Erdal Köroğlu

Altyapın sağlam değilse şampiyon olma

TFF 1. Amatör kümede başarı ama neye göre, kime göre hangi amaca göre başarı?

Amatör takımların bir üst lige çıkma hedefleri büyük bütçelerle ve iyi organize olmuş yönetim ve teknik ekibe bağlı.

 

Peki, şampiyon oldun bir üst daha sonra da daha üst kategoriye çıktın işte asıl sorun buradan sonra başlıyor.

 

Çünkü alt yapın yoksa alttan sporcu gelmiyorsa bütçe sorunu baş gösterecek ve bir sezon geçtikten sonra tekrar eski kategoriye döneceksin.

 

Bütün emekler heyecanlar ve de sporcular hayal kırıklığına uğrayacak, destek verecek kimse kalmadığı gibi hedefler de kalmadığı için alttan gelecek sporcuların hayal kurmaları ve amaçları da bitecek.

 

Öyleyse sürekli alt yapıya önem verilip, imkânlar sağlanarak üst lige çıkan takıma liyakat sahibi, aidiyet duygusu olan ve de masrafı olmayan sporcuları büyükleri ile harmanlamak şart olmuştur.

 

Sürekli hedefi ve ümidi olan gençler geldikçe küçük bütçelerle devamlılık sağlanıp ilin veya ilçenin heyecanı süreklilik kazanırken çocuklarımıza da üst kategoride oynama şansı sağlamış olacağız.

 

Onların yolunu açarken elde edilen başarı devamlılık arz edip az bütçe güzel işler ve güzel sonuçlara imza atılacaktır.

 

Gençlere değer verildiğinde, şans tanındığın da büyükleri ile birlikte iyi işlere imza atacaklardır.

Kulüplerin geleceği de gençlerimizdir.

Bu yüzden sabır, emek ve değer vermek öncelikli olmalıdır.

 

Alibeyspor kulübü biten sezonda düşecek gözü ile bakılırken, çok büyük bütçeli takımlarla dişe diş mücadele etmiş ve ligi 3. sırada tamamlamıştır.

 

Kimine göre başarı, kimine göre de önemsizdi.

Bence çok önemliydi.

Ligdeki sıralamadan çok kulübe külfeti olmayan 17 yaşındaki gençlerle milyonluk bütçeye sahip kulüpleri dize getirmiştir.

 

Deneyimli ve iyi futbolculara sahip olan takımın yarısı 16 ve 17 yaşlarındaki alt yapıdan gelen gençlerle birlikte mücadele edip hiç bir önemi olmayan bütçelerle, büyük bütçeli tecrübeli takımlara karşı başarılı olarak addedilmiştir.

 

Alt yapıda emek verip sonra da üst takımda onlara şans verdiğimde yüzümüzü güldürmeleri bütün emeklerin karşılığının alınması olmuştur.

YORUM YAP