Sevginar Sali

“İstanbul’da İmamoğlu, Silivri’de Balcıoğlu”

Pazar akşamı Bora Balcıoğlu, ikinci kez Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı meşalesini yaktı ve CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür'e dosyasını teslim etmeden evvel son sözleri “İstanbul'da İmamoğlu, Silivri'de Balcıoğlu” oldu.
Slogan üzerinde düşününce ister istemez bu denklem bende 2019 seçimlerinden daha zor bir sürecin 2024'te gerçekleşeceği hissiyatını uyandırdı. Hani derler ya “İlk aklınıza düşen şık doğrudur, üzerinde düşünüp farklı bir cevapta karar kılarsanız o yanlış olur” diye. 2019 yerel seçimlerin neredeyse 5 yıl ardından bugünkü tablo bana Bora Balcıoğlu için seçim zaferinin çok daha taşlı bir yoldan geçeceğini çağrıştırdı istemsizce.
Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken “Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız, CHP'nin doğal adaylarıdır” tanımlamasını kullandı. Evet, bu iki isim 2019'dan sonra CHP'nin yükünü önemli ölçüde üstlenen isimler oldu. Öncesi de var ve unutulacak gibi değil tabi. İBB Meclis Üyesi de olmaları asabiyle sorumlulukları diğer üyelerden daha fazla, gelecek hedeflerinden kaynaklı gerekli olan artı mücadeleyi de her ikisi de güçleri nispetinde ortaya koydular.
2024 ile ilgili aday adaylığı Bora Balcıoğlu için daha kritik. İkinci aday adaylığı da adaylaşmaz ise siyaseten bir kayıp oluşur kuşkusuz. Aday olup kazanamamak durumunda uğrayacağı zarar daha fazla olur.
Balcıoğlu ve adaylık konularını kayıp tezleri üzerinden alıp, kazanmaya dayandıracak olursak işte bu aşamada kendisi için süreç bambaşka bir boyut ve sorumluluk demek. Belediye Başkanlığının, yürüttüğü başkan yardımcılığından çok daha öteye bir efor ve iş gerektireceğini belirtmeye bile gerek görmüyorum. Silivri'yi yönetmeye talip olan kişiler, nasıl bir işe soyunduklarının bilincinde olmalı. Seçilmeden evvel fakına varsalar vazgeçerler mi? Seçilen ile seçen arasında bir eziyet-sefa çatışması var. Şöyle ki seçilen sefa sürerse, seçene eziyet kalıyor. Seçenin sefa sürmesi için seçilenin koltukta eziyet durumunu yaşaması gerekli. Tarafların sefa noktasında buluşması bizim toplum için şimdilik ütopya. Bu toplumsal yaralar ve eksikliklerle, onu yönetenlerin iyi gün yüzü görmesi sorumluluk sahibiyseler çok zor.
Silivri'yi şu açıdan da düşün isterseniz; bir arabayı ortalama hızla sürmek gibi değil de artık son sürat yol alan bir ağır tonajlı kamyonu istikametinde, güvenlik içinde yürütmek gerekli.
Bora Balcıoğlu'na çıktığı yolda başarılar diliyorum. İyi niyeti, beyefendiliği, azmi, çabası aday olup seçilmesi için yeterli olur mu kısa süre içinde göreceğiz. Önce partisi bir karar verecek. Silivri halkı da bu tercihi onaylarsa Başkan olacak! Aksi taktirde umutlar başka bahara kalacak.
Siyaseten kat ettiği mesafe çok önemli ve sarf ettiği emek ölçüsünde kuşkusuz ki kıymetli.Hakkında ve Silivri için hayırlısı olsun.

YORUM YAP