Hüseyin Kuru

Depremler..

Kahraman Maraş'ta ve çevresinde ki 10 ili de etkileyen ve geniş bir sahada yaşanan afet yüzyılın felaketi.. Önce 7.7 şiddetinde bir deprem, akabinde 9 saat sonrada 7.4 şiddetinde bir deprem daha yaşandı.. Canlı yayında gördük.
Şehirlerin neredeyse yarısı göçmüş.. Bölgede 13.5 milyon insan yaşıyor.. Binalar kağıt gibi yıkılıyor, binlerce insan bu yapıların içinde; çoluk çocuk, yaşlı, kadın.. kar kış kıyamet; soğuk, ayaz, aç, sefil o yığınların altında kurtarılmayı bekliyor.. yaşananlar büyük dram, trajedi.
Zül celali vel İkram olan Rabbim yardım et bizlere.. milletimize sabır ve dirayet, Ölenlere rahmet, yaralılarımıza şifalar versin.
***
İnsan ister istemez düşünüyor.. böyle felaketler karşısında kul olarak aczi yetimiz ortada.. yıkılan binalara bakınca da yapılan işlerin eseridir bu tablo.. sonuçta hem maddi, hem de manevi olarak fatura çıkıyor.
Maddi cihetten bakarsak; bu binaları inşa eden insanoğludur.. Demek ki eksik-noksan iş yapılmış.
Manevi cihetten bakarsak; Kul olarak görevlerimizde eksiklik var ki kader adalet ediyor.
Olan masumlara oluyor.. böyle yaşanan büyük afetlerde vefat edenlerin şehit olacağını Rabbim'den dua ve niyaz ediyoruz.
Allah CC Adildir ve Kerimdir.
***
Zor bir yazı.. insan psikolojik olarak etkileniyor.. yaşananları ve çalışmaları neredeyse tüm kanallarda seyrediyoruz.
Her dakika bir dram ve trajedi yaşanıyor.. insanımız yurdun dört bir tarafından yardımları ile koşturuyor ve can hıraş bir şekilde çalışıp çabalıyor.
Yüce gönüllü ve merhametli insanlar, böyle zor zamanlarda işi gücü bırakmış koşmuş bölgeye.. ayni ve nakdi yardımlar yağdırıyorlar.
Bizlerde Saral Ailesi, şirket ve çalışanlar olarak üzerimize düşeni yapmakla mükellef olduğumuzu, Rabbimin izni ve rızasıyla biliyoruz, yapıyoruz.
Bölgemizde ki başta Belediye Başkanımız, tüm kamu ve kurumları, siyasi partilerimiz, idareciler, yöneticiler, iş adamları, STK'lar hepsi sağ olsunlar seferber oldular.. böyle zamanlar imtihan günü sayılır.
Allah CC hepsinden razı olsun.. Afetlerin ve musibetlerin bitmesi dileğiyle.
Sözün bittiği yerdeyiz.. şimdi artık işlerimizi doğru ve düzgün yapalım.

YORUM YAP