Demirbozan sükûnetini bozdu

Demirbozan sükûnetini bozdu

8.02.2016 11:16:33

Silivri Yeni Mahalle Romanları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Demirbozan, gazetemizi ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları aktardı ve taleplerini iletti.
Demirbozan şöyle konuştu: “Yaklaşık 45 yıldır Silivri'de ikamet ediyorum. İnsanlarla yaşamış olduğum Romanların kanaat öncülüğünü yapıyorum. Onun için şahit olduklarımı, gördüklerimi paylaşıyorum. Romanların iç yüzünü bilip bilmeden herkes bir şey söylüyor. Ben o insanların içinden geliyorum. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu benden iyi bilen yok.

DEMİRBOZAN: IŞIKLAR ELİNDEN GELENİ YAPTI
Daha önce üç dönem Silivri Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Selami Değirmenci, belediye kooperatif evlerini yaptığında 14 haneydik. Hüseyin Turan'ın Belediye Başkanlığı döneminde 44 olduk. Sonra iki dönemdir Belediye Başkanlık görevini yürüten Özcan Işıklar döneminde 79 haneye ulaştık. AK Parti'nin vermiş olduğu 44 hanelik prefabrike Işıklar, 25 ilave yaptı. Başkanımız Özcan Işıklar bu halka elinden geldiğini, tüm imkanlarını kullandığını dernek yönetimimiz yöneticileriyle paylaştı. Bu insanların içinde bulunanların inkar edenlerin, oyun bozanların, ayrımcılık yapanların takipçiliğini yaptım.


“DOĞRU OLAN NEYSE ONU YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Mahallemize uyuşturucunun girdiğini, gençlerimizin çileden çıktığını gördüğümde dernek yöneticilerimizle bir olup bu illete son vermek için kararlılıkla üstüne giderek mücadele verdik. Ama bazı aile büyükleri şiddetle üzerimize geldiler. Evlerimize baskın mı yapmadılar, dayak mı yemedik. Maalesef yanımızda hiç kimse yoktu. Bu mahallenin bu duruma gelmesinin bir sebebi de dürüst olmamızdan kaynaklandı. Çünkü hep devletin yanında olduk. Doğru olan neyse onu yapmaya da devam edeceğiz. Cehaletten gelenlerle uğraşmak her babayiğidin harcı değil.

“ROMAN AÇILIMI DEDİLER, AĞZIMIZA BİR KEMİK VERDİLER”
Ben İstanbul Federasyonunun Halkla İlişkiler Başkanlığını yapıyorum. Türkiye genelinde gezmediğim hiçbir roman mahallesi kalmadı. Roman Açılımı dediler ağzımıza bir kemik verdiler, altı boş bir kuyu gibi içine gömdüler. Cumhurbaşkanımızla da, Başbakanımızla da istişarede bulundum. Ne gördüm diye bana soracak olursanız büyüklerden zarar gelmez, küçüklerden zarar geldiğini her zaman söylüyorum.

“OYUNBOZANLAR MAKAMLARA ÇAMUR ATIYOR”
Onun için Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Silivri'de bulunan tüm amirlerimizin mahallemize elinden geldiğini yaptığını, her gayreti gösterdiğini ama ki oyunbozan olduğu sürece makamların ne olduğunu bilmeden çamur atmaya devam ediliyor. Şunu bilsinler ki devletimiz milletini, birliğini, beraberliğini hiçbir insanı dışlamadığını. Onlar kendilerini dışlıyor. Sabit fikirliler. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız yaşananları tekrar gözden geçirecektir.

“EV HAKLARIMIZ GİDECEK KORKUSUYLA ÇIKMAK İSTEMİYORLAR”
Şu anda kendi imkanlarıyla kiralık ev bulanlar o mahallede yaşanmadığını, toplumla iç içe yaşamaktan memnun ve huzurlu olduklarını beyan ediyorlar. Geri kalan vatandaşlarımıza kiralık ev bulmak zor. 500 TL'ye bile bize ev vermiyorlar. Neden? Bizim ev haklarımız elimizden gidecek korkusuyla çoğunlukla çıkmak istemiyorlar. Ben de diyorum ki Kaymakamımız, Belediye Başkanımız bizleri sahipsiz bırakmaz. Ödemek şartıyla bizlere ev verecek. Çoğu roman vatandaşımız hurda kağıtla günlük geçimini sağlıyor.

“GERİ DÖNÜŞÜM ROMANLARA VERİLSİN”
Yıllardan beri hurdacıların ağız birliği ile olup düşük fiyatta topladıklarımızı alıyorlar. Onun için İstanbul'da kâğıdın fiyatı 500 lira olduğunu biliyoruz. Ama burada bizler 200 liraya mecbur bırakılıyoruz. Onu bile şu anda elimizden almaya çalışıyorlar. Kaymakamımız, Belediye Başkanımızın bir an önce bu konuya el atmalarını rica ediyorum. Geri dönüşümün yine Romanlara verilmesini istiyorum. Silivri'de 84 kişi toplayıcı var. Bunların belediyemiz tarafından sigortalı olarak çalıştırılmasını, böylece sosyal yaşantılarının iyileştirilmesini talep ediyoruz. Başka iş bilmediklerinden gençlerimiz ve kadınlarımız kayıp. Mücadele etmekten yorulduk.”
Renginar SALİ

YORUM YAP