XXXXX

Karakaş-Yönet Yoluna Devam


Karakaş, Yalçın Yönet’in teşkilat bakımından kıymetinde düşüş olmadığını, önemli görevlere gebe yol arkadaşının konumunu muhafaza ettiğini bildirmekte. Grup Başkanlığı görevinin sırayla verilip, değişeceğini, Saffet Sert’in tercih sebebinin eski bir belediye başkanı olması nedeniyle uygun görüldüğünü açıklamış.
Ben de böyle olmasını umuyordum zaten. Düşüncelerimi aktarmam, konuya açıklık getirmek bakımından, kafalarda oluşan soru işaretlerinin aydınlığa kavuşması açısından yararlı oldu sanıyorum.

SİLİVRİ BELEDİYESİ - MARMARA
ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİMLERİ TAM HIZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ekip arkadaşları, AKP’li Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar ile birlikte bugün Marmara Üniversitesi Rektörünün misafiri olacak. Marmara Üniversitesi’nin Silivri’de Alipaşa ve Kavaklı’da kurmayı amaçladığı fakülteler konusunun da önümüzdeki Nisan Meclisi’nde görüşülmesi bekleniyor. Bazı işler vardır ne kadar zorlarsanız zorlayın kolay yol almaz. Aynı ölçüde olacak şeyler ile ilgili süreç de adeta kendiliğinden yoluna girip gelişir. Yerel yöneticilerimizin Silivri’ye üniversite kazandırma gayretine bir yıl boyunca şahitlik ettik. Çok da ciddi çabalar söz konusu oldu bunu inkâr etmek mümkün değil. Daha önce söylediğim gibi AKP’li Meclis Üyesi İnci Aydar’ın aracılığı ile ilçe belediyemizle irtibata geçen Marmara Üniversitesi, eğitim vadisi hedeflerimize en doğrudan ve hızlı katkıyı sunmaya ciddi bir aday. Bir elin nesi var iki elin sesi var deyimini bu gelişmeler çerçevesinde belirtmeden geçemeyeceğim.

SİLİVRİ’NİN TOPRAĞI
‘ALTIN’ DEĞERİNDE
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dün Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği ziyaretinde tarımsal alanların kaçak imara açılması ile ilgili hız kazanan süreç hakkında yerel yönetimin aldığı önlemleri paylaştı. Yerel yönetim olarak tarımsal alanların imara açılması için çevrilen düzenlerin farkında olarak, gerekli işlemleri, yasal takibi yaptıklarını anlattı. Silivri’nin toprağı ‘altın’ değerinde neredeyse artık. Bu da iştah kabartan bir piyasa oluşturmuşa benziyor. Büyük rantların döndüğü piyasada tehlikeli oyunların oynanması kaçınılmaz. Bunun için yetkililer kadar vatandaşa da büyük sorumluluk düşüyor. Planlama süreci öncesinde bazı şeylerin karambole gelmemesi ayrıca önemli. Aman dikkat.

"BARDAĞI BIRAKIN DÜŞSÜN!"
Profesör elinde içi dolu bir bardak tutarak dersine başladı
Herkesin göreceği bir şekilde tutuyordu ve ardından sordu :
"Bu bardağın ağırlığı sizce ne kadardır?"
'50gm!' .... '100gm!' .....'125gm' .. diye öğrenciler yanıtladı.
"Bardağı tartmadıkça gerçekten ben de bilemem," dedi profesör, "ama, benim sorum şu ki :
"Bu bardağı böyle birkaç dakikalığına tutsaydım ne olurdu?"
'Hiçbir şey'… diye yanıtladı öğrenciler.
"Tamam peki 1 saat boyunca tutsaydım ne olurdu?" diye sordu profesör bu kez…
"Kolunuz ağrımaya başlardı efendim" diye öğrencilerden biri yanıtladı
"Haklısın, peki şimdi ben 1 gün boyunca tutsam ne olurdu?"
"Kolunuz iyice ağrır, kas spazmı, batar vs gibi sorunlar yaşardınız ve hastaneye gitmek zorunda kalırdınız!"….. tüm öğrenciler çeşitli yorumlar yaptı ve gülüştüler
"Çok iyi. Peki tüm bu sorunlar olurken bardağın ağırlığında bir değişme olur muydu?" diye sordu profesör.
"Hayır…." diye yanıtladı herkes
Peki o zaman kolun ağrımasına ve kas spazmına neden olan neydi?"
Öğrenciler bulmaca çözermişçesine düşünmeye başladılar.
"Acıdan ve ağrıdan kurtulmak için ne yapmam gerekir bu durumda?"diye tekrar profesör sordu.
"Bardağı bırakın düşsün!" diye öğrencilerden biri yanıt verdi.
"Kesinlikle!" dedi, profesör.
"Hayatın problemleri de böyle bir şeydir. Onları kafanda birkaç dakika tutarsın. Bir sorun yokmuş gibi görünür. Uzun bir süre düşünürsün. Başınız ağrımaya başlar.
Daha uzun düşünün. Artık seni bitirmeye ve hiçbir şey yapamamana neden olur.
Hayatınızdaki mücadeleleri ve problemleri düşünmek önemlidir,
Fakat DAHA ÖNEMLİSİ onları her günün sonunda, uyumadan önce yere bırakmaktır (bardak gibi). Bu şekilde strese girmez, ve her gün taze bir beyin ile uyanır ve her konuyla ve yolunuza çıkan her mücadele ile başa çıkabilecek güçte olursunuz!

YORUM YAP