Sevginar Sali

CHP’nin Işıklar, iktidarın Yılmaz sancısı…

23 Haziran'dan bu yana Silivri siyasi kulislerinin en çok konuşulan, tartışılan meselesi CHP'nin İBB zaferinin ikinci yıldönümü programına geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın katılması.

İtirazı olmayanlardan bir ses çıkmadığı için, karşı çıkanlar çoğunluktaymış gibi duruyor. ‘Çantada keklik' seçimin kaybedilişin sembol isimleri ile ‘zafer programı'na çıkmanın mantığı ne ola ki diye ilk bakışta ben de düşündüm ama çok da üzerinde durma gereği hissetmedim açıkçası. Karşıt görüştekiler üsteleyince bu konuya ele almak gerektiğine karar verdim.

Özcan Işıklar, CHP'nin Silivri'de seçim kaybetmesinin tek sorumlusuysa; halk sandıkta ‘cezasını kesti' çekiyor da… Tek başına kaybettirebiliyorsa bu adam, kazandığı iki seçimi ne yapacağız?! Ne diyor ünlü düşünür Sedat Peker; “İntikam almayı sevmem ama ödeşmek adettendir!” (Bu arada söz de Yılmaz Güney'e aitmiş.. Kültür-sanat bilgi(sizliği)miz muazzam : )

CHP'nin bugünkü seçilmişleri Işıklar'a Millet İttifakında HDP'ye çekilen muamelenin farklı bir biçimini uygulaması ne kadar sevimsiz gerçekten göremiyor musunuz? Darda kalınca ‘Yetiş Işıklar', köprüyü geçince ‘Kim takar Işıklar'ı'… Bu samimiyetsizliğinizi gören başka her hangi konuda içtenliğinize nasıl güvenir?

‘Işıklar partiye gelmiş”, “filanca ile görüşmüş”; alarm! Aday adayı olacakmış! Olsun! Ne kadar güzel CHP'nin çoğulculuğuna ne oldu? Her üyenin belediye başkan aday adayı olduğu yerde partiye ömrünü vermiş, çoğunda görev almış kişiyi bu süreçten uzak tutmaya çalışmak neyin nesi? Hani bitmişti, halk da istemiyordu!? Kendi ışığına güvenmeyen ancak başkasının parlamasından korkar. Korkanlara bakın, kendi mahallesinde ışığına güvenmeyenler diğer rakipleri karşısında ne yapacaklar?!

Her birimizin kişisel görüşü ve tercihi olabilir. Ben de Özcan Işıklar'ın bu saatten sonra Silivri siyasetinde ağabeylikten başka bir şey yapmaya kalkışmasının yanlış olacağını düşünenlerdenim. Işıklar'ın 40 yıllık siyaset tecrübesi ile benim 20 yıllık gazetecilik deyiminden edindiğim bilgi ve gözlemim aynı kapıya çıkmasını beklemek saflık hatta haksızlık olur. Işıklar'ın rüzgâra karşı uçurtma gibi yükselme sevdasının da bugünkü, hatta yarınki konumunda yeniden yararlı olacağını da düşünemiyorum, kendimi zorlasam dahi.

Özcan Işıklar, Silivri'nin dününe dair çok kıymetli şeyler söyledi ve yaptı. Ama dün dünde kaldı ve bize artık geleceğe dair yeni şeyler söyleyenler hatta yapanlar lazım…

Dünün tercihlerine kızmak, yargılamak, suçlamak faydasız. Bugün yapabileceklerimizi gerçekleştirip, yarına katkı sunma vakti… İnsanoğlunun en büyük handikabı geçmişi düşünüp, gelecek için kaygılanırken bugünü en çok şeyi yapabileceği zamanı ıskalamasıdır bence de.

Geçen bir arkadaşla telefonda konuşuyoruz CHP'de yaşanan son gelişmelerden kaygısını dile getirdi… “Bu seçimi çok zor geri alırız diye düşünüyordum, şimdi artık mümkün olacağına inanmaya başlamışken…” Işıklar faktörlü karamsarlığını dile getirdi. Bence CHP ve Silivri'de iktidar olmak isteyen herkesin en önemli sorunu ‘Volkan Yılmaz'ın ortaya koyduğu belediye başkanlığı. Bu gidişat devam ederse ve siyaset Silivri'ye hizmet ise; bence kimse kıpraşmasın! O zaman da Yılmaz'a rahatlık gelir haklısınız gönlünüzce kıpraşın!

Denge nasıl bir şey görüyorsunuz!

 

YORUM YAP