Sevginar Sali

Cazibe merkezi!

İki günlük tatil dönüşünde Silivri'de olup bitenler yağmur olup yağdı üstüme. Bakan gidiyor, İBB Başkanı geliyor, Silivri'de adeta kamp kuran Genel Başkan Yardımcıları mı istersiniz? O da var üstelik yerli komşu milletvekillerinin ilçemiz ziyaretleri neredeyse rutinimiz haline geldi. Sınırları yok eden küresel dünyanın etkisine mi yorsam meseleyi, insanları buraya çeken bir farkındalığın sonucu edindiğimiz cazibeye mi? Ne dersiniz?

Cumartesi günü MHP kurmayları ilçemizdeydi. STK ve muhtarlarla bir araya geldiler.

Pazar günü başta Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nun katılımları ile Silivri Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Kapalı Yüzme Havuzunun açılışı gerçekleştirildi. Tesisin ismini Başkan Volkan Yılmaz ilk olarak göçmenlerin ilçemizde Bulgaristan seçimlerine yönelik bir programında açıklamıştı. Vefanın şehrimizde yaşatılması, Türklük ve hak mücadelesinin sembol ismine gösterilen hürmetin elbet insanların kalbinde yer edindiğini söylemek gerek. Yüreğinde Naim Süleymanoğlu'nun sembolize ettiği değerleri taşıyanlar, bu hareketin mimarlarına da bir yer ayırmakta gecikmemiştir.

Siyasetçi ve yöneticilerimizin dilinde yıllardır bir marka olma hedefi, hayali yaşatılıyor. Bu amaç uğruna yıllardır karınca kararınca herkes de mutlaka elinden geleni yapmıştır. Başkan Volkan Yılmaz bazı can alıcı konularda kendini Nemrut'un Hazreti İbrahim'i yok etmek için yaktığı ateşe su taşıyan karıncaya benzeterek “Hiç olmazsa yönümüz belli olsun” deme alışkanlığı var.

Marka olabilmenin bir değil birçok değerler toplamı ile mümkün olduğunu hissettiriyor bana Silivri'de son zamanlardaki gelişmeler. Ayrıca kaynağı biraz karışık ama anlamı son derece net ve yerinde “Gelenek külleri saklamak değil, ateşi canlı tutmaktır…” sözünü çağrıştırıyor.

Silivri'de yanan hizmet ve yatırım ateşi canlı tutuldukça başta marka kent olmak üzere pek çok hayalimize kavuşmamız mümkündür. Söz konusu ‘ateşe' ‘odun' taşıyan herkesten Allah razı olsun!

KAYNARCA ‘ANLAŞMASI'

MHP'liler kızarsa şimdi bu çağrışımlarıma Liderleri Devlet Bahçeli'nin sorumluluğu olduğunu da bilsinler… Silivri Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri ve Kapalı Yüzme Havuzunun açılışında iki kadının konuşması oldukça dikkat çekiciydi. Siyasette cinsiyetçi yaklaşımın müsebbibi sayılsam hiç yalnızlık çekmem herhalde?!

Birincisi AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca… Dinlerken, özellikle Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile ilgili övgü dolu sözleri bana 1774 Küçük Kaynarca Antlaşması çağrıştırdı… Silivri kulislerine yönelik yorumum sonrasında biraz tarih hafızanızı tazeleyin isterseniz… Günümüzde yerel ve ulusal gelişmelere dair faydalı olur.

Volkan Yılmaz'ın Belediye Başkanlığı adaylığına en başta rakip, yerine aday gösterilen kişiden ağız dolusu övgüler. Kaynarca görüşlerini yansıtırken yerelden, İBB'ye ne denli yakın takipte olduğunu da ortaya koydu bir bakıma. “Ben burada oturuyorum Sayın Bakanım…” cümlesini 5 dakikalık konuşmasında 3 kez tekrarlamasının da derin bir manası olsa gerek! 11 yıldır milletvekili olan Kaynarca'nın oturduğu bölgeye üç yıllık belediye başkanı spor kompleksi açarken konuşuyor olabilmesi de enteresan tabi! 4 yıllık AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'nun söz alması daha isabetli olurdu.

Kadir Topbaş'ın dönemini hatırlatarak “İBB hizmetleri kesilmeseydi keşke” demesinden sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Pazartesi günkü Silivri programı da nasıl denk geldiyse!?

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP