Engelsiz Yaşam Merkezi ve tarım çalışmaları için teşekkür

Engelsiz Yaşam Merkezi ve tarım çalışmaları için teşekkür

10.05.2022 10:19:34

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, Mayıs Meclisinde önemli gün ve gelişmelere değinirken Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi'nin ilçemize kazandırılması ve yerel yönetim tarafından tarım ile çiftçilere verilen destekleri vurgulayarak, başta Başkan Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Pazartesi günü gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisinde Milliyetçi Hareket Parti'si adına söz alan Grup Sözcüleri Sultan Aşkın, önemli gün ve şahsiyetlere değindiği konuşmasında Engelliler Haftası ile 14 Mayıs Çiftçiler Gününe özel paragraf açtı. Aşkın, Silivri Belediyesi'nin her iki konudaki yatırım ve çalışmalarını ayrıntılayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

MHP Grup Sözcüsü Aşkın'ın Mayıs konuşması aynen şu şekilde: “Emeğin fikri değerinde saklıdır. Emekçinin fazileti alın terindedir. Emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs emek ve dayanışma gününü kutluyorum.

3 MAYIS MİLLİYETÇİLER GÜNÜ

78 yıl önce, milletin ufkunu açmak, değerlerine sahip çıkmak için büyük bir mücadele sergileyen Türk milliyetçileri şimdi de milletin geleceğine ve demokrasiye yönelik her türlü saldırı ve tavrın karşısındadır. Türk milletinin birliğinin, dirliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusudur. 3 Mayıs Milliyetçiler Günü'nde, en başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere 3 Mayıs 1944'ün muhterem isimlerini, Türk milliyetçiliğinin simgeleşmiş yüzlerini aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun

TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

Binlerce yıllık tarihi ile Türk Dili, milli kültürümüzün ortak ifade aracıdır, kutsal bir mirastır. Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 tarihindeki fermanı ile Türklerin devlet dili olması nedeni ile Türk Dil Bayramının 745. Yılını kutluyorum.

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üreterek, her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak,  toplum hayatında eşit ve üretken birer birey olmaları için çaba göstermenin hepimizin görevi olduğu unutulmamalıdır.

SİLİVRİ BELEDİYESİ GÜLSEN NAKİPOĞLU - ÖKKEŞ NAKİPOĞLU ENGELSİZ YAŞAM VE EĞİTİM MERKEZİ TEŞEKKÜRÜ

Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle Silivri'de yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik Belediyemiz önderliğinde 15.000 metrekare alanda yapımı devam eden Silivri Belediyesi Gülsen Nakipoğlu - Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezi ile Silivri'de yaşayan dezavantajlı vatandaşlara yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini daha konforlu ve daha çağdaş koşullarda verilebilecek olan merkez için Nakipoğlu ailesine, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, engelli vatandaşlarımıza ve onların her zaman yanlarında olan fedakâr ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.

“HEMŞİRELERİMİZİN 12 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ”

“Önce insan” diyerek halk ve hizmeti şiar edinmiş, insanların sağlıkları için çok önemli ve kutsal bir görevi ifa eden, bu yüce meslek mensubu bütün fedakar, cefakar hemşirelerimizin 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutluyor meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

Ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, üretim ve verimliliğin artırılmasında, hayat standartlarının yükseltilmesinde, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, yediğimiz her lokmada, içtiğimiz her çorbada ve giydiğimiz her kıyafette hakkı var.

Tarım, ülkemizin ana kaynaklarındandır. Gıda ihtiyaçlarını karşılaması bakımından tarımın diğer sektörlere oranla gelişme sürecinde birincil olarak desteklenmesi de elzemdir. 

TARIM VE ÇİFTÇİLERE YÖNELİK DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Silivri belediyesi de bu bilinçle hatta diğer belediyelere de örnek olacak şekilde köylümüze çiftçimizi iktidara geldiğimiz günden itibaren desteklemiş 2021 yılında 500 dönüm ayçiçek, 1.000 dönüm arpa, 500 dönüm buğday, 75 dönüm silajlık mısır, 100 dönüm alana da atalık sebze, meyve fidesi ekmiş. Üreticilerimize 400 ton sertifikalı tohumluk arpa ve 1.000 paket 500'er kiloluk mısır silajı dağıtmış. Elde ettiğimiz ürünlerden üreterek Silivri'de yaşayan 50.000 ailemize 10.000 teneke ayçiçek yağı dağıtmıştır. 2022 yılı içerisinde; 1.500 dönüm arpa, 350 dönüm yem bezelyesi, 1.000 dönüm ayçiçek, 250 dönüm silajlık mısır ekip, 500 dönümü de kavun ve bamya yeri olarak bütün her şeyini hazırlayıp genç ve kadın çiftçimize vermeyi hedefleyen belediyemizi kutluyor, başta belediye başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Köylü Milletin efendisidir.” sözünden yola çıkarak, geçimini topraktan sağlayan, toprağa emek veren ve topraktan elde ettiği ürünleri bizlere ulaştıran çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum.

14 MAYIS ECZACILAR GÜNÜNÜ

İnsanlığın hastalıklarla verdiği mücadelede, tedavi sürecinin en önemli aktörlerinden biri olan Eczacılarımızın da 14 Mayıs Eczacılar Gününü kutluyorum.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Samsun'a çıkış; Birinci Dünya Savaşı'nda yenilmiş, sonrasında şartları ağır bir ateşkes anlaşmasıyla ordusu dağıtılmış, işgallerle haysiyeti zedelenmiş; bitkin ve çaresiz kalan milletimizin silkinip ayağa kalkışıdır. Nitekim Anadolu'ya taşınan bağımsızlık ideali ve mücadele azmi; Havza'dan alevlenmiş, Amasya'dan körüklenmiş, Erzurum'dan yayılmış ve Sivas'tan tüm vatan sathına mal olmuştur. Kim ne yarsa yapsın, hangi kirli ve karanlık hesabın içinde olursa olsun, Türkiye'yi tarihin gerisine düşürmeye kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. 19 Mayıs şuuru geçmişte olduğu gibi diri, Samsun'a çıkan irade hala damarlarımızdadır. Muhtaç olduğumuz kudret ise bu damarlarımızdaki kanda gizlidir. 19 Mayıs 1919'un 103. yıl dönümünde, Samsun'dan başlattıkları kurtuluş mücadelesinin baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milliyetçi kahramanları ve aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle bir kez daha anıyor, Türk gençliğinin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum."

27 MAYIS ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Türk-İslam değerlerini savunurken hayatlarını kaybetmiş ülküdaşlarımızı, İlk Şehidimiz Ruhi Kılıçkıran'dan son Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na tüm şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve şehit bakanımız Gün Sazak Bey'i minnet ve şükranla anıyor, Cenab-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun.

29 MAYIS İSTANBUL'UN FETHİ

İstanbul'un fethi ile Türklerin Orta Asya'dan başlayan yurt edinme sevdası ve istikameti Avrupa içlerine doğru yönelmiş ve imparatorluğun genişleme ve hükümranlık ufku genişlemiştir.

İstanbul'un Türkler tarafından sahiplenilmesi aynı zamanda, Büyük Türk Hakanı ikinci Mehmet'i "Fatih" yapan köklü bir milli şuurun bir ifadesidir. Fetih, cihan tarihi içinde derin sarsıntı ve değişmeleri de tetiklemiş sonraki asırlarda bile yankıları süren ve küresel dengeleri değiştiren muazzam bir kudret olarak tarihteki şerefli yerini almıştır.

Bayraklaşan vatan sevgisini burçlara diken Ulubatlı Hasan'lara, Akşemseddinlere, bu muhteşem kenti bir Türk toprağı haline getirerek, tarihe damgasını vurmuş olan Fatih Sultan Mehmet'e, fetihte yer alan ecdadımıza ve bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun.

Ülkücü şehidimiz Cengiz Baktemur'u şehadetinin 40. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şâd, mekanı Cennet olsun.

MHP Milletvekilimiz Hayati Arkaz ile MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Arkaz'ın babaları Hacı Hamdi Arkaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı ile sabır diliyorum.

Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi Grubumuz adına Mayıs ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP