Sevginar Sali

Işıklar Ve Değirmenci Eşitlendi



Devir teslimine katılmadım. Zaten yaşanan izdihamdan bir şey görecek durumum da olmazmış. Yüzlerce kare resim arasından bakıyorum da bedenen kürsüde devir teslimi yapanların ruhlarında yaşanan 'savaş' gözümü çıkartıyor. Kontrolü sağlama çabası, sinirlerin gerginliği, sıkıntının yüzlerden her halini yansıttığı varlığı... Ne zor iş şu siyaset... Hayat da öyle aslında...
Değirmenci'nin birbirine sıkı sıkıya kenetlediği elleri, kansızlıkla dikkat çeken birbirine yine sıkı sıkıya bastırdığı dudakları sanki içinde kopan fırtınanın etkisiyle ağzından çıkabilecek sözleri bastırıyor. Bastıracak tabi, ağzına her geleni söylediği zamanların vebal ağırlığı daha omuzlarında.
Kişinin bir hatasını bin kez önüne koyma acımasızlığı siyasetin en can yakan silahı olmalı. Duyduklarımız, sözlerinin satır aralarındaki isyanı, gayreti tamam da aklından gerçekten neler geçiyor CHP'nin yeni ilçe başkanının merak ediyorum. Yaşayarak görmekten başka çaremiz yok ne yazık ki!  Ya yıllardır sağ kolu, yol arkadaşı olan Özcan Işıklar, o kadar işinin arasında siyasetin ilmini öğrenip teoride sınıfta kalışını nasıl hazmetmiştir. Değirmenci derdini bir kenara koysak bile bize siyaset dersi veren hocamız, kongre sınavından çaktığını gördükten sonra aynı hayranlıkla düşüncelerini dinlemek artık çok zor.   
Siz hiç hayatta en çok sevdiğiniz şeyi yapmanıza engel olan birini durumu bilen onlarca insan arasında kucaklayıp, iyi niyet gösterirken kendinizi düşündünüz mü?  Kantarın topuzunu kaçırana mı kaçırtana mı gözümüzü dikmeliyiz?!   

29 Mart öncesinde yaşananların intikamını 17 Ocak'ta alan Işıklar, Değirmenci ile eşitlendi mi?  Her şey etki tepki meselesidir anlayışından yola çıkarak, bence bir eşitlik sağlandı. Kimseyi daha fazla hırpalamaya gerek yok.   
Değirmenci, Abdullah Yıldırım'ın sürdürdüğü talihsiz açıklama serisinin son bölümüne atıfta bulunarak, "Her hareket karşılığını bulur" diyor, aksini iddia etse kimse inanmayacak zaten. Başkaları için önümüze sürdüğü gerekçenin kendi yaptıkları ve yaşadıklarıyla da ne kadar alakalı olduğunu göz ardı etmemeli ama. Kendi ettiklerini bulduğu gerçeğini unutmayarak, CHP ilçe başkanlığına seçilmesini bir milat kabul ederek, kendisiyle ilgili özlenen konuma gelmeli.
Herkes kendi yaptıklarından sorumludur kimse kimseye ne kötülük yapar ne de çok büyük iyilik. Ettiğinizden başka bir şey bulma ihtimalinin olmadığı gerçeğini göz ardı ettikçe yaşanan kayıplar ortada.   

Karşı taraftan gelen saldırılara insan her zaman hazırlıklıdır, önlemini almıştır, daha dikkatlidir ama paylaşımlarınız olan kişilerden gelen yanlış hareketler insanı ne çapta olursa olsun sarsar. Verdiği zararın fiziksel veya maddi boyutu ne olursa olsun, canınızı acıtması çok farklı hissedilir.   

Değirmenci ve Işıklar, birbirinin canını yakma konusunda eşitlendi. Her ikisi de bana göre artık eşit sayılabilecek bir konumda. Hanginizin diğerine daha büyük kötülük yapacağını merak edenlerden, görmek isteyenlerden başka kimse bundan sonra kavga etmenizi bekliyor olamaz.  Hava ne kadar soğuk, koşullar ne kadar elverişsiz olursa olsun o ıslak 'tülbent' kurumalı...  
Aynı partide göbek bağı ile birbirine bağlı ikilinin artık yeni günlerde, birbirlerine ve parti tabanına söz verdikleri yeni, güzel şeyleri söyleme vaktidir!  Değirmenci madem siyaset yapmaya devam edecek ve bunu illaki CHP'de yapmak istiyor, bu alanda sarf ettiği gayreti partisinin yerel iktidarına yönelik de sergileyecek. Bunun dışında söylediği birşey de yok zaten. Doğru bir formül geliştirmiş bunun için de parti tabanından şık bir destek aldı. Gerisi uygulama becerisine kalmış!  

Off sıkıldım ben bu Işıklar-Değirmenci ikilisinden. Işıklar'ın siyaset ile bu denli vıcık vıcık olmasından da...
Örgütün başkanı da yönetimi de belirlendiğine göre belediye ikinci plan izleniminden çıkartılmalı. Işıklar'ın üniversite söylemlerini bile özledim mi ne?  Başkanım bak, Değirmenci tabana güvendi işi bitirdi. Senin taban onunkinden daha geniş. Bu da aynı ölçüde ilgi ve dikkat yoğunluğu demek.  Silivri'ye odaklan! Hiçbir ayrım gözetmeksizin!  

BELEDİYENİN
SİYASİ KANADI KIRIK
Hüseyin Turan döneminde Belediye'de siyasi kanadın sorumlusu Başkan Yardımcısı Metin Karakaş'tı. Şimdi de örgüt başkanlığından gelen Abdullah Yıldırım...
CHP'nin yeni ilçe başkanı Selami Değirmenci olduktan sonra aksayan kanat büsbütün kırıldı.  
Turan'ın şansı Karakaş, Işıklar'ın şansızlığı Yıldırım arasındaki yedi farkı şıp diye bulursunuz.  
Olması gereken ile yapılan arasındaki tutarsızlığın açtığı kuyu giderek derinlik kazanıyor içine düşen yandı. 

YORUM YAP