Şahin Dirik

Festival Mevsimi

Havalar ısınınca Silivri'ye de yine festival mevsimi geldi. Festival olur da hakkında köşe yazısı olmaz mı?
Öncelikle artık iyice geleneksel hale gelen Dünya Köpek Irkları Yarışması ile başlamak gerekir. Yarışma bu yıl da Silivri'de yapıldı. Silivri Belediyesi ile Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Fe-derasyonu işbirliğiyle gerçekleşen köpek ırkı yarışması Kavaklı Mahallesi Futbol Sahası'nda düzenlendi. Her şeyden önce ben bu yarışmanın cins köpek üretimini ve satın almayı teşvik ettiği düşüncesindeyim ki hayvan ticaretinin ne kadar mide bulandırıcı bir iş olduğunu söylememe gerek dahi olmadığını düşünüyorum. Hele ki bu yarışmanın her yıl Silivri gibi sokak köpeğinin oldukça bol olduğu bir ilçede yapılıyor olması da cabası. Bir hayvan sahibi olarak cins kedi-köpek sahibi olmakta elbette bir beis görmüyorum. Benim de cins hayvanlarım var ama onları sokaktan sahiplendim. Bence teşvik edilmesi gereken nokta da tam da bu aslında. Bu köşe yazım da belediyemizi Ankara'da Mansur Yavaş'ın gerçekleştirdiği “Sokak Hayvanları Çalıştayı” tarzı etkinlikler yapmaya davet etmek adına yaptığım bir çağrı olsun : )
Gelelim ilçemizin en büyük organizasyonlarından Yoğurt festivaline. Başkan Yılmaz'ın Demet Akalın sevgisi eski başkan Işıklar'ın Özgün sevgisini geçecek gibi duruyor : ) Bizim başkanlar da bir sanatçıya takıldı mı takılıyor, onca farklı sanatçı dururken aynı kişiyi bir yıl içinde birkaç kez çağırmadan edemiyorlar. Aynı yıl içerisinde çağırınca ikinciye daha mı ucuza çıkıyor bu sanatçılar anlayamadım ki :) Şaka bir yana MFÖ ve özellikle Edis nokta atışı tercihler olmuş. Her yaş grubuna hitap eden şahane bir sanatçı listesi. Organize edenleri tebrik etmek lazım.
Ve colorfest...
Eski başkanın iktidarının son senesinde başlattığı colorfest etkinliği geçtiğimiz yıl son derece renkli ve eğlenceli görüntülere sahne olmuştu.
Açıkçası ben belediye yönetimi değişince colorfest arada kaynayıp gider siye korkmuştum ancak öyle olmadı ve gelenekselleşmesi için önemli bir adım atılarak Volkan Yılmaz'ın talimatıyla bu yıl bir kez daha organize ediliyor. Sosyal olanakları oldukça kısıtlı olan ilçemiz gençleri için colorfest eğlenmek ve sosyalleşmek açısından şahane bir organizasyon. İnşallah gelenekselleşir ve önümüzdeki yıllarda da devam eder...

YORUM YAP