Ersaraç: Insanın en büyük rakibi kendisi...

Ersaraç: Insanın en büyük rakibi kendisi...

11.05.2016 10:44:10

Hanedan İnşaat ve Yapı Malzemeleri şirketinin genç patroniçesi ve Silivri Kadın Girişimciler Derneğinin yeni üyelerinden Buse Ersaraç ile hizmet verdikleri sektörlerini ve iş hayatını değerlendirdik.

“BİR SONRAKİ İŞİM, BİR ÖNCEKİNDEN DAHA İYİSE BAŞARDIĞIMIHİSSEDİYORUM”
Sevginar Sali: Kendinizi tanıtır mısınız?
Buse Ersaraç: 27 Haziran 1992 doğumluyum. İlköğretimi Özel Marmara Eğitim Kurumlarında, liseyi Özel Balkan Lisesinde, üniversiteyi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde okudum. Jeoloji mühendisiyim. Daha sonra iş güvenliği alanında yüksek lisans yaparak eğitimime devam ettim. Şu anda inşaat sektöründe iş güvenliği başlığı altında bir tez çalışması yapıyorum. Akademik kariyerin her yaşta ve her koşulda hayatımızın bir yerinde bulunması gerektiğine inanıyorum. Sürekli değişen yaşam standartlarına uyumu kendimizi geliştirerek sağlayabileceğimize inanıyorum. Sertifika ve kişisel gelişim programlarına katılıyorum. Eked ve TMGD alanında sertifika sahibiyim. İnsanın en büyük rakibinin kendisi olduğunu düşünüyorum. Bir sonraki işim, bir öncekinden daha iyise başardığımı hissediyorum.

“SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN FİRMALARIYLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”
Sevginar Sali: İş hayatına nasıl atıldınız, bugünkü sorumluluklarınıza nasıl eriştiniz?
Buse Ersaraç: Üniversiteden mezun olduktan sonra rahmetli müteahhit dedem Erol Ersaraç'ın desteği ile müteahhitlik belgesi alarak Silivri'de bir konut projesi yaptık. Daha sonra bu dairelerin satımı ve sektörde kurduğumuz ticari ilişkiler neticesinde Hakan Plastik ve Weber – Sant Gobain gibi firmaların uygulayıcı bayiliğini yaptık. Bu sırada gelen talepler doğrultusunda dekorasyon çalışmaları yaptık. Abim Avukat Ozan Ersaraç ile birlikte sahip olduğumuz bayiliklerin malzeme satışına da girmeye karar verdik. Şuanda Hanedan Yapı Markette Hakan Plastik, Weber –Saintgobain, Hitit Seramik, Batu Grup gibi sektörün önde gelen firmalarıyla birlikte çalışıyoruz.

“HANEDAN; İNŞAAT ALANINDAKİ TÜM UYGULAMALARI A'DAN Z'YE KENDİ BÜNYESİNDE ÇALIŞAN EKİPLERLE YAPAN BİR FİRMADIR”
Sevginar Sali: Firmanızı kısaca tanıtır mısınız? Kuruluş ve süreç içerisinde faaliyet gösterdiği alanlar hakkında bilgi verir misiniz?
Buse Ersaraç: Hanedan İnşaat hem malzeme satışı yapan, hem de uygulayıcı bir firmadır. Tadilat, dekorasyon, dış cephe montalama gibi aklınıza gelebilecek inşaat alanındaki tüm uygulamaları A'dan Z'ye kendi bünyesinde çalışan ekiplerle yapan bir firmadır. Bunun yanında su yalıtımı, ısı yalıtımı ve zemin sistemlerinde oldukça geniş bir yelpazeye sahip Weber'in tüm malzeme ve uygulamalarında çözüm ortağıdır. Tesisat malzemelerinde kaliteli ve uygun fiyatlarıyla çözüm ortağımız Hakan Plastik, ek parçalar ise Batu Grup ile beraber destekleyerek müşterilerimizi her daim memnun etmeye yönelik çalışıyoruz. Hard rock markasıyla her bütçeye hitap ediyoruz.

“YAPTIĞIMIZ HER İŞ VE SATTIĞIMIZ HER ÜRÜNÜN ARKASINDA DURMAK EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİMİZDEN”
Sevginar Sali: Hanedan'da nasıl bir hizmet anlayışınız var? Sizleri sektörünüzdeki diğer firmalardan farklı kılan nedir? Müşteriler neden sizi tercih etsin?
Buse Ersaraç: Müşteri odaklı bir hizmet anlayışını benimsedik. Tadilat ve dekorasyon uygulamalarında müşterilerimizin karar vermekte zorlandığı şeyler olduğu için 3d olarak sunuyoruz. Böylelikle müşterilerimize karar vermelerine ve uygulamadan önce sonucu görmelerine yardımcı oluyoruz. Müşterilerimizin hayallerini hayatlarına geçirebilmek, onları mutlu edebilmek ilk hedefimiz. Ayrıca çalıştığımız çözüm ortaklarımızın da desteği her daim yanımızda oluyor. Örneğin; herhangi bir montalama uygulamamız Weber Saint-Gobain tarafından 5-10 yıl arasında fabrika garantisine alınıyor, ücretsiz enerji kimlik belgesi veriliyor. Sattığımız her ürünün ayrıca garantisi oluyor. Hanedan olarak yaptığımız her iş ve sattığımız her ürünün arkasında durmak bizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliklerdendir.

“TAKIM HALİNDE ÇALIŞMAYI ÖNEMSİYORUZ”
Sevginar Sali: Çalışma hayatınızda benimsediğiniz prensipler nelerdir?
Buse Ersaraç: Birlikte çalıştığımız firmalar ve çalışma arkadaşlarımızla takım halinde çalışmayı önemsiyoruz. Onlarla olan ilişkimizi patron-çalışan ilişkisi yerine iş arkadaşları olarak dengeleyip bu birlikteliğin içerisine müşterilerimizi de dahil ediyoruz. Böylelikle daha samimi, pozitif ve verimli bir iş anlayışı benimsemiş oluyoruz. Bulunduğu yer ve ortamdan memnun olan herkes kuşkusuz iş verimini de arttırıyor. Bunun akabinde bu pozitiflik karşımızdakilere de yansıyor.

“KADIN O KADAR EMEKÇİ GELMİŞ Kİ BU DÜNYAYA, HAYATIN HİÇ BİR DÖNEMİNDE SORUMLULUKLARI BİTMİYOR”

Sevginar Sali: İş hayatında kadının yeri ve toplumumuzdaki konumu hakkında ne düşünüyorsunuz
Buse Ersaraç: Neşet Ertaş'ın bir sözü vardır çok severim; “Kadınlar insandır biz erkekler ise insanoğluyuz'' der. Herhalde toplumumuzda bu bakış açısına sahip insanlar nekadar çoğalırsa, KADIN da o kadar çok hakettiği yerde olacak. Her gün televizyonlarda izlediğimiz bir şekilde hayatımızın bir yerinde rastlaştığımız tatsız, yürek burkucu olayların bir daha yaşanmaması tek temennimiz. Kadın o kadar emekçi gelmiş ki bu dünyaya, hayatın hiç bir döneminde sorumlulukları bitmiyor. Hep çok çalışmak zorundasın. Ne kadar akıllı olduğunla da alakası yok. Yıkman gereken önyargılar var o yüzden, herkes kadar çalışmaktan bir tık öteye gidip “vay be'' dedirtmen gerekecek. Aile kurup çocuk sahibi olabilirsek bir de evdekilerin yüzünü gülümsetebilmek gerek : ) Birçok kadının başarı öyküsüne, sıfırdan varoluş çabasına şahit oldum. Dilerim bir gün bizler de arkamızda bıraktıklarımız için güzel birer örnek olabiliriz. Ve dilerim bir gün toplumumuz önyargılardan sıyrılıp, kadına hakettiği saygıyı gösteririz. “Kadına saygılı ol çünkü o insanoğlunun anasıdır.” (Hz. Ali)

“DİLERİM DAHA FAZLA KADINIMIZIN HAYATINA, YOLUNA IŞIK TUTABİLİRİZ”
Sevginar Sali: Silivri KAGİDER'e katılımınız ve bu
konudaki düşünceleriniz, hedefleriniz neler?
Buse Ersaraç: Silivri Kagider her biri birbirinden kıymetlı saygın ve akıllı kadınlarımızdan oluşan bir dernek. Böyle bir oluşum içerisinde yer almak beni onure ediyor. Her zaman yaptığı sosyal sorumluluk projeleri, eğitim seminerleri, kültürel faaliyetlerle Silivri'de bulunan kadınların kişisel gelişimlerine destek vermeyi amaçlıyoruz. Dilerim önümüzdeki dönemlerde daha fazla kadınımızın hayatına, yoluna ışık tutabiliriz. Ülkemizin bu gibi derneklerin önderliğine ve yol göstericiliğine ihtiyacı var.

Sevginar Sali: Silivri'de yaşıyor ve çalışıyorsunuz, beklentileriniz neler?
Buse Ersaraç: Kamu kurumlarının ve özel kurumların uyum içerisinde çalışarak Silivri halkının problemlerini çözmeye yönelik projeler oluşturması gerekmektedir. Bu projelerde yer alacak kişilerin belirlenmesi için kamu kurumlarının çalışması ve akabinde çözüm yollarıyla alakalı özel kurumların proje üretmesi başta Belediye ve Kaymakamlık olmak üzere kamu kurumlarının onlara yol gösterici olması gerekmektedir.

“DAHA ÇOK ÇALIŞIP DAHA ÇOK İNSANA FAYDALI OLABİLMELİYİZ”
Sevginar Sali: Çok paranız olsa, hayır işi konusunda hangi alanda değerlendirmeyi düşünürdünüz?
Buse Ersaraç: Çocuklardan başlardım sanırım. Dokunacak o kadar çok kırık hayat var ki ne yazık ki şehit ailelerimiz var, gazilerimiz, kimsesiz çocuklarımız, şiddete uğrayan kadınlarımız… Bunlar ilk aklıma gelenlerden. Daha çok çalışıp daha çok insana faydalı olabilmeliyiz.

“BENCİL OLAMAMAK EN SEVMEDİĞİM HUYUM”
Sevginar Sali: En sevdiğiniz ve en sevmediğiniz huyunuz?
Buse Ersaraç: En sevdiğim huyum sanırım; sabrım. Önceleri hiçbirşeye tahammülüm yokken artık sabretmeyi öğrendim. En sevmediğim huyum bir sürü var aslında ama sanırım en önemlisi hep başka şeylerin benden daha önemli olması. Bencil olamamak benim en sevmediğim huyumdur.

“ONURLU YAŞAMAK, DÜRÜSTLÜK BENİM İÇİN EN DEĞERLİ ŞEYLER”
Sevginar Sali: Buse Ersaraç'ın hayatta en çok kıymet verdiği şey veya kişiler kimlerdir?
Buse Ersaraç: Ailem ve bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar sevdiğim, dostlarım hayatımın en kıymetlileridir. Onun dışında onurlu yaşamak, dürüstlük benim için en değerli şeylerdir.

“HANEDAN'IN İSMİNİ DAHA İDDİALI VE SPESİFİK PROJELERDE DUYMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ”
Sevginar Sali: Gelecek hedefleriniz firma ve kişisel olarak nelerdir?
Buse Ersaraç: Kişisel olarak akademik kariyerimi devam ettirmeyi planlıyorum, işten sonraki ilk hedefim bu. Hanedan için ise hayal kurarken heyecanlanıyorum. Çünkü o kadar büyük bir iş potansiyeli görüyorum ki beni umutlandırıyor.
Emin ve sağlam adımlarla her zaman daha iyiye gitmek ilk amacımız. Onun dışında Hanedan'ın ismini daha iddialı ve spesifik projelerde duymaya devam edeceksiniz gibi geliyor bana.

YORUM YAP