEP EDİYORUZ”

Hatırlanırsa Silivri'mizin önemli bir bölümü, Büyük Ova kapsamı içerisine alındı. Ancak bununla ilgili herhangi bir ikinci çalışma yapılmış değil ya da en azından biz bilmiyoruz. Ova alanları Büyük Ova kapsamına alındıktan sonra ne yapılması lazım, beklenti hangi yönde yürüyecek onu bilmiyoruz. Bu konuyla ilgili ciddi bir çalışma yapılmasını bekliyoruz ya da Silivri Belediye Meclisiyle bilgi paylaşılmasını hatırlatmak istiyorum. Meclisimiz kararlarının Silivri'ye hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber Merkezi

YORUM YAP