Adil Sirkecioğlu

IŞIKLAR NASIL KAZANDI ?


Başlığa bakıp da seçim zaferinden dolayı Özcan Işıklar’a övgüler sıralayacağımı düşünenler yanılıyor. Ak Partililere kızıp CHP li olacak değilim. Metin’in, Tahir’in yanlışlarından dolayı Özcan’cı olacak halimde yok. Yaşasın kralcılardan olmayacağımı yakinen tanıyanlar bilirde, bilmeyenler için tekrar yazayım dedim. Bu satırlarda zerre kadar yalamalık kokusu hissedenler, bulabilirlerse Dağdelen’e gözüksünler. Keskin Sirke köşesi Işıklar’ın eksiklerini, yanlışlarını, hatalarını, göremediklerini yazabilirse görevini yapmış olacak. Yumuşak koltuğundan "çok erken başladık” diyerek dikildiğine eminim. Rehavet basmaması gerekir, beş yıl uzun süre.

Özcan Işıklar 2009 seçimlerini hatalarına rağmen kazandı. 2014 seçimlerini ise 2009 daki hatalarını yapmadığından. Hepsi bu kadar. Temel unsur Silivri halkına güven, ortak nokta her iki seçimdeki Ak Parti yanlışları. Görünen köy kılavuz istemezdi. Işıklar kılavuza ihtiyaç duymadı. Tahir Sert’in kılavuz hesabını kendi bile yapamaz, Kılavuz istemeyen Silivri her iki seçimde de bir yıl öncesinden ortaya tabak gibi çıkmıştı. 30 Mart 2014 tarihi malumun ilanı oldu.

Daha önceki dönemleri araştıramadım ama şu anda en tecrübeli meclis kadrosuyla karşı karşıyayız. 2004–2009–2014 belediye meclisleri karşılaştırıldığında bu günkü meclisimiz onbir eski isimle rekor kırıyor. Geçmiş dönemden üçte bir oranda yeni döneme intikal var. Tutarlı bir siyaset ve ağırbaşlı bir meclis ortak temennimiz olmalı. Bayan üye konusundaki gerileme dikkat çekici. 2004 deki üçte birlik orana karşı bugünkü yapı altıda bir. Maalesef karşı cinse verdiğimiz değer konusundaki gerileme Silivri’ye yakışmıyor. Tahir Sert’in mazereti bile olduğunu sanmıyorum. Özcan Işıklar bilinen mazeretlerine sığınmasın. Teamülden çıkan sonucu dengelemek zorundaydım, ilk sırayı bir hanıma verdim tesellisi bayanların hışmından kurtarmaz. Neyse daha fazla kışkırtıcı olmak istemem!

Tecrübeli meclisimiz ilk oturumda patinaj yaptı. Ak Partide kazandırmak isteyenlerle, kaybettirmekle suçlananlar arasındaki mücadele meclise yansıdı. İlçe Teşkilatı eşbaşkan sistemiyle yönetilmeye çalışıldığı müddetçe çatışma kaçınılmaz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar susmak zorunda kalınsa da bardağın taşma ihtimali yüksek. Akıntıya karşı kürek çekmek anlamsız. Suçlananlar olgunluk gösterip susmak ve ağırbaşlılık göstermek zorunda. Zamanla kazandırmak isteyenler safına katılmalarında fayda var. Bütünlük ancak o şekilde sağlanır. Tamer Şişman’ı Babuçcu emaneti görmekten vazgeçip, Silivrili kabul ettiğimiz andan itibaren hızla toparlanma başlayacaktır. Konumuyla, duruşuyla, konulara hâkimiyetiyle Silivrili olmayı fazlasıyla hak etti. Kendiside anladığı gün siyasette önü açılacaktır. İlçe Başkanlığı dahil.

Bora Balcıoğlu’nun başkan yardımcılığını kutluyorum. Çok isabetli bir karar olarak alkışlıyorum. Genç yaşta büyük tecrübeler elde etmiş Balcıoğlu üstlendiği görevin altından alnının akıyla kalkacaktır. "Bizim çocuğumuz” tabirini daha fazla hak eden bir başkasını tanımıyorum. Ben bu övgüleri içten gelerek sıralarken, herkesin benimle aynı düşüncede olmadığını belirtmeliyim. Yetersiz görenler, moral bozmamak için yazmayacağım gerekçeler sıralayanlarda var. Yürüyeceği yolu, girdiği bahçeyi dikensiz sanmasın. Başarılı olursa siyasette önü açık olacaktır. Özcan Işıklar artık aday değilim dediği an CHP olarak akla gelecek iki ismi bugünden yazıyorum. Bora Balcıoğlu - Elif Bilici. Güzel bir rekabet beraberinde güzelliklerdegetirecektir.

Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bana katılmayan her an birilerine saldırma niyetinde olanlardır. Severiz, sevmeyiz siyaset yapanlara yapılan saldırı bize yapılmış demektir. Onlara yapılan bize her zaman yapılabilir. Söze, yazıya, zekaya aynı şekilde karşılık veremeyen zavallılar; yakınlarından, çevrelerinden, mensup oldukları kesimlerden alkış aldıklarını düşündükçe kendilerini kahraman görecekler. Bu memleket kaba kuvvetle kahramanlık yapanlardan çok çekti. PKK dan daha zararlı görmemiz gerekirken; tutuksuz yargılanması hukukun boşluğumu, hukuku uygulayanların boşluğumu anlayamadım.

Memleketimde bütün Cumhurbaşkanlığı seçimleri sancılı olmuştur. Meclisin etrafı askerler tarafından sarılmış seçimler yaşayan nesil olarak uyanık olmak ve uyandırmak zorundayız. Bugün askerde öyle bir niyet yok çok şükür ama niyeti bozuklar pusuda bekliyor. Yumruk konusunda ortak tavır alamazsak sonraki aşamalar çok korkunç gelişebilir. Seçimler kan davasına döndürülmemeli.

Silivri Siad seçim sonrası bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ak Parti, CHP ve Belediye aynı güne sığdırıldı. Ak Parti İlçe Başkanının tek başına Siad heyetini ağırlamasını yadırgadım. Ağırlama derken yasak savma kabilinden olmuş. Tek başına olmayı çok güçlüyüm demek olarak mı, yoluna seçim bitti yanımda kimse kalmadı şeklinde mi değerlendirmek lazım? Çözemedim. Eşbaşkanın bile (spor salonu inşaatını teftiş ettiği halde) katılmamasını sanayicilere karşı intikam duygularına mı bağlamalı. Bu konuda da denge sağlamak T. Şişman’a kaldı. CHP ve Belediye kazanmanın verdiği rahatlıkla karşılama yapmış.

Işıklar nasıl kazandı başlığı altında çok farklı konulara daldık. Demek ki Işıklar’ın kazanmasında fazla bir olağanüstü yokmuş. Kendisi, çevresi, kendini çok yakın gösterme gayretindekiler fazlaca böbürlenmesin. Yazacak fazla bir şey bulamadığıma göre, zafer öğünenlerin değil, Allah razı olsun dedirtebilenlerin olacaktır.


YORUM YAP