Ferhan Tezcan

Buruk'un akıl oyunları

1990'lı yılların başıydı. Galatasaray yine bir sıkıntı içine girmiş ve bu kaostan kurtulmak için çabalamaya başlamıştı. Yönetim ve Galatasaray camiası bir hareketlilik içindeydi.

Ben, babam daha önce KOÇ Holding çalışanı olduğu için bu grubun üst düzeyi ile bir yakınlık içindeydim. Can Kıraç'ın Galatasaray kulübü başkanı olması yönünde haberler çıkmaya başlamıştı. Kıraç'tan randevu aldım ve Nakkaştepe'ye gittim.

Kıraç ile uzun uzun konuştum. Bana ne girerim ne girmem dedi. Ama kulağıma bir konu fısıldadı.

"Cumartesi Renault binasına (Levent'teki) gel" dedi.

Cumartesi oldu. Ben Milliyet'ten foto muhabiri Fehmi Özgüler'i alıp binaya geldim. O zaman firmanın başında Ateş Ünal Erzen vardı. Can Kıraç oturuyordu. Arkadan diğerleri gelmeye başladı.

Başta İnan Kıraç olmak üzere Faruk Süren, Alp Yalman, Semih Haznedaroğlu, rahmetli Türker Aslan, Aytaç Kot, Ersin Börteçene, Ersan Feray, Ergun Gürsoy gibi daha sayamadığım birçok Galatasaraylı gelmişti.

Ancak şaşırdığım benden başka gazeteci olmamasıydı.

O zaman bana özel olduğunu anladım. Can Kıraç (Allah uzun ömür versin) bana resmen 'kıyak' yapmıştı.

Toplantı başlamadan koşar bir şekilde Milliyet'ten içeri girdim. Şansal Büyüka'ya olanları anlattım. Keyfi birdi sanki on oldu. Ertesi gün Milliyet 9 sütunla toplantıyı verdi. Benim sevincim ise tek gazete olmakla kaldı.

Aradan yıllar geçti. Sene oldu 2023.

Hani derler ya o köprünün altından çok sular aktı. Gerçekten aktı.

Galatasaray Kasım ayının ortasında 31 puanla Fenerbahçe'nin hemen altında. Ama forvette ve defansta sorunları var.

Bir kere Okan Buruk çok iyi bir hoca. Böylesine şöhretli bir kadroyu yönetmek herkesin harcı değil. En ciddi problem Kerem Aktürkoğlu.
Kerem Aktürkoğlu '10' gibi oynuyor. Ziyech açık konumunda. Solda Zaha var. İcardi dört haftadır sakat. Ama forma giyiyor. Yani iğne olarak oynuyor.

Orta saha Torreıra'ya emanet. Ama yanında kimler var derseniz. Kaan Ayhan deriz. Oliveıra bir türlü geçen yılki formuna ulaşamadı. Hele hele Kerem Derinbay'ı ara ki bulasın. İyi bir Mıtjö olmaz mıydı?

Savunmaya gelince... Sol bek sorunu bitmiyor. Galatasaray'da bir buçuk senede tam 7 futbolcu sol bek oynamış. Galatasaray sanki Angelino'yu gönderme peşinde. Yerine birini buldular mı hemen sözleşmesi feshedilir.

Nelson zaten gidici. Sanki kenarda gün sayıyor. Okan Buruk'un bir huyu var. Çok beğeniyorum. Bir kabahat gördü mü hemen tepki vermiyor. Bekliyor. Ama zamanı gelince bileti kesiyor. Nelson'un bir Danimarka gazetesine verdiği demeç yenir yutulur gibi değildi.

Okan Buruk'un akıl oyunları ile kimse baş edemez. Galatasaray'ın rakipleri tel tel dökülürken Okan Buruk Şampiyonlar Liginde var. Süper Ligde var. Türkiye kupasında var. Var da var.

Yeter ki Buruk'un nefesi kesilmesin.
Hoşça kalın…

YORUM YAP