XXXXX

Işıklar: Siyaseti daha mantıklı ve akıllı mecraya çekelim

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, dün gazetemizi ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında gündeme taşıdığı bazı konulara Işıklar cevap verdi.
Özellikle Karakaş’ın, meclis üyelerine yönelik imalardan duyulan rahatsızlığa değindi. "Ben ciddiye almıyorum ama arkadaşlarım rahatsız ve ben onların saygınlığını korumak zorundayım” derken, flu görüntülerle seçilmiş kişilerin itham altına bırakılmasını doğru bulmadığını anlattı.
Kuşkusuz seçim süreci yaklaştıkça siyasetin ateşi daha da yükselecek. Defalarca yaşadığımız yanlışları tekrar etmenin alemi yok desem de çok fazla şeyin değişmeyeceğini biliyoruz. Eleştiri ve görülen eksiklikler tabi ki siyasi yarış içerisinde gündeme taşınacak ama bu konunun çok dikkatli takip edilmesi gerektiği ortada. Silivri, ne kadar büyürse büyüsün bir yerde hepimizi içine alan küçük bir dünya. Yüz yüze bakıyor, yollarımız bir yerde mutlaka kesişiyor. Yemek yediğimiz lokantada, alışveriş yaparken markette, çocuğumuzu okula götürürken veya bir düğün ya da cenazede… Sonuçta aramızda nasıl bir yarış yaşanırsa yaşansın yüz yüze bakıyoruz ve bir el sıkımlık mesafeyi aramızda her zaman bırakmak zorundayız. Bunu yapma mecburiyetimiz kişisel değil, çevresel de aynı zamanda. Mecburiyetten ziyade insanlıktan gelişmeli tarif ettiğim duruma ilişkin tutumlarımız.


 

Haberin devamı 23.02.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP