CHP’li isimler İstanbul mitingini yorumladı

CHP’li isimler İstanbul mitingini yorumladı

24.05.2022 13:05:54

CHP'nin “Millettin Sesi” sloganı ile hafta sonu düzenlediği İstanbul Mitingini Hürhaber Gazetesi'ne yorumlayan CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, değişim ile kararlılık arzusuna dikkat çekti. İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, “Hem 2023, hem de 2024'te iktidar olacağımıza olan inanç ve kararlığımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. İBB CHP Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, “Sandık çok yakında geliyor. Adalet, tahammül, özgürlük ve refah da sandıkla birlikte geliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Silivrili CHP'liler günler süren tanıtım ve davet çalışmalarının ardından “Demokrasiye, umuda, özgürlüğe, hak, hukuk ve adalete, barışa, kardeşliğe, aydınlık bir geleceğe birlikte ses olmak için Silivri'den yola çıktık” diyerek CHP'nin büyük ses getiren mitingine akın etti.

“YARININ TÜRKİYESİ'Nİ İNŞA ETMEK İÇİN ÇIKTIĞIMIZ YOLUN SONUNA AZ KALDI”

CHP Silivri'den yapılan paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2017 yazındaki Adalet Yürüyüşünü yine Maltepe Meydanında bir mitingle sonlandırmış olmasına dikkat çekilerek, “5 yıl önce; adalet için, özgürlük için, demokrasi için, aydınlık yarınlar için, yorulmak bilmeden yürüyeceğiz diyerek Ankara'dan Maltepe'ye yürüyen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde yarının Türkiyesi'ni inşa etmek için çıktığımız yolun sonuna az kaldı” ifadelerine yer verildi.

24 Haziran 2018 seçimleri öncesi de CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aynı meydanda coşkulu bir kitlenin karşısına çıkmıştı.

Bursa'da yapılması planlanan miting, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezasının onanması ile gelen siyasi yasak kararı üzerine, İstanbul'a alındı.

Miting alanında CHP Silivrililer “Geliyor gelmekte olan” yazan afişlerle boy gösterdi.

KILIÇDAROĞLUNDAN “BİZE KATILIN ÇAĞRISI”

Maltepe Meydanını dolduran vatandaşlara seslenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Silivri korkusu olmadan konuşmak istiyorsanız, Harp Akademisi öğrencileri serbest bırakılsın istiyorsanız, eğitime ve sağlığa güzel bir bütçe ayrılsın istiyorsanız, 128 milyar doların kime satıldığını öğrenmek istiyorsanız, ödediğiniz vergilerin nereye gittiğini öğrenmek istiyorsanız, asgari ücretli açlığa mahkum olmasın istiyorsanız bize katılın. Çocuklarınızın geleceğini düşünürseniz bize katılın" dedi.

KIRKICI: SON YILLARIN EN KATILIMLI BULUŞMASI

Mitingi Hürhaber'e değerlendiren CHP Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı görüşlerini şöyle yansıttı: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Maltepe'de gerçekleştirdiği miting,  belki de son yılların en katılımlı buluşması diyebilirim. Her kesimden, her yaş grubundan yüzbinlerce insan Maltepe meydanında toplanmıştı.

ÜÇ İSME YOĞUN İLGİ

CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun son politik çıkışları, Hak-Hukuk-Adaletle özdeşleşen kimliği yüzbinler arasında artan ilgisiyle kendini gösteriyordu. Diğer önemli aktörler de özellikle İBB Büyükşehir Belediye Başkanını Ekrem İmamoğlu'na ve Ankara Büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş halk tarafından büyük bir ilgi gördüğünü gözlemledim.

“DEĞİŞİM KARARLILIĞI VE HEYECANI” VURGUSU

Mitingin herhangi bir kamusal desteğin alınmadan organize edilmesi ( İBB'nin tüm hizmetleri paralıydı. Miting için ne Marmaray ne de belediyenin otobüsleri kullanılmamıştı), kısa zamanda örgütlenmesi, coşkunun büyüklüğü katılımcıların değişimde kararlı ve heyecanlı olduğunu gösteriyor.

SİLİVRİ'DEN 10 OTOBÜSLE KATILIM

Tüm ilçe örgütlerinin Canan Kaftancıoğlu yönetimindeki il örgütünün üstün gayretleriyle çalışma yaptıklarını gördüm. Silivri İlçe Örgütü de aynı gayretle sanırım 10 otobüs dolusu insanla mitinge katılım gösterdik.

“DEĞİŞİM ARZUSU SADECE CHP'DE DEĞİL”

Son olarak şunu söyleyebilirim. Elbette mitinglerin kalabalıkları yeterli bir gösterge değildir. Ama son zamanlarda CHP'nin yükselen muhalefetini yalnızca CHP'lilerin değil adaletten, halktan, emekçiden yana tüm toplumsal muhalefetin bir değişimi fazlasıyla arzuladığını ve bunun kararlılığını görüyorum. Umudumuz büyük ve tüm yurtseverlerin çalışmasıyla seçime yaklaşıldıkça bunu herkesin daha iyi göreceğini düşünüyorum.”

YILDIZ: MİLLETİMİZİN HAYKIRIŞI OLDU

İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, CHP'nin Cumartesi günü Maltepe'de ortaya koyduğu kitlesel halk buluşmasını şöyle yorumladı: “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumartesi günü İstanbul'da düzenlediği “Milletin Sesi” mitingi muhteşemdi. Milletimizin haksızlığa, hukuksuzluğa, yoksulluğa, ekonomik sorunlara karşı haykırışı oldu.

“KAFTANCIOĞLU'NUN SAHİPLENİLMESİNİN FOTOĞRAFIYDI”

Aynı zamanda İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu'na karşı yapılan yargısal görünümlü siyasal davaya karşı büyük bir sahiplenmesin önemli fotoğrafıydı.

“GENÇLER GELECEKLERİNİ CHP İKTİDARINDA GÖRMEKTE”

Gençlerin mitinge yoğun katılımı 21 Mayıs'ın CHP adına en önemli kazanımıdır. Belli ki gençlerimiz hayallerini, umutlarını, geleceklerini CHP İktidarında görmekteler.

“HEM 2023 HEM DE 2024'DE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Mitinge katılan yüzbinlerce insan iktidarın ilk seçimde değişeceğini göstermekte. Hem 2023 hem de 2024'te iktidar olacağımıza olan inanç ve kararlığımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

BALCIOĞLU: BİR PARTİNİN DEĞİL, HALKIN MİTİNGİYDİ

Cumartesi günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile Maltepe Meydanını dolduran kalabalıkları yorumlayan İBB CHP Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, “Öncelikle şunu samimiyetimle ifade etmek isterim: Gerçekleştirdiğimiz miting, bir siyasi partinin organizasyonunu aşmış, kendiliğinden "halkın mitingine" dönüşmüştür.

65 yaşında bulaşıkçılık yapmak zorunda kalan, kendi tabiriyle "karaya vuran" Nazife teyzenin; kağıt toplayarak geçimini sürdürmeye çalışan Nusret arkadaşımın mitingine dönüşmüştür. Bu miting  EYT'lilerin, emeklerinin karşılığını alamayan işçi kardeşlerimin mitingine dönüşmüştür.

“GENÇLERİN KATILIMI ÇOK YOĞUNDU”

Özellikle size şunu söylemek istiyorum; genç arkadaşlarımın, özellikle "z kuşağı" olarak ifade edilen arkadaşlarımın katılımı çok yoğundu. Güzel bir Cumartesi gününü bir siyasi partinin mitingine ayırıyor olmaları, bizler açısından çok kıymetli ve aynı zamanda bir göstergedir. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gücünün göstergesidir.

Biz bunu anketlerde görüyorduk ama bizzat yaşamak, genç arkadaşlarımızın bize inandığını, güvendiğini, yanımızda olduklarını hissettirdi bir defa daha bize. Mücadele azmimizi artırdı.

“SONUNA KADAR ÇABALAYACAĞIZ”

Partimizin genel başkan yardımcılarıyla, milletvekilleriyle yaptığım görüşmelerde bana iletilen ortak nokta şuydu; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi bizler kibre, kabalığa, zulme yenilmeyeceğiz. Bizler, yurttaşlarımızın dertlerini dinleyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa, tekrar ediyorum, elimizden ne geliyorsa sonuna kadar çabalayacağız.

“SANDIK ÇOK YAKINDA GELİYOR…”

Son olarak Büyükşehir meclisi konuşmamda da belirttiğim gibi; Sandık çok yakında geliyor. Sandıkla birlikte adalet geliyor. Tahammül, özgürlük, refah geliyor. Sandıkla birlikte "geliyor gelmekte olan."

YORUM YAP