Sevginar Sali

Eser siyaseti mi, boş hamaset mi?

2001 yılında Silivri'ye geldiğimde 1999 depreminde hasar gören belediye hizmet binası boşaltılmış, Silivri Belediyesi bugünkü Palmiye Düğün Salonu'nun olduğu yerde kiradaydı. 2004 yerel seçimlerini AK Parti kazandıktan sonra İBB, Silivri'ye iki yıl içinde bir hizmet binası (5600 m2 kullanım alanı olan, proje üste iki kat daha inşa edilebilecek şeklinde tasarlanmış) yaptı bugünkü yeri.
Biraz geçmişe dönebilirsek o vakit bu yatırım için İBB'ye nasıl teşekkür edeceğimizi (binanın %30'unu ilçe belediyesi imkanı ile yapıldığını bile İBB'yi onore etmek için dile getirmediğimizi) bilemediğimiz vakitleri anımsar herkes. Bu kazanımın ilçemize gelmesi adına dönemin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Turan'ın sarf ettiği çabayı da unutmamak gerek.
Gel zaman git zaman Silivri Belediyesi'ne 2004-2009 döneminde kazandırılan hizmet binası da yetmez oldu. Birimler farklı lokasyonlarda, yer yer pek de sağlıklı olmayan şartlar personelin hizmet verme çabasına eklendi.
2019-2024 dönemi içerisinde önce Alipaşa'daki ek hizmet binası ardından belediyenin yanındaki otoparklı, kütüphane, etüt merkezli alan, açılışa neredeyse hazır hale geldi.köşede kullan (2)
Alipaşa Ek Hizmet Binası'nın temelleri Kasım 2021 tarihinde atıldı. Konteyner ve prefabrik binalarda hizmet veren Silivri Belediyesi'nin Fen İşleri, Park Bahçeler, Araçlar Amirliği gibi birimleri modern ve kullanışlı hizmet binasına ay sonu itibariyle kavuşuyor. Alipaşa Mahallesi'nde yaklaşık 7.000 m2 kapalı kullanım alanı olarak bodrum +3 kat olarak inşa edildi. Sosyal donatı alanlarının bulunmasının yanı sıra ‘Çevre Dostu' bir yapı şeklinde yükselen ek hizmet binasıyla ayrıca, yağmur sularının depolanmasıyla yeşil alanların su ihtiyacının karşılanması hedeflenmekte.
Alibey Kapalı Otopark, Ek Hizmet Binası, Etüt Merkezi ve Kütüphane, Ticari Alanlar Projesi'nin temelleri Mayıs 2022 tarihinde atıldı. Projenin sırf otopark hali aslında geçen dönemden beri Silivri Belediyesi'nin yatırım programında yer almaktaydı. Volkan Yılmaz döneminde geliştirilerek hayata geçirildi.köşede kullan (1)
Alibey Mahallesinde yapımına başlanan ve yakın bir zamanda tamamlanarak hizmete açılması hedeflenen Silivri Belediyesi 300 araçlık katlı otopark, ek hizmet binası, etüt merkezi ve kütüphane projesi 2500 m2 alan üzerine inşa edildi. 5 kattan oluşan proje 14.000 m2 kullanım alanına sahip. Giriş katında ticari alanlar (Mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait olan 3 adet taşınmaz 24.01.2024 Çarşamba günü 14.00'da Meclis Toplantı Salonunda, Belediye Encümenince 10 yıllığına kiraya verilmek üzere ihale edilecek), 1 ve 2'nci katında 300 araçlık otopark, 4'üncü katta ek hizmet binası, 5'inci katta ise Ziya Gökalp Kütüphanesi ve Eğitim Akademisi Etüt Merkezi olarak hizmet verecek.
Bu yatırımlara (Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi hizmet binası da var ayrıca…) personeline sağlıklı yaşam şartlarını yerine getiren bir kamu kurumu gözüyle bakamayız yalnızca. Kendi göbeğini kesen kudrette, (dünya ve ülke ekonomik şartlarını ayriyeten anlatmaya gerek yok hepimiz içindeyiz) ihtiyaçlarını karşılama, eksikliklerini giderme kararlılığı, güç ve irade gösteren anlayıştaki bir belediye yönetim yapısına dikkat kesilmeliyiz. Evet çok önemli Hükümet yatırımları da aldık, hadi İBB de elinden geleni yapmış olsun. Onların da görevi zaten ama Silivri Belediyesi'nin kendi imkanları ile kazandırdığı yatırımların etkisi bu kentin vatandaşları üzerinde bence daha da etkili.
Silivri'nin ihtiyaçlarını karşılarken sadece bir noktaya cevap vermekle yetinmeyen çok amaçlı ve kullanışlı, belediye bütçesini de ekonomik, doğru kullanan, çevre hassasiyetini de gözeten kriterleri düşünüp gerçekleştirilen bir duyarlıkla yönetiliyoruz.

Yatırımların büyük ölçüde bağışlarla hayata geçirildiğini, hatta şehir rantının şehre döndürüldüğünü de eleştiren çıkacaktır ama şunu da herkes bilsin ki var olan ilçe belediye bütçesi ile bugün Silivri'de hayata geçirilen yatırımların %10'un bile yapılabilir miydi belli değil (İller Bankasından gelen katkı payının bir süredir maaşların ödenmesine bile yetmediği de biliniyor).
Var olan kaynakları doğru kullanmak da ender rastladığımız bir yönetici meziyeti ama olmayan kaynağı yaratma özelliğine sahip olmak Silivri'nin bu dönem Volkan Yılmaz ile vücut bulmuş talihinin adı.
Seçim atmosferinde doğru analiz etmek, yanlış karar vermemek gerek; eser siyaseti mi, boş hamaset mi?

YORUM YAP