“Ev ve iş bulamazsak sokakta kalacağız!”

“Ev ve iş bulamazsak sokakta kalacağız!”

20.01.2023 13:25:27

Ekonomik sıkıntılar her geçen gün yeni bir aileyi çıkmaza, kiralardaki artışlar ise çözümsüzlüğe sürüklemeye devam ediyor. 7-8 yıldır Silivri'de bekçilik yaparak hayatını devam ettiren Meryem ve Turgut Ş. yetişmeyen gelirlerini arttırmak için yaptıkları hamle sonucu sokakta kalmakla karşı karşıya geldiler. Çaresizliklerini ve destek taleplerini Hürhaber aracılığı ile duyurmak istediklerini ifade ederek, yaşadıklarını anlattılar.
Meryem ve Turgut Ş. çifti kızları ile birlikte Silivri'de 7-8 yıldır bekçilik yaparak sürdürdükleri hayatları daha çok gelir umudu ile yaptıkları iş değişikliğinin ardından karardı. Bir aylık çalışmanın ardından işverenlerinin kaldıkları villanın müştemilatını terk etmelerini istemesiyle ev arayışına giren aile adım adım umutsuzluğa sürüklenirken son çareyi gazeteye yaşadıklarını anlatmakla buldular.
Meryem ve Turgut Ş., kızları A. ile birlikte 7 yılı aşkın bir süredir Ortaköy'de bekçilik yaptıktan sonra daha iyi bir gelir umudu ile Silivri Alipaşa'da bir ailenin yanında işe girdiler. Ancak bir ay içinde işverenleri ile aralarında oluşan uyuşmazlık sonucu, kaldıkları müştemilatı 1 hafta içinde terk etmek üzere işlerine son verildiğini paylaştılar.
Karı koca bu saatten sonra öncelikle Silivri'de kalacakları bir yer ve çalışacakları iş arayışına giriştiklerini belirtirken, kısa sürede karşılaştıkları tablo karşısında ümitsizlik ile gelecek kaygısına kapılarak soluğu gazetemizde aldılar.
“Kızımız bugün karnesini aldı ancak bizim ona bırakın hediye almayı, akşam eve ekmek götürecek paramız bile yok. Daha da önemlisi birkaç gün içinde başımızı sokacak bir yer bulmalıyız ancak 4-5 Bin TL'den aşağı kira yok, depozitosuydu, komisyonuydu derken bir ev kiralama umudumuz tükendi” diyen Meryem Şanlı, kalabilecekleri bir yer ve iş aradıklarını söyledi.
Turgut Şanlı kalp rahatsızlığı olduğunu belirtirken, belediye ve devletten aldıkları yardımların yeterli gelmediğini mutlaka bir ek gelir ve işe ihtiyaç duyduğunu ifade etti ve şöyle konuştu: “Aslen Kastamonuluyuz. Ancak 7-8 senedir Silivri'de yaşıyoruz ve burayı da çok seviyoruz, kızımızı burada yetiştirmek istiyoruz. Bugüne kadar hiç bu kadar darda ve köşeye sıkışmış, çaresiz hissetmemiştik. Belediye ve devlet yardımları alıyoruz ancak başınızı sokacak bir yeriniz olmayınca düzen kurma şansınız kalmıyor. Kalacak bir yer ve iş istiyoruz. Çaresiz kalmasak böyle bir yola da başvurmazdık. Ama kendi çabamızla çözemiyoruz, bunun için gazeteye geldik sesimizi duyurun istiyoruz.”
Aileye iş veya kalacak imkanı sunmak isteyenler 0 553 858 19 80 nolu telefondan bağlantı kurabilir.
Sevginar SALİ

YORUM YAP