Sevginar Sali

“İmamın evinin yanına AVM mi yapalım!?”

Nisan Meclisinin ikinci oturumunda bir kez daha emin oldum ki; muhalefet Silivri'de Özcan Işıklar'ın belediye başkanı olarak yaptıkları ile değil zekasıyla rekabet etmek durumunda… Yaptıkları ve yapmadıklarıyla yarışabilirler tabi. Ama daha o düzeyde bir rekabet de yok gündemimizde.
“Size ‘Belediye hizmet yapmış' dedirtmek için imamın evinin yanına AVM mi yapalım?” cümlesi tek başına muhalefetin son iki yıldır dile getirdiği en dikkat çeken eleştirisi konusunda kafaları bulandırmaya yeterli.
Işıklar'ın “7 senedir, “Bu yanlış, bu kötü, bu eksik” deniyor. Peki, Silivri için siz ne söylüyorsunuz? Siz ne yaptınız? Buna cevap yok. Silivri'de, Ankara'da ve İstanbul'da tarihinde ilk defa AK Parti iktidardaydı. Söyleyin bana ne vizyon konuldu?” soruları faaliyet raporu oylamasında muhalefetin iktidarı sıkıştırması gerekirken, kendisinin köşeye sıkışmasını sağladı…
***
Şahsen AK Parti'nin Özcan Işıklar'ın Silivri yatırımları ve projelerini engellediğine inanmak istemiyorum (bunun için kendimi çok zorluyorum doğrusu). AK Parti'ye büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü engellemiyorlarsa bile yardım ve destek çıkmadıkları kesin. Öyle mecliste onay için el kaldırmakla bitmiyor yapacakları. Mevzuların onların nazının geçtiği mercilerde etkin takibi gerekiyor. Işıklar, “Muhalefet engelliyor” söylemini daha önce de gündeminden düşürmedi. Ama hiçbir zaman bugünkü gibi etkili ve inandırıcı olamadıysa AK Parti dönüp kendine bakmalı.
“Yardım etsek ne olacak?! Nasıl olsa CHP yine kazanacak” diye bir pes etmişlik varsa saklanması mümkün değil bilinmeli.
AK Parti, Silivri'de “kendisi için çalışıyor”, hizmet ve çalışmalarını parti üstü bir düzey ve geri dönüşüme ulaştırmaktan uzak.
“Silivri bize ne verdi ki bizden ne bekliyor?!” diye düşünmemeliler. Akıllarını bastıran bu duygusal çığlığın haklılığı öyle basit değil. Bunu sıradan insanlar düşünür ve haklı çıkar (çıkmasa da onlardan başka en fazla üç beş kişiyi ilgilendirir), partiler, kamu hizmeti iddiasındakiler bu mantıkla sahip olduklarını da yitirmeye mahkûmlar.
Rıfat Kutlu elinden geleni yapıyor kuşkusuz. Sadece onun çabasıyla varılacak bir nihai amaç değil hedeflenen. Kutlu'nun çabasının onda birini AK Parti ile ilgili hedefleri ve inançları olan diğerleri de ortaya, ortak bir potaya koyabilirse başarı sağlanır.
Çok ilginç bir mantık ve matematiği var siyasetin. Başka yerlerde de olur mu bilmiyorum ama “AK Partiliyim” deyip de Özcan Işıklar'ın iktidar kalmasını savunabilen insanlar var güzel ilçemizde. Tabi ki “CHP'liyim” deyip de Işıklar'ı kıyasıya eleştirenler de…
***
Işıklar'ın “Bizim Silivri için gelecek ideallerimiz var...” ifadelerinin manasını benim ifade etmeme gerek yok sanıyorum… Bu gidişat devam ederse ideallerini gerçekleştirme hususunda önünde hiçbir engel yok zaten, olmayacak da...

POLİS TEŞKİLATIMIZIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
171 yıldır vatandaşların huzur ve güvenliği için canla başla mücadele eden bir teşkilat; böyle görmek istiyoruz. Kuruluş yıldönümü ve Polis Günü kutlu olsun. Bu vesile ile tüm polis şehitlerimize bir kez daha Allah'tan Rahmet, aileleri ve sevenlerine sabır diliyorum.
Çocukken yaramazlık yaptığımızda annelerimiz “Bak polis amca geliyor” diye korkuturdu. Oradan mı kaldı nedir bir duvar demeyeyim ama cam var sanki arada…
Meslek hayatımın ilk Emniyet Müdürü İsmail Kadıoğlu; tam bir beyefendiydi… Ömer Duman, Ender Sevim'e de selam olsun. Haydar Özdemir, Silivri'de kaldığı kısacık zaman diliminde ciddi bir farkındalık yarattı; saygılarımla…
Başta Silivri Emniyet Müdür Yardımcısı Gülay Tuncer ve Silivri Emniyetinde görev yapan tüm teşkilat mensuplarına çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun!

YORUM YAP