Volkan Yılmaz: İBB ile ilişkilerimizi bozamayacaksınız

Volkan Yılmaz: İBB ile ilişkilerimizi bozamayacaksınız

7.12.2020 17:31:53

CHP İlçe Başkanlığının İBB ile Silivri Belediyesi işbirliğinde alt yapısı hazırlanan ve kazandırılan çalışmaları sahiplenmesine tepki gösteren Başkan Volkan Yılmaz, sitemlerini iletti ve “Silivri Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin olması gereken ilişkilerini bozmak için kim ne kadar çaba sarf ederse sarf etsin bunu başaramayacak. Yapılanlar bağış, lütuf değil, İBB'nin Silivri'ye yapması gerekenler. Onun için daha büyük projelerde, daha büyük yatırımlarda İBB ile buluşmak üzere bunlara devam edeceğiz.”

Aralık meclisi ilk oturumunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP'nin İBB ile ilçe belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalara yönelik yaklaşımı hakkında duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

YILMAZ: İBB İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞTIK

Başkan Volkan Yılmaz konuyla ilgili şunları söyledi, “Silivri Belediyesine başkan adayı olduğumuzda, seçmenin huzuruna çıktığımızda, belediyenin imkanlarıyla, İBB ve hükümetimizle birlikte hayata geçireceğimiz projelerimiz var demiştik. Bugün bizim ve hükümetimizle birlikte yaptıklarımızı bir kenara bırakıyorum. İBB ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, ağır aksak da gitse, tabi burada iki seçim yaşanması, salgın, ekonomik koşullar, büyük bir yapıyı devralmanın yarattığı organizasyonluk hali, hep bunlar nedeniyle İBB'nin gecikmeli de olsa ilçemize yapması gereken hizmetleri hatırlatarak işbirliği içerisinde çalıştık.

İBB'nin Silivri'ye yapacağı çalışmaları engel olma mantığı ile hareket etseydim Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı kreş açılışlarından iki tanesini eksik yapacaktım. İBB'nin burada bir m2 yeri yokken, meclis üyelerime teşekkür ediyorum, hep birlikte el kaldırdık ve beş adet kreş yerini tahsis ettik. Hiçbir belediye bu kadar yapmadı. Arkadaşlarımın hiç biri de siyaset yapmadı. Çocuklarımız, istihdama ve sosyal hayata katılabilmeleri gereken anneler için iki kreş inşa edildi.

Engelli kardeşlerimiz için, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi için İBB'ye açık çek verdik, arazileri önlerine koyduk ve seçmelerini istedik.

“AÇIKLAMA YARIŞINA GİRMELERİNİ YADIRGIYORUM”

Zaman zaman tabi ki siyaset yapacağız ama CHP İlçe Başkanının, bizim Büyükşehir Belediyesi ile çok uzun zamandır sürükleye sürükleye getirdiklerimizi sanki bir gece yatıp rüyasında görmüş sabah İBB, Silivri'ye yapmış gibi bu kadar basit şekilde lanse edilmesini üzülerek takip ediyorum.

Müjdat Gürsu Tesislerini Spor Bakanımızla görüştüğümüzde, İBB'deki çoğunluğumuza da dayanarak İBB'den Silivri Belediyesine tahsis alabilirdik. Biz bunu yapmadık. Ekrem beyle de görüştük, kendisi “Spor Bakanımıza selam söyleyin, kendilerini uygun görürlerse oradaki spor alanını ben yapmak istiyorum.” dedi. Spor Bakanımıza bunu naklettiğimde bunun siyasi bir getirisini düşünmeden, “Sporun siyaseti olmaz, buyursunlar İBB olarak stadı yapsınlar” dedi.

Silivri'deki bu iklimi biz oluşturmuşken sırf siyaset yapmak için basın toplantısı düzenleyen ve bunu bu şekilde irite ederek üzerine gidip, sen yaptın, o yaptı, ben yaptım kavgasıyla bunları açıklama yarışına girilmesini yadırgıyorum. 

Falezler için şantiye kuruldu, kaldırıldı. Tam bir yıldır falezlerin takibini yapıyorum.

“BİRÇOK PROBLEMİ ÇÖZDÜK, UZLAŞI VE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇÖZMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Yol Bakım Daire Başkanımıza, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum.

Silivri'yle ilgili ne zaman bir sorun için gitsek hep bir çözüm üretici, uzlaşı gerektiren ve işbirliği içerisinde birçok problemi çözdük, çözmeye devam ediyoruz.

“İBB İLE İLİŞKİLERİMİZİ BOZAMAYACAKSINIZ”

Onun için Silivri Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin olması gereken ilişkilerini bozmak için kim ne kadar çaba sarf ederse sarf etsin bunu başaramayacak. Yapılanlar bağış, lütuf değil, İBB'nin Silivri'ye yapması gerekenler. Onun için daha büyük projelerde, daha büyük yatırımlarda İBB ile buluşmak üzere bunlara devam edeceğiz. Saydığınız hizmetler doğru. Ben onlar için teşekkür etmek istiyorum.

“BU HİZMETLERİN BURAYA GELMESİ İÇİN ÇABA SARF ETMEK LAZIM”

Enerji A.Ş ile İSTAÇ yetkililerine hep şunu söyledim: “Siz Silivri'de negatif çevresel etkileri ve negatif yansıyan tesislerin genel müdürlerisiniz. Bu negatif etkileri silmek adına pozitif hizmetler üretmelisiniz.” Kreş, Engelli ve Koordinasyon Merkezi gibi v.s. bunları yapmak zorundalar. Enerji A.Ş.'ye dedik ki gelin beş tane köyümüze, alt yapısını Silivri Belediyesinin, üst yapısını da sizin yapacağız ortaklaşa spor tesisleri yapalım. Çeltik ve Büyük Çavuşlu'da şuan yaptığımız spor tesisleri bu kapsamda yapıldı. Enerji A.Ş. müdürü yattı rüyasında bunları görmedi. Bunlar için dertlenmek lazım. Bu hizmetlerin buraya gelmesi için çaba sarf etmek lazım.

“BENİM GETİRDİĞİM YATIRIMLARIN PEŞİNE TAKILACAĞINIZA YENİ PROJELER ÜRETİN”

CHP'li arkadaşlarımızın, bizim hiç haberimiz olmayan yatırımları bu bölgeye getirmesini istiyorum. Bakın bir tane bile yok. Benim görüştüğüm, olgunlaştırdığım ve yatırım kararı aldığımız yatırımların peşine takılacağınıza gelin siz de yeni projeler üretin, yeni ufuklara yelken açın, biz de size teşekkür edelim.

“GEÇMİŞ YÖNETİMİN IŞIKLAR'LA BERABER SİLİVRİ'YE GETİRDİĞİ ÇOK BÜYÜK HİZMETLER VAR”

Yanlış bir algı var. Geçmiş yönetim Özcan Işıklar'la beraber Silivri'ye getirdiği çok büyük hizmetler var. Bunların hepsini bir kalemde yok saymak, ‘el kol bağlandı, hiçbir hizmet yaptırılmadı' edebiyatı da doğru değil. Onun için İBB ile yürüttüğümüz olumsu atmosfer için yönetimine teşekkür ediyorum, ama Silivri'nin hak ettiğinin daha fazlası olması gerekiyor.

“REKREASYON PROJESİNİ BİZ ÇİZDİK”

Boğluca Deresi'nin Rekreasyon projesinin tamamı Silivri Belediyesi tarafından çizildi. Biz çizdik Park Bahçe Daire Başkanımıza sunduğumuzda, yeni bir projeye ihtiyaç olmadığını, fevkalade olduğunu ve bu projenin üzerinden gitme düşüncelerini paylaştılar. 60 bin m2 bir rekreasyon alanı yapacağız.

“BUNLARI DA SORGULAYACAĞIZ”

İBB bize 60 bin m2 yaparken, Büyükçekmece'ye 600 bin m2 yapıyor. Adalet? Bunları da sorgulayacağız. Konuştuğumuzda Ekrem İmamoğlu'nu dokunulmaz addeden CHP'li arkadaşlarım bana kızmasın.  Ekrem beyi niye eleştirmeyeceğiz? Yanlış yaptığı şeyleri söylediğimizde niye hoşunuza gitmiyor? Her seferinde istişare ortak akıl, şehri beraber yönetme kavramlarını söylüyoruz ama bunları söylediğimizde de trol mantığı ile saldırıyorsunuz. Tabi ki soracağım, niye yeşil alanın 10 katı Büyükçekmece'ye yapılıyor? Bunun bir mantığı ve açıklaması varsa da o açıklamayı bekliyorum.

“BEYHUDE ÇABALARINIZ BOŞA ÇIKAR”

Biz İBB ile de hükümetimizle de fevkalade uyumlu bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Kimse burada bir kavga çıkarmaya ve Silivri'yi hizmetlerden mahrum kalma noktasına getirmek için çalışmasın. Beyhude çabaları da boşa çıkar.

“İNŞALLAH SİLİVRİLİLİK RUHU İÇİNDE BİR MÜZAKERE OLUR”

Süheyl beye tespitleri için teşekkür ediyorum. Keşke iki gündür çok seviyesiz, aslı astarı olmayan basın açıklamaları yapılmasaydı. Sabaha kadar meclisimizde bu konuyu da her konuyu da konuşuruz. Siyasetçiler tabi ki siyasetini yapsın ama kamuoyunda sorgularken Silivri Belediyesini hiç aramamak, Belediye Başkanına bir telefon dahi açmamak doğru değil. Basın üzerinden mi size cevap verseydim!? İnşallah Silivrililik ruhu içinde bir müzakere olur. Yaptığınız seviyeli tespitler için teşekkür ediyorum.”

KIRKICI: AMACIMIZ ROL ÇALMA VEYA HERHANGİ BİR ŞEYİN ÖNÜNÜ KESME DEĞİL

Yılmaz'ın açıklamalarına istinaden söz alan Kırkıcı, “Silivri'deki eksiklerin ya da yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda Büyükşehirle kurduğumuz temasların Silivri Belediyesine katkı olduğunu görüyorsunuzdur. Amacımız rol çalma veya herhangi bir şeyin önünü kesme değil.

Falezlerle ilgili bir engelleme ile karşılaşmışsınız, bunu ayak üstü söylemişsiniz. Ben isterim ki nasıl bir belediye meclis toplantısı üslubuyla toplanıyorsak, yalnızca projeleri ve takip edilmesi gerekenleri konuşacağımız konular için toplanalım. Tüm arkadaşlarımızın fikirlerinden yararlanalım. Bu sinerjiyi hem Büyükşehir hem merkezi hükümetimiz hissetsin. Bu daha fazla fayda sağlamaz mı? Bunu sürekli öneriyor ve sizden talep ediyoruz.

İki gündür devam eden tartışmadan bahsediyor ve bizim aramamızdan bahsediyorsunuz.  “Gelin arkadaşlar, gündeme böyle bir konu düştü. Neymiş, belediyemizin bununla ilişkisi nedir, katkısı ne kadardı, yapılan yazışmalar hangi aşamada, bunları sizinle paylaşayım. Sonrasında siyasetinizi devam ettirin.” demenizi beklerdim. Daha sağlıklı olurdu. İletişim kanallarının kısıtlı olduğu belli.” Dedi.

Başkan Yılmaz da “İletişimin ve çözüm yolların açıklamalar, basın toplantıları veya sosyal medya üzerinden meclis üyelerimizin attıkları mesajlarla tıkandığını size hatırlatmak isterim” şeklinde konuyu kapattı.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAP