Frekans Ayarı

Veee nur topu gibi yabancı hakemlerimiz geliyor!!!!
Fitili kulüpler birliği ateşlemişti.
Federasyon sezonun ikinci yarısında VAR hakemlerinin yabancı olacağını açıkladı, ardından da hakem sayımızın yetersiz olduğu ve FİFA Kokartlı olmaya aday hakemlerimizin hiçbirisinin İngilizce sınavını geçemediği haberleri paylaşıldı.!!!

Zemin hazırlanmıştı!...
TFF herhangi bir ülke ile anlaşabilirse kendi liginde görev alan hakemler kabul eder7se nur topu gibi yabanca hakemlerimiz olacak.

Dünya çapında elit hakemlerimiz vardı, bıraktılar.
Şimdi hem sayı yetersiz hem de yeniler İngilizce bilmiyor!.
Peki, VAR'daki yabancıyla hangi dilden nasıl anlaşacaklar?
Yanlış karar çıkarsa tercüme hatası mı diyeceğiz?
Hakem kadrosuna yeminli tercüman mı ekleyeceğiz?
Bu ülkede yabancının giremediği tek yapı hakem teşkilatıydı o kapının da aralanması adalete ve insanımıza güven duygumuzun ne kadar bozulduğunu gösteriyor.

Dünya yarı otomatik teknolojiye geçti, bu teknoloji hareket izleme özellikli 12 kamera ile her oyuncunun vücudundaki 29 bölgeyi saniyede 50 kez tarıyor. Topun içindeki sensör sayesinde her temas net olarak belirleniyor. Bu bilgiler yapay zekâ tarafından bir iki saniye içinde değerlendirilip görüntü VAR hakemine iletiliyor o da karar verip maçın hakemini uyarıyor ve kritik pozisyonların görüntüleri ekranlara yansıtılıyor.

Yani işleri yapmak için yabancı olmanın hiçbir esprisi yok.
Dikkat edin yapay zekadan topun içindeki IMU denilen çipten bahsediliyor biz neredeyse topları şişirmek için bile yabancı getirmek üzereyiz ama artık toplar şişirilmiyor şarj ediliyor!!!...

Özel yetenek gerektiren kavisli ortaları, falsolu vuruşları unutun her şey titreşimle, frekansla kontrol ediliyor. Kumanda merkezinden bir tıkla istenilen yere giden, istenilen yerde duran toplarla goller güzelleştirilebilecek. Dolayısıyla belki de kulüpler teknik ekibe bir de HACKER eklemek durumunda kalacaklar!!!!.....

Hadi canım abartmayalım bu kadar da olmaz demeyin.
Oldu bile.
Ta başında izlediğiniz dünya kupasında bunlar uygulanıyor.
Konu yabancı karşıtlığı gibi algılanabilir ama değil.
Sıkıntı yabancı sayısı, vasfı ve her alandaki yabancılaşma hızımızda.
Olumlu etki katkı gösteren yabancıya karşı değiliz. Geçen hafta Efes ve Vakıfbank maçlarına gittim. Kadrolarına bakın çoğu yabancı ama Efes baskette son Avrupa Şampiyonu Vakıfbank voleybolda son dünya şampiyonu. Eczacıyla, Fener de her yıl ya Play-Off ya da final oynuyorlar.
Peki, futbolda durum ne?
Dünya yapay zekayla çiplerle uğraşırken biz dünyanın çöpleriyle uğraşıyoruz!...

YORUM YAP