Bütün kurallara uyarsanız tüm eğlenceyi kaçırırsınız!!!

Lig oynanırken 13 hakem görevden uzaklaştırılıyor.

Hakemlerin koçu Ulenberg, “8 Mart 2022 tarihi sonsuza kadar Türk Hakemliğine kara bir sayfa olarak kalacak” diyerek istifa ediyor.

Ardından MHK Başkanı, TFF İkinci Başkanı ve Federasyon Başkanı istifa ediyor ve ilginç bir şekilde ligin tescil edilmemesi tartışmaları sona eriyor.

En üst makamlardan tebrik mesajlarıyla şampiyonluk kutlamaları yapılıyor.

Oysa yüzde yüz kural hatası yapılmış Trabzon-Beşiktaş maçı kararı henüz kesinleşmiş değil. Karar kural hatası olarak çıkarsa ne olacak?

Ya da şöyle soralım, kararın bu yönde çıkma ihtimali var mıdır?

Tekirdağspor-Tavşanlı Linyit Play-Off maçında cezalı oyuncu oynadığı itirazına çıkan kararı biliyor musunuz?

Cezalı oyuncu oynatan Tekirdağ maçı 2-1 kazandı, Tavşanlı yerine Ayvalık 3. Lige çıktı.

Tavşanlı itiraz etti.

Biz bir oyuncu, bir maçta oyundan atıldıysa aynı statüdeki ilk maçta otomatik olarak oynatılamaz diye biliyoruz ya öyle değilmiş!!!

Tavşanlı itirazında haklı, oyuncu cezalı ama oyuncunun cezalı olduğu tebligatın kulübe bildirildiği saat 15.01 maçın başlama saati ise 15.00 imiş. Dolayısıyla maçın başlama saatinde oyuncu cezalı değilmiş ve sonuç tescil edilmiş…

Tam bir ananı öpen Kadı ise kimi kime şikâyet edeceksin misali…

İki takımın oynadığı maç sonunda tribünden inip penaltı atarak üçüncü takımın lige çıktığı garip bir organizasyonda Silivrispor'un son penaltıda kaybetmiş olması tabii ki üzücü ama bu bir başarısızlık değildir.

Normal şartlarda iki rakibiyle yan yana yazıldığında bütçesi, tarihi, tecrübesi, marka değeriyle rakiplerine fark atması beklenirdi ama finallerde bazen böyle aksilikler olabiliyor.

Geçtiğimiz günlerde U-12 ve U-14 ligleri statüleriyle ilgili yönetici ve antrenörlerin dikkatine bir uyarı yayınlandı.

Oyun esnasında saha kenarında bulunan antrenör ve yöneticilerin maça ayakta müdahale etmelerine izin verilmez. Abartılı ve ayakta müdahale edenler uyarılıp tekrarında saha dışına çıkarılır diyor.

Kurala uymamakta ısrar edenler ligden ihraç edilir diyor.

İlgili yetkili kaç kişi bu maçları takip ediyor bilmiyorum ama ben birkaç hafta önce Müjdat Gürsu'da böyle bir maça denk geldim.

Eyvah, Eyvahhhh!!! Oyunculardan birini velisi veya civarda oturan her hangi biri şikâyet etse zabıta gürültü ve görüntü kirliliği cezası yazar ama bizde kurallar çiğnenmek içindir, galibiyete giden her yol mubahtır…

YORUM YAP