SOSYOLOG - Aleyna Çalış

Geniş ve mutlu bir ailede yaşadığınızın 8 kanıtı

Birçok insan geniş bir aile içerisinde olmayı ve günlük hayatını buna göre organize etmeyi çok sever. Sadece anne, baba ve çocuklardan oluşan çekirdek ailenin ötesinde dedeler, nineler, teyzeler, halalardan oluşan geniş ve mutlu bir ailede yaşamanın ise kendisine göre çok fazla avantajları vardır. İşte geniş ve mutlu bir ailede yaşadığınızın 8 kanıtı:
-Beraber Karar Alırlar: Ortak kararlar alınması ve ailede bulunan her bireyin aile içinde söz sahibi olduğunu bilmesi, sizin için huzurun ve mutluğun kapılarını açacaktır. Bu yaklaşım ve hareket tarzı, doğru kararlar almanızı sağladığı gibi birbirinize karşı sevginizi de artıracaktır.
-Her Konuda Birbirlerine Destek Olurlar: Mutluluğu yakalayabilen aileler, hayatın getirdiği tüm zorluklara karşı birlikte göğüs germeyi başarırlar ve hemen her konuda birbirlerine destek olurlar. Bu yolla başta kendilerine, sonra da ailelerine değer verdiklerini gösterirler.
-Her Zaman Birlikte Yemek Yerler: Aile bağlarını kuvvetlendiren diğer bir unsur birlikte yemek masasına oturulmasıdır. Yemek yerken, mümkün olduğunca bütün teknolojik eşyalardan uzaklaşın ve birbirinizle sohbet edin. Gün içinde yaşadığınız stresten çok rahat bir şekilde kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz. Birlikte geçireceğiniz bu küçük zaman dilimi, size büyük mutluluk getirecektir.
-İletişimleri Oldukça Kuvvetlidir: Aile bağlarını kuvvetlendiren ve aile saadetini sağlayan en önemli faktörlerden birisi iletişimdir. Bütün sorunların kalıcı çözümlerine ulaşmak için aile fertleri ile aranızdaki iletişimi doğru yönlendirmelisiniz. Mutlu olmayı başaran birçok aile, iletişimlerini sağlam temeller üzerine kurarlar ve bunu hiçbir şeyin bölmesine izin vermezler.
-Birbirlerinin Yaşam Alanlarına Saygı Duyarlar: Her ailede bireyler zaman zaman yalnız kalmak isteyebilirler. Ailenizin yanında bulunmanız ve ona destek olmanız harika bir davranıştır ancak kimi zaman bireyler tamamen yalnız olmayı tercih edebilirler. Bu gibi durumlarda aile fertleri birbirlerinin yaşam alanlarına saygı duymalıdır. Bu saygı örüntüsü zaman içerisinde tüm aile bireylerine yansıyacaktır.
-Dışarıda Birlikte Zaman Geçirirler: Aile denilince akılda her ne kadar ev algısı oluşsa da, ailenizle geçirdiğiniz bütün zaman evin içinde olmayabilir. Ailenizi, sosyal yaşamın bir parçası haline getirmek de sizin elinizde. Birlikte geçireceğiniz bu zaman dilimi, size ve ailenize güzel anılar olarak hatıra kalacaktır. Mutluluğunu pekiştirmek için ailenizle birlikte evinizin dışına adım atabilirsiniz.
-Birlikte Tatil Yaparlar: Bütün yıl boyunca yaşamış olduğunuz gerginliği ailenizle birlikte yapacağınız güzel bir tatil ile üzerinizden atabilirsiniz. Mutlu aileler, özellikle yaz tatillerini birlikte geçirmeyi tercih ederler. Bu dinlenme ve eğlenme süreci, size ve ailenize pozitif duygular halinde geri dönecektir.
-Bireysel Yeteneklerini Desteklerler: Mutlu ailelerde, bireysel yetenekleri ile bir adım öne çıkan bireyler, yetenekleri doğrultusunda desteklenirler. Örneğin, müziğe ya da spora yeteneği olan bir aile ferdi, başta büyükler olmak üzere tüm aileden destek görürse, çok daha başarılı bir kariyer geçirebilir. Bireysel yeteneklerin desteklenmesi, aile fertlerinin kişisel gelişimine de önemli ölçüde yansıyacaktır. Ailenizin mutluluğu ve geleceği için aile bireylerindeki bireysel yeteneklerin arkasında durmalısınız.

 

YORUM YAP