Sevginar Sali

Giderse belki kendisine, kalırsa hepimize...

Silivri SİAD'ın 2016 yılı son genel toplantısında Başkan Hakan Kocabaş, “6 ay sonra kongremiz var adaylık düşünen arkadaşlar hazırlansın” diyerek, bir süredir değerlendirdiği görevi bırakma düşüncesini resmen ilan etmiş oldu. Kocabaş'ın bu açıklaması yönetim kurulunda en yakın çalışma arkadaşlarını için hem sürpriz hem de çoğunun karşı çıktıkları bir süreç oldu. Yüzüne karşı “Olmadı ki böyle biz seni devirme planları yapıyorduk. Kendin bırakınca işin tadı kaçtı. Bırakma bizi Başkan” diyenleri bizzat gördüm ve duydum : )
Temmuz 2013'ten bu yana dernek başkanlığını yürüten Hakan Kocabaş'ın başarısını çok az kişi sergilediği performansla tartışabilir. Ancak ortaya koyduğu işle alakası olmayan nedenlerle başarısızlık iddiaları yöneltilebilir. Başarı göreceli bir şey olabilir ama ben uzun yıllar sonra Silivri'ye çok yakışan, Silivri'yi büyük ölçüde ifade eden, Silivri ile hızla bütünleşen bir SİAD gözlemleme fırsatı bulduğum için ilçemiz adına mutluyum. Dernekçilik başlı başına zor bir iş. Silivri SİAD'ın başkanlığı kat be kat güç, enerji ve sabır gerektiren bunların da çoğu zaman yeterli gelmediği başkaca meziyetler gerektirir.
Konuyu Hakan Kocabaş açısından düşünüyorum; adam haklı bir hayatı, canı, ailesi, işi gücü var. Sorumluluksa; ziyadesiyle yerine getirdi. Zirvede bırakmak bana genelde çok cazip gelen bir şeydir… (Yapmaya yetecek cesaretim muhtemelen hiç olmayacak ama yapanlara hayranlığım daima zirvede… Başıma gelecek mi vardır nedir?)
Silivri SİAD açısından düşünüyorum; yakaladıkları sinerjiyi, vizyonu, içtenliği, sağduyu, denge ve dinginliği bozmadan sürdürmeleri Kocabaş'ın ardından kolay olmayacak. Her alanda maceradan maceraya atıldığımız şu dönemlerde Silivri SİAD Hakan Kocabaş'ın başkanlığında devam etse dernek ve ilçemiz açısından çok iyi olur diye düşünüyorum. Yeni sayılabilecek bir harca müdahale; yapıda çok sağlıklı sonuçlar doğurmayacak endişesini taşıyorum. Hakan Bey'in ömründen ömür gidecek belki ama bunu sürdürme enerjisi ve sabrı hala ziyadesiyle var… Üstüne tecrübe eklediği bundan sonraki dönemde Silivri SİAD ve tabi ki ilçemiz için çok daha güzel şeylere benim gibi pek çok kişi şahitlik edecek belki... Ancak Kocabaş'ın bu sürecin mimarları arasında olma fırsatını doğru bir biçimde değerlendireceğine güveniyorum.
Bırakma kararına saygı duyuyorum; öyle laf olsun diye değil sonuna kadar… Bırakırsa belki kendine iyilik yapar, devam ederse SİAD, Silivri ve ülkesine… Benim tanıdığım Hakan Kocabaş; ikinci şıkkı seçmek için tüm şartlarını zorlayacaktır.
Verdiği kararlar sizin tercihlerinizin aksine olsa bile onları değil kendinizi sorguladığınız insanlar olur ya hayat veya iş yaşamınızda; Hakan Kocabaş benim için öyle bir yerde…

IŞIKLAR'DAN ÖZ ALİBEYLİLERE MESAJ VAR
Öz Alibeyliler Derneği yöneticilerinin paylaştığı yer sıkıntısı üzerine öne sürdüğümüz öneri ile ilgili arayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Çıkan haber çok hoşuma gitti Öz Alibeyliler Derneğinden yer önerisi bekliyorum. Zaten böyle bir hassasiyetimiz tüm mahalleler için geçerli olmak üzere var. Manastırlılar Derneği'ne Kale Park'ın yanında bir yer veriyoruz. Cumhuriyet Mahallesinde mescidin yanına muhtarımızın talebi üzerine bir mahalle evi yaptık. Dernek merkezi konusunda Kars Çengillilere, Ağrılılara destek olduk. Nevşehirliler'e yakında açılışı olacak bir bina yaptık. Fatih Mahallesinde bir mahalle konağı yapacağız.
Öz Alibeylilere de kendi bölgelerinde uygun tarihi bir yer bulurlarsa bunu makul koşullarda onlara kazandırmayı belediye olarak isteriz. Mahallenin değerlerini orada sergilemeleri, muhafaza altına almaları, mahalle kültürünü yaşatmaları için ne gerekiyorsa belediye başkanı olarak yapmaya hazırım. Öneri için de teşekkür ediyorum. Dernek yöneticilerinin düşündükleri bir yer olursa hemen konuyu değerlendirmeye, Alibey Mahallesini sembolize eden bir yer bulurlarsa dernek merkezi olarak da kullanabilecekleri üzere satın alıp tahsisini yapmaya veya kirasını üstlenmeye hazırım. Tekliflerini bekliyorum” açıklamasında bulundu. İnşallah hayırlısı olur...
Başkan Bey öneri için teşekkür etmiş, ben de konuya hassasiyet gösteridiği için teşekkür ediyorum... Dernek yetkilileri de sürecin takibini yapar ve neticelerini hep birlikte görürüz inşallah...

YORUM YAP