Erdal Köroğlu

FUTBOL ALTYAPI HOCALARI

Futbol da altyapının önemi sürekli vurgulanıp önemi anlatılır, gerekliliği tartışmasız önemli denir ama gelin görün ki kimse o emekleri veren hocaların sorunları ile ilgilenmez, emeklerinin karşılıkları da asla verilmez.

 

Bu hocalar çocuklara hadi koşun şurada 10 dakika, alın topu iki depin mi der sadece? Hocalar bazen anne-babadan çok o çocukların sorunları ile ilgilenir, derslerine önem vermeleri gerektiğini söyler, doğru beslenmeyi öğretir, iyi insan olmayı öğütler, sosyalleşmelerine katkı verir, arkadaşlığı, doğruluğu, dürüstlüğü öğretir, kötü alışkanlık kazanmalarına engel olurlar.

 

Kendi çocuklarından daha çok detaylarına kadar ilgilenir, sağlıklarını korumaları için gerekli tedbirleri öğretir, onlara futbolcu olmasalar bile sağlıklı bireyler olmalarını sağlarlar.

 

Son tahlilde onların iyi bir sporcu ahlakı kazanmalarını sağlar ve bazılarını da yetenekleri doğrultusun da iyi bir futbolcu yaparlar.

 

Peki, hangi ebeveyn çocuklarının gelişimleri ile ilgili bu kadar detaylı ve derinlemesine insan hayatını yönlendirecek şekilde ilgileniyor?

 

Emin olun fazla değildir.

Ancak işini doğru yapan hocalar bunların hepsini yaparken daha fazla konularda katkı sağlarlar.10-18 yaş arasın da ki çocuk ve gençler ebeveynlerinden çok Hocalarının ağzından çıkacak cümleleri ciddiye almaktadır.

 

Hayatlarına yön veren önemli kişilerdir altyapı hocaları ama gelin bir de bunu kulüp yönetimlerine anlatın.

 

Çocukların yetişmelerinde ve futbolcu olmalarında büyük katkı sağlayan bu hocalar asgari ücreti dahi alamamaktadır.

 

Bir vasıfsız işçi kadar gelir elde edemeyen bu insanlar çocukların ve futbol kulüplerinin geleceklerine yön verecek kadar önemli bir görev yapmaktadır.

 

  1. Lig de bir futbolcu ortalama 100.000-300.000 TL aralığında senelik para alabiliyor, onları yetiştiren hocalar ise senede 30.000 TL alamıyorlar.

 

Bu nasıl çelişki ve önemsenmeyen bir durum?

Örneğin alt yapıdan her yıl 2 futbolcu A takıma kazandırıldığında 3.ligde ilgili kulübe en az 200.000 -600.000 TL arası tasarruf sağlatıyorlar. Çünkü dış transferde 2 futbolcu demek 600.000 TL maliyet demektir.

 

Oysaki alt yapıdan 2 futbolcu masrafsız sayılacak kadar ucuz maliyetlidir. Öyleyse bu Hocalara emeklerinin ve bilgilerinin karşılığını verin artık, verin ki onlarda zaten severek yaptıkları işlerini daha özveri ile daha gelişerek yapsınlar. Alt yapı hocalarımız kulüplerin gizli ve cefakâr kahramanlarıdır.

 

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

YORUM YAP