Ersaraç: 24 Haziran, Türkiye’nin kader seçimi

Ersaraç: 24 Haziran, Türkiye’nin kader seçimi

21.06.2018 12:27:16

Hürhaber okuyucuları için 24 Haziran seçim sürecini değerlendiren İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı ikinci tura kalan adayları Meral Akşener'in %60'la Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Av. Ozan Ersaraç, Erdoğan ve Cumhur İttifakının kazanması sonucunda Türkiye'yi karanlık ve demokratik seçimlerden yoksun bir gelecek beklediğini söyledi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Av.Ozan Ersaraç ile "Kader seçimi" dediği 24 Haziran sürecini, Cumhurbaşkanı Adayları Meral Akşener ile 22 Haziran'da gerçekleştireceği Silivri buluşmasını ve daha pek çok konuyu konuştuk... Türkiye genelinde, ilçe bazında İYİ Parti'nin ve Meral Akşener'in en yüksek oylarını Silivri'de kaydedeceğini belirten Ersaraç, halkın 24 Haziran beklentisini “değişim” olarak tanımladı.
İşte İYİ Parti İlçe Başkanı Ersaraç'ın sorularımıza verdiği yanıtlar:
Sevginar SALİ: Seçim çalışmaları nasıl geçti? Adil bir seçim kampanyası süreci geçirdiniz mi?
Ozan ERSARAÇ: Seçim çalışmalarımız çok yoğun geçti. Biz 25 Ekim 2017 tarihinde kurulmuş, 8. ayında olan bir partiyiz. Kurulduğumuz günden itibaren, ortada bir seçim olmamasına rağmen, seçim çalışması yapar gibi faaliyetlere başlamıştık zaten. Esasında bu baskın seçim kararı alındığında sahada ve zinde olan tek parti bizdik, bunun da katkısı oldu. Seçim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor; her gün sahadayız, insanların elini sıkıyoruz, onlara dokunuyoruz, kapılarını çalıyoruz… Geçtiğimiz gün Genel Başkanımız Ümit Özdağ ile İl Başkanlığında birlikteydik verdiği rakamlara göre şu anda sadece İstanbul'da 120 bin kadar haneye birebir, kapı kapı ulaşmışız. Bu rakam Silivri ölçeğinde 3 bin 700'lerde.

“ADİL BİR KAMPANYA SÜRECİ YAŞAMADIK”
Seçim çalışmalarımızı bu kadar yoğun gerçekleştirirken adil bir kampanya süreci yaşadığımızı kesinlikle söyleyemeyiz. Bunun birinci sebebi medya karartması. Bırakın teşkilatları Genel Başkanımız dahi, çok sınırlı alanlar haricinde, medyada yer bulamıyor, medya aracılığıyla kendimizi anlatma şansımız olmuyor. Sosyal ağları yoğunlukta kullanmak durumunda kalıyoruz. Bunun haricinde birebir, sokakta, açık hava toplantılarında seçmene ulaşmaya, kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu mecralarda sözünü ettiğim ölçülerde kendimizi ifade etme imkanı bulduk.
Zaten iktidarın mali olanaklarıyla yarışmamız imkansız. İktidar partisinin bir ilçe için yaptığı bayraklama bizim o ilçenin tüm senelik giderlerine eşit. Bizim öyle mali bir yarışa girme şansımız tabi ki yok çünkü imece usulü ile devam eden bir hareketiz.
Sözünü ettiğim sebeplerden her halde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en adaletsiz seçim sürecini geçiriyoruz.

“SEÇMEN 24 HAZİRAN'DA DEĞİŞİM BEKLİYOR”

Sevginar SALİ: Sizin sahadaki gözlemlerinize göre seçmenin 24 Haziran'dan beklentisi nedir?
Ozan ERSARAÇ: Seçmen 24 Haziran'da değişim bekliyor. 16 yıldır yaşadığımız tüm seçimlerde AK Parti iktidarı, özellikle Recep Tayyip Erdoğan karşısına bir düşman koydu, bu CHP'ydi ve ona vurarak kendi seçmenini konsolide etti. CHP artı, diğer siyasal hareketler, Türkiye'deki sağ seçmen dışındakileri topladığınızda %35 gibi bir rakama ulaşılıyor. Türkiye'nin senelerce seçimlerde yaşadığı durum buydu. Geriye %65'lik büyük bir kitle kalıyor… Erdoğan bugüne kadar devamlı bu %35'e vurarak %65'i konsolide etti. Bu %65'in belli bir kısmının oyunu MHP ve diğer partiler alırken, AK Parti %50'yi elinde tuttu. 16 sene sonra bu durum ilk kez değişti; Türkiye'nin % yüzüne hitap eden ama Erdoğan'ın konsolide ettiği %65'ten de oy alabilecek olan İYİ Parti ortaya çıktı, bir alternatif doğdu. Bu seçimlerde seçmenin umudu İYİ Parti ile Meral Akşener oldu. Bu farkla seçmen değişim bekliyor.

“İTTİFAKLAR; MECLİSTE TEMSİLİYETİ SAĞLANAMAYAN OYLARIN, TEMSİLİYETİNİ SAĞLAYACAK”
Sevginar SALİ: Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde farklı, adeta uçlarda oy kullanma değerlendirmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ozan ERSARAÇ: Yeni sistemde ilk defa seçime gidiyoruz. İttifak sistemi; geçmişte “kayıp oylar” dediğimiz, mecliste temsiliyeti sağlanamayan oyların, temsiliyetinin sağlanmasına yarıyor… Örneğin Saadet Partisi'nin her dönem belli bir oyu vardı ama bu seçimlere Millet İttifakında yer alarak girmesi mecliste temsil kabiliyetini de sağlayacak. TBMM'de Saadet Partisinin milletvekilleri olacak.
Yerel sebeplerden dolayı başka partilere oy vermeyi düşünüp, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener'i tercih edeceklerini söyleyenler ile çoğunlukta karşılaşıyoruz. Esasen İYİ Parti'nin önüne geçmiş olan Meral Akşener markasını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercih edecek olanlar çoğulukta. Geleneksel olarak partisine oy vermeyi bir vazife addeden seçmenler, kerhen gidip partisine oy verip kalben düşündüğünde de Meral Akşener'e oy vereceğini söyleyenler de çokça karşılaşıyoruz. Önemli bir kesim İYİ Parti ve Meral Akşener'e oy vermek üzere karar vermişler ama milletvekili seçimlerinde başka partiye oy verip, Cumhurbaşkanlığında Akşener'den yana tercihte bulunacak seçmenler çok fazla.

“ANA MOTİVASYONUMUZ MERAL AKŞENER'İN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİ”
Sevginar SALİ: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Akşener, genel seçimde başka partiye oy vereceğini söyleyen seçmen karşısında ne yapıyorsunuz?
Ozan ERSARAÇ: Genelde teşekkür ediyoruz. Çünkü belli ki karar verilmiş. Ana motivasyonumuz Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı seçilmesi. Böyle bir karar vermiş olan seçmen tam anlamıyla düşünmüş belli ki… Katı bir şekilde oluşan karar durumunda insanları sıkmanın, zaman kaybetmenin de çok bir anlamı yok. Henüz kararı kesinleşmemiş insanlarla sohbet edip onları ikna etmek daha değerli diye düşünüyoruz…

“KARARSIZLAR VAR AMA KİME OY VERMEYECEKERİ NET”
Sevginar SALİ: Kararsız seçmen var mı?
Ozan ERSARAÇ: Kararsız seçmenin nereye oy vermeyeceği belli öyle söyleyeyim. Çok az var onların da nereye oy vermeyeceği kesinlikle belli.

“MİLLET İTTİFAKI MECLİSTE İKTİDAR, AKŞENER 2. TURDA CUMHURBAŞKANI”
Sevginar SALİ: İYİ Parti olarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Ozan ERSARAÇ: İYİ Parti olarak Millet İttifakı ile giriyoruz genel seçimlere. Milletvekili seçimlerinde Millet İttifakı'nın meclisin çoğunluğunu, yani 300 milletvekilinden fazlasını alacağını net olarak görüyoruz. Bütün kamuoyu araştırmalarından da bu çıkıyor, saha da böyle gösteriyor. 300'ün üzerinde derken ben bunu 310-320 gibi görmüyorum, çok da büyük bir çoğunlukla belki 3/2 gibi ya da daha da fazla oranda Millet İttifakı'nın meclisteki çoğunluk farkını sağlayacağını, kazanacağını düşünüyorum.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde durum şöyle; ikinci tura kalacak seçim. Şahsi görüşüm; kamuoyu araştırmalarını da birleştiriyoruz, (artı siyasal analizler biliyorsunuz sadece kamuoyu yoklamaları ile yapılmaz) saha ve çeşitli diğer projeksiyonları kattığınız zaman bunun içerisine ikinci tura Meral Akşener'in kalacağını, sonrasında da yeni Cumhurbaşkanımız olacağını görüyoruz.

“ABBAS YOLCU, ABİLER GİDİYORLAR…”
Sevginar SALİ: Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında ve Millet İttifakı'nın meclis çoğunluğunda ne olur?
Ozan ERSARAÇ: Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu için çok uzun sürmeden seçim yenileme işlemi olacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığında kalacak isim başka biri olsa buna cevabım değişirdi ama Tayyip Erdoğan demokratik temayüllerin dahilinde hareket etmeyi seven bir insan olmadığı için yine meclisi yok sayarak tek adamlık rejimini devam ettirmek isteyecektir ve o sebeple problem doğacaktır, seçimler yenilenecektir.
Ama buna mahal kalacağını düşünmüyorum. Genel Başkanımızın çok güzel bir tabiri var; ‘Abbas yolcu. Bu abiler gidiyorlar artık'…

“AKŞENER SİLİVRİ'Yİ TANIYOR, SİLİVRİ DE MERAL HANIMI”
Sevginar SALİ: Silivrili bir seçmen neden İYİ Parti'ye ve ayrıca Cumhurbaşkanı Adayınız Meral Akşener'e oy vermeli?
Ozan ERSARAÇ: Meral Akşener, Silivri seçmeninin üst siyasette en iyi tanıdığı isim. Senelerce bölgemizin milletvekilliğini yaptı, Silivrili hemşerilerimiz onu çok iyi tanıyor… Sahadayız kiminle konuşsak, görüşsek, selamını iletsek herkes onunla ilgili bir anısını paylaşıyor. Akşener'in Silivri'nin gitmediği köyü, bilmediği problemi yok. Akşener Silivri'yi, Silivri de Meral Hanımı tanıyor. Silivrili insanlarımızın kendini en yakın hissedeceği Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'dir. Bireysel ve bölgesel etkileri göz ardı ederek baktığımızda ise Silivri seçmeni Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürkçü, vatansever özellikler gösteren bir halk. Ve siyasi kararlarını da bugüne kadar bu doğrultuda verdiler. İYİ Parti'nin kuruluş amaçları doğrultusunda Silivri seçmeninin kendini İYİ Parti'de bularak, İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener'e oy vereceğini düşünüyorum.

İYİ'LERİN VAATLERİ
Sevginar SALİ: Temel vaatlerinizden örnekler verebilir misiniz?
Ozan ERSARAÇ: En temel vaadimiz; Parlamenter sistemi güçlendirerek geri getiriyoruz. Kesinlikle bizim karşı olduğumuz, ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devam etmeyeceğiz. Parlamenter sistemi güçlendirerek ona geri dönüyoruz. En büyük vadimiz bu. Tekrar demokrasi vaat ediyoruz Türkiye'ye.
Daha önce açıkladığımız projelerimiz var; Türkiye Dayanışma Fonu onlardan biri… Kredi kartı borçları ile alakalı bankaların faiz kıskacına yakalanmış ülkemizin insanlarını kurtaracak, nefes almalarını sağlayacağız. Geçen senenin verilerine göre Türkiye finans sektörünün %87'si, bu gittikçe de artıyor, yabancıların eline geçmiş durumda. Finans sektörü dediğimiz zaman; bankalar, faktöring, sigorta şirketleri bunların neredeyse tamamına yakını yabancı sermayenin elinde. Bu da ne demek oluyor? Kredi ve yüksek faiz batağında kıvranan insanlarımızın ödediği paralar yabancı fonlara devrediliyor. Bunun önüne geçeceğiz.
Tüketim ekonomisinden, üretim ekonomisine geçeceğiz. Üretim hamlesini önce tarım ve hayvancılıkta başlatacağız. Buradaki girdi maliyetlerini düşüreceğiz, bitme noktasına gelen, tarım ve hayvancılığı kalkındıracağız, ithalatı durdurup, ihracata başlayacağız.
1980 darbesinin mahsulü olan YÖK'ü kaldırıyoruz; üniversiteler, bilim özgür olacak.
Bunun haricinde genç işsizlere iş bulana kadar 500 TL, aylık bağlanması vaadimiz var.
Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulacak.
Polislerimiz ve kamu ile alakalı; 3600 ek gösterge vaadimiz var.
Bunları tek tek anlatmak burada mümkün değil ama özellikle sosyal haklar kısmını burada şöyle özetleyebiliriz; devlet tarafından insanlara tanınan mevcut destekleri muhafaza edeceğimiz gibi geliştireceğiz de.
AK Parti iktidarı Türkiye'yi yıllarca sadaka ekonomisine mahkum etti. Halkı yoksullaştırdı ve devletin zaten yapması gereken sosyal yardımları iktidarın bir lütfuymuş gibi sunuldu. Şu anda da AK Parti iktidarı son bulursa “Bu yardımları artık alamazsınız, aç kalırsınız” diye insanları korkutuyorlar. Bu sosyal yardımlar devlet bütçesinden yapıldı, devlette devamlılık esastır. Yapılan sosyal yardımlar devam edecek ve geliştirilecek.

“BENZEMEDİĞİMİZ TEK ŞEY; MEVCUT İKTİDAR”
Sevginar SALİ: İYİ Parti olarak genel seçimlere CHP, DP ve SP ile Millet İttifakı olarak giriyorsunuz? Cumhur İttifakının ortakları tarafından özellikle “dört benzemezler” şeklide yöneltilen eleştirilerden yola çıkarak bu birlikteliği gerekçeleriyle anlatır mısınız?
Ozan ERSARAÇ: Biz esasen dört benzemezler değiliz. Asgari müştereklerde bir araya gelmiş, dört farklı siyasi hareketiz. Benzemediğimiz tek şey; mevcut iktidar. Onlara benzemiyoruz doğru. Ama bu dört siyasi hareket asgari müştereklerde kendi arasında bir araya geliyor. Cumhuriyetin temel değerleri, Atatürkçülük gibi… Zaten bunlar imzaladığımız ortak ittifak metninde de yer alıyor. Az önce belirttiğim güçlendirilerek parlamenter demokrasiye dönüş bu ittifakın olmazsa olmaz, ortak değerleri içinde.
Biz ‘dört benzemezler' değiliz aynı Cumhuriyetin temel değerleri, vatanseverlik, parlamenter demokrasiye inanç gibi noktalarda buluşmuş, bu fikirleri ortak olduğu için zaten bir araya gelmişiz. Önce bir araya gelip sonra ortak fikirler belirlemedik. Fikirleri ortak olduğu için bir araya gelmiş siyasal partileriz. Gayet de uyumlu çalışıyoruz.

“MİLLET İTTİFAKININ GEÇMİŞİNDE HAKARET YOK”
“Benzemezler” tarzında tanımlar iktidarı kaybetme korkusu kaynaklı. Bir de dönelim Cumhur İttifakına… İnternete girip Devlet Bahçeli ile Tayyip Erdoğan'ın birbirine söylediklerine, hangi hakaretleri ettiklerine bakın; ne kadar benzediklerini görebilirsiniz! Millet İttifakı içerisinde birbirlerine böyle hakaret eden insanlar yok.

“İŞİ EHLİNE VERECEĞİZ”
Sevginar SALİ: İYİ Parti yeni bir parti, devlet yönetimini sekteye uğratmadan sürdürebilecek kadro ve imkâna sahip misiniz? Seçmen size bu konuda ne kadar güvenebilir?
Ozan ERSARAÇ: Devlette devamlılık esastır. Bu iktidarın Türkiye'ye verdiği en büyük yaralardan biri; agresif militan kadrolaşma yapıp hiçbir şekilde liyakati esas almadan yandaşlarıyla devlet kademelerini doldurması oldu.
Kendi partimizden yola çıkarak söylersek işi ehline vereceğiz. Meral Akşener, Cumhurbaşkanı olduğunda ekonomiyi yönetmeyecek, ekonomi kurmayları yönetecekler. Meral hanım, onları yönetecek. Yani Merkez Bankası Başkanını, biz İYİ Parti Genel Merkezine çağırıp azarlamayacağız! Durmuş Yılmaz, Türkiye'nin en parlak ekonomik dönemlerden birinin Merkez Bankası Başkanı, dünyaca da takdir edilen bir insan. Ayfer Yılmaz aynı şekilde. Keza dış politika alanına baktığımızda Genel Başkan Yardımcımız Ümit Özdağ. İYİ Parti'nin her alanda yetkin kadroları mevcut. Gökten zembille inmediler, hepsinin devlet tecrübesi var ve devlet ciddiyetinin bilen insanlar. Şu andaki gibi bir devlet ciddiyetsizliği öngörmüyoruz. Bizim iktidarımızla beraber Türkiye Cumhuriyeti devleti, binlerce yıl geleneklerinden gelen milletin “Devlet Baba” dediğimiz tanımı tam anlamıyla hissedileceği aydınlık yarınlara kavuşacak. Kadrolarımızın tamamı hazır. Genel Başkanımızın da dediği gibi liyakat ve ehliyet usulüne göre hareket edeceğiz. İYİ Parti iktidar olduğunda her yerde İYİ Partili değil, işini iyi bilen ve yapan bürokratlar göreceksiniz.

“ESASINDA İKTİDAR DEĞİŞSİN ALGISI”
Sevginar SALİ: İYİ Parti'nin 24 Haziran hedeflerini düşünerek “Recep Tayyip Erdoğan gitsin”in yeri ve ağırlığı ne, ne kadar?
Ozan ERSARAÇ: Recep Tayyip Erdoğan, tek başına her şeye hükmeden bir adam. Başbakanın da bakanların isimleri de geçmiyor. Erdoğan'ın kafasına eser, Başbakan değişir, AK Parti içerisinde kimse de bir şey demez. “Recep Tayyip Erdoğan gitsin” algısı esasında iktidar değişsin algısı, çünkü tek kişilik bir iktidardan söz ediyoruz. Şahsı haricinde AK Parti iktidarından bahsedemiyoruz. O sebeple toplumda böyle bir algı olabilir. Erdoğan'ın şahsıyla bir problemimiz yok. Biz bu kafa yapısını, dar kadrolaşmayı, yandaş kayırmacılığını, Türkiye'yi talan etmenin, harami saltanatının bitmesini istiyoruz. Bunların da Erdoğan'ın şahsında toplandığını görüyoruz. Tabi ki gitmesi lazım. Onun yerine bizce Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olması gerekiyor. Farklı siyasi partilere göre de kendi adaylarının cumhurbaşkanı olması lazım.

“BU, TÜRKİYE'NİN SON DEMOKRATİK SEÇİMİ OLABİLİR”
Sevginar SALİ: Cumhur İttifakı kazanır ve Millet İttifakı kaybederse 25 Haziran'dan sonra sizce bizi nasıl bir Türkiye bekliyor?
Ozan ERSARAÇ: Felaket tellallığı yapmak istemem ama şu anda uzatılmış bir OHAL sürecinde yaşıyoruz. 2016 yılı referandumunda yapılmış olan değişiklik de bu seçimle birlikte yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanın yetkileri çok daha fazla artıyor. Kararname, meclisi fesih etme v.s. gibi bir sürü yeni yetki eklenecek. Erdoğan, OHAL ile birlikte zaten referandumda verilen yetkilerin yürürlüğe girmesini beklemeden ülkeyi Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilir haline getirdi ve Türkiye'yi uzun süredir böyle yönetiyor. Terörle Mücadele ile hiç alakası olmayan şeylerde de yine KHK ile süreç işletiliyor. Referandumda yapılan değişiklikler yürürlüğe girdikten sonra, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ve mecliste Cumhur İttifakı çoğunluğuyla Türkiye'ye çok daha karanlık bir dönemin geleceğini düşünüyorum. Geçirdiğimiz süreç eğer bu projeksiyonda olursa bu artık Türkiye'nin son demokratik seçimi olabilir. Bundan sonraki seçimler artık göstermelik yapılır. 24 Haziran, Türkiye'nin kader seçimi. Çok iyi düşünüp karar verilmeli. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş amaçlarından kopartılıp adeta bir Ortadoğu Arap ülkesi haline getiriliyor. Türkiye'nin buraya gitmeyeceğini biliyorum, ancak yaptığımız kötü projeksiyonda da sonuçlarının bu olacağını öngörebiliyorum.

“AKŞENER, YÜZDE 60'A YAKIN OYLA CUMHURBAŞKANI”
Sevginar SALİ: Cumhurbaşkanı Adayınız Meral Akşener'in ikinci tur ve seçilme şansı nedir, neden olmalı?
Ozan ERSARAÇ: Meral Hanımın 2. tura kalacağını biz görüyoruz. Kamuoyu araştırmaları 2. turda Meral Hanımın %57-%58 oy alacağına işaret ediyor. Sosyal demokrat da, milliyetçi, mütedeyyin, merkez sağ seçmeni de Meral Akşener'e oy veriyor. “Oy vermem” diyen yok. Çok birleştirici, insanların herkese eşit davranacağını düşündüğü bir siyasi figür. Kamuoyu yoklamalarında şu soru sorulmuş: “Meral Akşener'de gördüğünüz özellikler?”-Tutarlı, adaletli, adil ve dürüst seçenekleri en fazla çıkandır. Bu hakikaten de böyle. Edebiyatı var, eski bir siyasetçi, her kesimden oy alabilecek. 2. tur'a Meral Akşener kalmalıdır ve kalacaktır da. Yüzde 60'a yakın bir oy oranıyla Cumhurbaşkanı seçileceğini düşünüyorum.

“KARNEMİZ SANDIKTA İYİ OLACAK”
Sevginar SALİ: İlk seçim kampanyanızı tamamlamak ve sandıkta karne almak üzeresiniz… Bu sürece yönelik İYİ Parti'nin kurucu ilçe başkanı olarak duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyiz?
Ozan ERSARAÇ: Kampanya çok yoğun geçti. Ben Kasım 2015 yılından beri Meral Hanımın ekibinin içindeyim. Bir olağanüstü kongre sürecini beraber yaşadık. Hukukçu olmam asabiyle de çok yakinen olayların içerisindeydim. Ki İYİ Parti içerisinde çok hukukçu var. Yaklaşık üç senelik zaman zarfında çok uzun yol yürüdük. Ben 29 yaşında bir Türk genciyim. Sağ olsun Genel Başkanımızın takdirleriyle bana çok önemli bir sorumluluk verildi. Mukaddes bir yük gibi taşımaya devam ediyorum. İnşallah sandıkta karnemiz İYİ olacak. Ondan şüphem yok. Hatta ilçelerdeki yüzdelik puanlar bazında İYİ Parti ve Meral Akşener'e verilen oylarda Silivri'nin ilk sıralarda bulunacağını, belki de Türkiye'de ilçe bazında en yüksek oyu buradan alınacağını düşünüyorum. İddiamız yüksek. Tanımaktan dolayı çok mutlu olduğum insanlar var. Onların değeri benim için çok yüksek. Siyaset haricinde, insani olarak ayrıca çok mutluyum. Buraya kadar geldiğimiz süreçte tanışıklığım olan, fakat yanlış tanıdığımı anladığım insanlar da var. Ondan dolayı da üzüntülüyüm.
Genel olarak İYİ hissediyoruz, çok mutluyuz. Ekibimde de bunu görüyorum. Türkiye için iyi şeyler yapıyor ve yapacağımızı düşünmenin sevincini taşıyoruz.

“AKŞENER'İN TÜRKİYE VE SİLİVRİ İÇİN SÖYLEYECEĞİ SÖZLER VAR”
Sevginar SALİ: Cuma günü Meral Akşener Silivri'ye geliyor bununla ilgili ne söylemek istersiniz?
Ozan ERSARAÇ: 22 Haziran Cuma günü, saat 18.00'da tüm halkımızı Uğur Mumcu Meydanı'na davet ediyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener'le kucaklaşacağız. İYİ Parti'yi desteklesinler veya desteklemesinler, Meral Akşener'in Türkiye ve Silivri için söyleyeceği sözleri var. Gelip değerlendirsinler. Bütün cumhurbaşkanı adaylarını dinleyip değerlendirsinler, ona göre karar versinler. Özellikle kadınlarımızı muhakkak bekliyoruz. O noktada pozitif ayrımcılık var. İYİ Parti, bir kadın hareketidir.

“SİLİVRİ, MİLLET İTTİFAKINI EZİCİ ŞEKİLDE DESTEKLEYECEK”
Sevginar SALİ: Silivri halkına 24 Haziran mesajınız ne?
Ozan ERSARAÇ: Silivri halkının ferasetine güveniyorum. Millet İttifakı'nı ezici bir çoğunlukla destekleyeceğini düşünüyorum.
Yalova AK Parti Milletvekili Adayı'nın sözlerine de bu vesile değinmeden geçmek istemiyorum. Cumhuriyet'in kurucu idaresini temsil eden Rumeli ve Balkan Türklerine, “ezik, kendini ifade edemeyen insanlar” dedi. Bunun cevabını Silivri halkının vereceğini düşünüyorum.

YORUM YAP