XXXXX

KARAKAŞ: KOLTUKLARIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ

Dün arayan Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş adeta içini döktü. Karakaş ne kadar dökebilirse işte… Metanetini koruma konusunda bir yarış olsa Karakaş, Oscar'ı kimseye kaptırmazdı. Özcan Işıklar ile kıyaslanmasına karşı çıktı ve "Ben hizmet yapıyorum, o siyaset. Koltuklarımızı değiştirmemiz lazım. Laf üretmekten başka yaptığı bir şey yok” dedi.
"Koltuklarımızı değiştirmeliyiz” lafına dikkatinizi çekmek isterim!
"Aday adaylığı” konusunda son kararını da açıklayan Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, "Aday adayıyım diye ortaya çıkmaları yasakladım. Herkes önce çalışacak, elini taşın altına koyacak sonra seçim zamanı adaylık konuları konuşulacak.”

KARAR BAKANLIĞIN, UYGULAMA DA DOĞRU
E-5 yan yolu kenarındaki 2.el oto alım satışı yapan işletmelerin şehir dışına çıkartılması ile ilgili kararı Silivri Belediyesi Şubat 2012 meclisinde aldı. Gerekçe, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi! Silivri Belediye Meclisi'nin konuyla ilgili kararı aynen şu şekilde:
"İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 2008/71 no'lu genelgesi gereği 2. el oto galerilerinin şehir merkezi dışına çıkartılması konusu yasal zorunluluk olduğundan, ilçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren ikinci el oto galerilerinin yerleşim alanı dışına taşınması konusunda 2012 yılı sonuna kadar süre verilmesi, verilen süre sonunda yerleşim alanı dışına çıkmayan ikinci el oto galerilerinin ruhsatlarının iptal edilmesi oy çokluğu ile uygun görül müştür.”
Silivri Belediyesi yer göstermek zorunda değil. Buna rağmen böyle bir girişimde bulundu netice alınamadı. Mümkün değildi, çünkü bazı esnaflar, cüzi miktarlarla dükkan sahibi olmanın kolaycılığına, uyanıklığına başvurdu. Bu siyasi bir mesele değil. Bölgede işyerimiz olduğu için çekilen eziyetin vatandaş açısından tam bir rezalet olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Şenol Yıldız'i tebrik ediyorum… Gerçekleri söylemiş, salt gerçekleri kişisel ticari menfaatlerini bir kenara koyarak, konuyu saptırmadan.
Bakın ne diyor; "Belediyenin almış olduğu meclis kararına saygılıyız. Bu anlamda ileriye dönük olarak bazı yerlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Sonuç itibariyle burada bir takım sorunların yaşandığı doğru. Yıllardır gerek yayalar gerekse burada oturan insanların evlerine giriş çıkışları yönünden devam eden sıkıntılar var. Artık burası bizi kaldırmıyor açıkçası. İşlerimizi sağlıklı yapamadığımızdan da başka bir yerlere taşınmamız gerekiyor. Benim düşüncelerim bu yönde.
Buradan insanlar geçemiyor, yaya yolunu işgal ediyoruz. İnsanlar evlerine girip çıkamıyorlar. Buradaki esnaf büyüdü, buna bağlı olarak da araç sayısı arttı. Bu da yayalara ve ev sahiplerine zarar vermeye başladı. Bir yer gösterilseydi elbette çok daha güzel olurdu ama başta da söylediğim gibi alınmış ve saygı göstermek durumunda olduğumuz bir karar var. İşimizi büyütmek ve daha sağlıklı iş yapabilmek adına başka yerlere geçmemiz iyi olacak kanısındayım. İnsanlara zarar veriyoruz kısaca. Belki ticari kaygıyla bunun aksini iddia edenler olabilir. Ama sonuçta insanlara da saygı duymak lazım.”
Esnafların açıklamalarında enteresan bir şey dikkatimi çekti. Emlak alım satım ruhsatıyla araç satıyorlar! Buna dayanarak İçişleri Bakanlığı ve Silivri Belediyesi iradesine karşı koyma niyetleri boş. Bakanlık asıl diyor ki yerel yetkililere; "genelgeyi uygulamazsanız hakkınızda görevini yerine getirmemekten soruşturma açarım.” Ayrıntılı haberi yarın gazetemizde okuyabilirsiniz. İktidar ile muhalefet meselesi değil bu bakanlık genelgesi. Silivri'ye yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldırma iradesini Ak Parti de göstermeli, MHP de… Hatta her sorumlu vatandaş ve esnaf! Başkalarının haklarını hiçe sayarak esnaflık yapılmaz. İşgal edilen o kaldırımlar herkesin, tıpkı uygulanması gereken yasalar herkes için eşit olduğu gibi.
Işıklar'ın açıklaması ve düşüncesi çok doğru, destek bulacağından da eminim çünkü halkın genel beklentisi, aklın yolu bir olmakla birlikte, bu yönde.

İSKİ'YE KINAMA, TABAKOĞLU'NA TEŞEKKÜR
İSKİ çalışanları sorumluluklarını daha özenle yerine getirmek yerine bu alandaki sıkıntıları vatandaşın şikayeti üzerine haber yapan muhabirleri engellemeyi görev edinmiş. Hem de genç bir bayanın üzerine yürüyecek kadar şaşırmışlar kendilerini. Eşkıya mısınız, işçi mi kendinize gelin? Bu ayıbın bilinmesi size yeter her halde. İşini yapan gazetecilerin üzerlerine yürüyün, sorunları çözmek yerine daha büyüklerine yol açın diye maaş almadığınızdan eminim. Sizin aklınız karışmış orası kesin. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu'na muhabirimize sahip çıktığı için teşekkür ederim, olaya etkin müdahalesi çok yerinde olmuş.

SİLİVRİ ÖĞRETMENEVİNİN AKIBETİ...
10 Ekim tarihli gazetemiz sayısında "Silivri Öğretmenevi devrediliyor” başlığıyla verdiğimiz haberinden takip etiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Öğretmenevi'nin Selimpaşa İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne devir kararını yazıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cevap olarak yazılan yazıda ise devrin yapılmasıyla okulun zora gireceği, zaten bir uygulama otelinin bulunduğu ve bu yükün altından kalkamayacağı gerekçeleriyle açıklandı. Öte yandan Pazartesi günü bölgemiz Ak Parti Milletvekili Gülay Dalyan ve Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri Öğretmenevi'nde konuyla ilgili bürokratlarla toplantıda bir araya geldi. Dalyan, Bakanlığın bu uygulamasından Silivri Öğretmenevi'nin muaf tutularak, mevcut durumunda devam etmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Silivri Öğretmenevi'nin akıbeti, önümüzdeki günlerde netleşecek gibi görünüyor.

YORUM YAP