Engin Akın

Hesabı Veremezsiniz!




Hatırlayanlar hatırlar doksanlı yıllar Silivrispor’un hem en şanlı hem de en hüsranlı yılları. Doksanların ortalarına doğru bir düşüşe geçen kulüp şimdilerde biraz canlansa da beklentileri karşılayabilmek adına çabalıyor. Şu anki duruma bakıldığında Silivrispor küme düşmüş gibi. Nedeni ise yeni bir amatör lig kurulduğu ve takımda çıkamadığı için düşmüş olarak algılayanların çokğunlukta olduğunu yadırgamamak lazım. Önümüzdeki aylarda küme düşmüş olan takımın kongresi var hayırlara vesile olsun.

Bu küme düşme muhabbetine kimse kızmasın. Bu dönemde bir beklenti yoktu. Düşünsenize hele bir kongre bitiyor ve ertesi günü kulübe icra memurları geliyor, siz ne yapardınız? Asıl kızılması gereken konu şimdi geliyor bekleyin az bi hele… Yıl 1994 Silivrispor tarihinin kara lekesi. Ne oldu bu yıl? Silivrispor küme düştü ve tekrar amatöre döndü. İşte asıl küme düşme bu tarihten itibaren başlıyor. Yıl 1994 şuan 2010’dayız. Aradan 16 yıl geçmiş. Silivrispor hala amatörde… Değişen nedir?

SABIR TAŞI OLSA ÇATLARDI
Bu 16 yıl boyunca günümüze gelene kadar ortalama olarak 10 ila 15 milyon dolar harcanmıştır. Bunu kimse inkâr edemez. 16 yılda bu para bir kulüp için bir şey değildir. Fakat bu kadar çok para harcayan bir kulübün hala amatör kümede olması ve  kendine ait bir tesisinin olmaması da ayrı bir düşüncedir. Bunun hesabını birilerinin vermesi gerekmektedir… Bunca yıl, bunca yönetim ve bunca oyuncu…  Her gelenin çok şeyler götürdüğü bir kulüp, Silivrispor… Valla iyi dayanmış. Sabır taşı olsa çatlardı… Geçen sene hatırlayanlar olacaktır, kulübün anahtarı kaymakama gidiyordu. Benim yalvarmalarım yakarmalarım kâr etti de kulübün asıl sahipleri kulübe sahip çıktı. Bu zamana kadar Silivrispor’a hizmet ettiğini beyan eden herkese sormak isterim zor zamanda neredeydiniz? Kulübe hizmet ettiğini beyan eden oyuncular bedava mı hizmet ettiniz? Karşılığını kat kat almadınız mı? Şapkayı öne koyun düşünün hele bir. Biz nerede hata yaptık? Düşünün ki ayak bağı olmayın. Açın artık kulübün önünü. 16 yılda kulübün geldiği nokta aynı. Bundan sonrasında ne olabilir ki? Amatörde bir üst küme oluşturulduğu için şuanda amatörün bir alt kademesinde mücadele edecek olan bir kulübümüz var artık.

DÜŞÜNÜN BİR KERE
Varın gerisini siz anlatın. 16 yılda 10-15 milyon dolar. Bunca yatırıma karşı hala borçlu bir kulüp. Bu benim hatam değil sanırım. Şu anki yönetimin de hatası değildir. Hata kimindir. Silivri’de bir tane stat var. O da keyfi tadilatta. Maçlar Ortaköy’de… Asıl ayıp budur. 16 yıl boyunca ilçeye yatırım yapmayanların hala ilçede söz sahibi olması düşündürücüdür. Ve bu 16 yıl boyunca kulüp hala amatör ligde sizce bu da düşündürücü değil mi?

OĞUZ ÇİLİNGİROĞLU
VE ERDİNÇ TABAK…
Bu iki isim kadar olamadı Silivri’yi ve Silivrispor’u yönetenler. Ortaköy Stadı olmasaydı şimdi bizim takımlarımız maçlarını Çatalca’da, Beylikdüzü’nde, Gürpınar’da oynamak durumunda kalmayacaklar mıydı? Bana göre özellikle Oğuz Çilingiroğlu ve Erdinç Tabak gibi isimlerin hala gündemde olması lazım. Her kulübe bu iki isimler gibi yaşadığı kenti gönülden seven yöneticileri ve başkanları olması lazım. Gerisi ise teferruattır. Yani bir Ortaköy kadar olamadık. Bir Oğuz Çilingiroğlu gibi olamadık. Silivri’nin tüm yükünü bu stat çekiyor artık. Spor müdürü ise rahattır şimdi. Nasılsa kovdu kulüpleri ohhhhh ne âlâ…

HÜSEYİN TURAN
İlçeye ikinci bir stadı yaptırdı ama onun da mühendisi işe yaramazdı. Aynı rüzgâra karşı bevleden denizci misali derenin akarına bent gibi yapılan stat her yağmurda sular altında. İnancım şudur ki arkasından hançerlenmeseydi eğer daha çok şeylere imza atabilirdi. Ne diyelim. En azından sporu ve özellikle de futbolu en çok seven başkanımızdı. Spordaki ayak oyunlarını bilir ama siyasetteki ayak oyunları spordakileri geçtiği için sırtından hançeri yemesi de normaldir. Eğer hançeri yemeseydi sportif anlamda yatırımlarının olduğunu biliyordum.

YORUM YAP