Yüzme Akademisi’nden Türkiye 3.’lüğü

Yüzme Akademisi’nden Türkiye 3.’lüğü

20.01.2023 13:53:43

Türkiye Şampiyonası'nda ilçemizi temsil eden Silivri Belediyesi Yüzme Akademisi sporcusu Erva Başyiğit Türkiye 3.'sü oldu.

Silivri Belediyesi Yüzme Akademisi ilk meyvesini verdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda harekete geçen Spor Koordinatörlüğü branşlarında uzman eğitimcilerden oluşan antrenörlerle hayata geçirdiği Yüzme Akademisi Projesi başarılarının tesciline başladı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda Silivri'mizi temsil eden Silivri Belediyesi Yüzme Akademisi sporcusu Erva Başyiğit, 200m E kategorisinde Türkiye 3'üncüsü oldu.323430843_1356641265175515_2935993027546583596_n
“BAŞARILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”
Silivri Belediyesi Spor Koordinatörü Dr. Ahmet Uslu, “Yüzme Akademisi ilk meyvesini verdi, başarılarımız günden güne artarak devam edecek.
“ÇOCUKLARIMIZIN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLAN BAŞKAN VOLKAN YILMAZ'A
TEŞEKKÜR EDERİM”
Sporcumuzu ve değerli ailesini tebrik eder, başarılarının devamını diler, çocuklarımızın her daim en büyük destekçisi olan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ederim.” paylaşımında bulundu.
Kısa bir süre önce Hürhaber'e Yüzme Akademisini anlatan Silivri Belediyesi Spor Koordinatörü Ahmet Uslu, Başkan Volkan Yılmaz'ın talimatları doğrultusunda projelendirilen ve hayata geçirilen çalışmalarda 6-9 yaş grubunda 27 sporcunun 3 uzman eğitimci ile haftanın 5 günü idmanlarını Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde sürdürdüğünü belirtti.
USLU: BAŞKANIMIZ SADECE BİR YÜZME HAVUZU, SPOR TESİSİ İNŞA ETMEKLE KALMADI
Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Spor Koordinatörü Ahmet Uslu açıklamasında, “Yüzme Akademisi Projesi oldukça yeni bir projedir. İlçemizde bu projeye uygun standartlarda bir yüzme havuzumuz yoktu. Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz sadece bir yüzme havuzu bir spor tesisi inşa etmekle kalmayıp Silivri'de yaşamakta olan her çocuğumuzun en az bir spor branşıyla profesyonel anlamda disiplinli bir şekilde ilgilenmesini kendisine ve bize ilke edinmiş, bu doğrultuda hedef belirlemiş durumda. Biz de Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksimizi açar açmaz yetenek taraması yaptık. Tarama grubu neticesinde 6-9 yaş grubu çocuklarımızın yüzme sporu ile buluşabilmeleri ve bunu da bir disiplin çerçevesinde yapmalarını sağlıyoruz.
“ÇALIŞMALAR UZMAN EĞİTİMCİLER EŞLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR”
Yüzme Akademisi projemizde şu anda 27 sporcumuz, 6-9 yaş aralığında çalışmalarını sürdürmekte. Haftanın iki günü antrenmanlarımız vardı, şimdi haftada 5 güne çıkarttık. İdmanlarımız çocuklarımızın eğitim öğretimlerini etkilemeyecek şekilde programlanmakta. 3 yüzme antrenörü nezaretinde çalışmalar gerçekleştiriliyor. Antrenörlerimizin tamamı öğrenimlerini spor bilimleri fakültelerinde görmüş alanlarında uzmanlardan oluşmaktadır.
“HEDEF AYYILDIZLI BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKTİRMEK”
Hedeflerimiz öncelikle her çocuğumuzun mutlu olması, geleceğin mutlu bireyleri olması. Çocuklarımızla birlikte ailelerimizin bilinçlenmesi, spor kültürü ile spor felsefesi ile yaşamlarını dinamik bir şekilde sürdürebilmelerini öncelikli hedef haline getiriyoruz. Devamında ise ilçemizi, ülkemizi temsil edecek, hedefi zirve olan, ay yıldızlı bayrağımızı uluslararası arenada göndere çekmek olan başarılı yüzücüler başarılı sporcular yetiştirmektir.
İdmanlar 1,5 saat sürüyor. Yüzme branşının 4 stilini de öğreniyorlar. Lisanslı yüzücüler olacaklar” dedi.photo_1621325524

YILMAZ: ÇOCUKLARA VE GENÇLERE SPOR TESİSLERİ YAPMALIYIZ

Başkan Volkan Yılmaz, Erva Başyiğit ve Silivri Belediyesi Yüzme Akademisi hocalarının başarısını tebrik ederken, “Bu kıymetli kazanımdan da anlaşılıyor ki çocuklara ve gençlere spor tesisleri yapmalıyız. İnşallah Silivri'ye bu dönem, modern bir de kapalı spor tesisi kazandırıp, gelecekte sportif alt yapıya yatırımlarımızı arttırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Renginar SALİ

YORUM YAP