Sevginar Sali

CHP'ye hayırlı olsun

CHP'nin 5 Ocak 2020 tarihli ilçe kongresinde Mümün Koçoğlu gibi bir adayın karşısına çıktığında Berker Esen'e hiç şans tanımadım. Ama işler öyle gelişti ki Koçoğlu korkusu galip geldi ve hak edilenin ötesinde, geniş bir delege kesimi Esen saffında birleşti. Yani Koçoğlu, Esen'e değil partisinin içindeki 2024 hesaplarına yenildi.
Esen'i İlçe Başkanı yapan temel dayanak belediye başkan adaylığında rakip görülmemesiydi!
Acemi, genç ve tecrübesiz ama hiçbir konudan da geri kalmıyor. En önemlisi de sürekli kendini yenileyen bir motivasyon kaynağına sahip. Tökezlese de, düşse de hiç moralini bozmadan yoluna devam ediyor. Sanırsın hiç kızmaz, motivasyonu bozulmaz mütemadiyen gülümseyen bir yüz. Aa sert beyanatların hakkını da veriyor kabul edelim! Şöyle bir göz gezdirin Silivri siyasetinde sesi en çok çıkan ilçe başkanı olduğuna kolayca kanaat getirirsiniz. Sadece rakipleri karşısında değil kendi partisinin en baba temsilcilerine içten havai fişek gösterisi yaptırıp, her şartta bildiğini okumaya devam ediyor. Yalnız bırakıyorlar olmuyor, yanında duruyorlar olmuyor! O onlara göre değil, zorlasan yaşı kadar siyasette olan isimleri kendi dediği noktaya taşıyor.
Son haftalarda gündemi meşgul edip belirleme becerisi üzerinde duralım biraz …
Samsun'da Atatürk Anıtına düzenlenen saldırıyı Silivri'de protesto eylemi için saatler içinde organize edildiğinden hadi fiyasko demeyelim. “Belediye Başkanlığına aday adayı mısınız” sorusu yoğunluğu altında seçim otobüsü üzerinde aday provası yaparcasına, eylemde meydana meşale atraksiyonu altında çıkması cesaret mi, çılgınlık mı? Doğruluk! Aday adaylığı ile ilgili konuya hala yanıt bulamayan varsa kendini kontrol ettirsin.
(Daha ne yapsın Esen, herkes Volkan Yılmaz gibi olamıyor. Belediye Başkanımız 2024 yerel seçimlerine adaylığını ilan etti geçtiğimiz günler biliyorsunuz. Milletvekilliği, Büyükçekmece, İBB adaylıkları hatta Bakanlık yakıştırmaları ile “Ne olursan ol Silivri'den aday olma”yı ilçe siyaset marşı konunumundan nasıl çıkartırdı yoksa!?)
Atatürk'e yapılan çirkin saldırının protestosu beklentilerin altında kalınca birkaç gün ortalarda görünmez diye düşünüyordum. İBB İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın'ın, Seymen Biyokütle Enerji Üretim Tesislerinde iş insanları ile buluşmasının evsahiplerinden biri olarak gündeme arzu endam etti! İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek'in cesaretini “Acı patlıcanı kırağı çalmaz”a bağlarız da CHP'nin Türkiye'deki en genç İlçe Başkanının beslenmesinde yürek takviyesinin bol miktarda olduğuna şüphe kalmadı. İBB iştirak genel müdürü, CHP ve İYİ Parti Silivri İlçe Başkanları ile beraber Silivrili iş insanları ile buluştu. Bunun bir tık ötesi ne? Parti merkezlerini kapatıp, İBB iştirak binalarında mı siyasi çalışmalarınızı sürdüreceksiniz? Muhalefetteyken 20 yıl dile getirilen eleştiriyi iki yıllık iktidar unutturmak için yeterli geliyor demek! Hem unutuyor hem de eleştirdiğiniz şeyi yapıyorsunuz. Bunun da bir ötesi eleştirdiğiniz kişilere dönüşmektir!
Esen'in olay maratonu bitmedi daha…
İstanbul'un 38 ilçesinde eş zamanlı meydanlarda düzenlenen eylemi sanayinin kalbinde gerçekleştirerek adından yine epey söz ettirmeyi başardı.
Ve son bomba…
CHP'nin Belediye Başkan Adayı konusunda İYİ Parti'nin ağırlığı ve Ahmet Refik Bek ile son yaptığımız söyleşide özellikle eğilimi üzerine Berker Esen yönetim kurulu toplantısını tek başına ziyaret ediyor! Refik Bek'in Başkanlık ettiği İYİ Parti yönetim kurulu toplantısına Esen'in katılmasından çok tek gitmesi manidar.
Tecrübeli ve isim yapmış siyasetçiler düşünürken tecrübesizlik ve gençlik cesaretle atılma konusunda geniş, iddialı bir alan yaratıyor. Önüne çıkan “Yapamazsın”, “Olmamış” tepkileri karşısında demoralize olmak yerine bunları siyasi hedeflerine basamak yapabilen insanların amacına ulaşması olası… Tabi zaman ve kendi dışındaki şartları da uyumladığı sürece…
Hayırlı olsun CHP'ye…

YORUM YAP