Sevginar Sali

Bir yanımız bayram, bir yanımız yas...

Hakkari’de şehit edilen üç asker için akan gözyaşları dinmedi… Ocaklara düşen yangınlar hiç sönmeyecek zaten. "Şehitler için bir şey yazmadın” diyor geçen bir okuyucum… Ne yazayım? "Ayağında çorap bile olmayan o üç masuma kıyanların Allah belasını versin!” mi yazayım… Barışı, huzuru bir türlü içine sindiremeyen kötü kalpli, zalim insanların fenalığına lanet mi edeyim… Hepsini geçiriyorum aklımdan, kalbimden düşüncesi bile insanı ne kadar rahatsız ediyor. Sanki kınarken bir kötülüğü üzerime bulaşıyor…
Giden canlar, kaybolan barış umutları için üzülmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Açıkçası bunları düşünerek de kendimi üzmek istemiyorum. Görsen bir dert, görmemezliğe gelmek bambaşka bir sorun.
Cumhuriyet Bayramı, Atatürk öyle güzel bir değer biçmiş ki bu millete… Ama o zaman olduğu gibi bugün de bunu anlamamak için direnenler var. Farklı görüşlere saygı sınırı da burada!
Atatürk’e saldırmaktan bıkıp, usanmayan zihniyete bile yaşama şansı tanıyor bize sunduğu yönetim şekli; Cumhuriyet…
Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece Türk Milleti karşısına çıkan tüm tehditleri başarıyla bertaraf edeceği konusunda rüştünü ispat etti.
Yaşasın Cumhuriyet!

İLÇE SİYASETİ...
Dönelim Silivri’ye… Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası (inşallah faciaya dönüşmez; Allah’ım sen koru yarabbi…) nedeniyle Cumhuriyet bayramı programının eğlence kısmı iptal oldu. Tören ve yürüyüşler çerçevesinde bayram kaydedildi. Hava muhalefeti ve siyasetteki karmaşaya rağmen katılım yoğundu. Protokolden ziyade halkı bu tarz etkinliklerde görmek bana daha anlamlı geliyor.
AK Parti’de Aralık olarak açıklanan kongre tarihinin Kasım ayı içerisine alınması ile ilgili çaba ve girişimler tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Tülay Kaynarca ile görüşme talep eden parti içi muhalefet kesimi Silivri’den sorumlu vekil Harun Karaca ile görüşmeden istedikleri sonucu alamadı gibi görünüyor.Turan’ın ilçe başkanlığına karşı çıkan grubun bölge sorumlusu vekil ile görüşmesinde giderayak Dilek Demiral’dan da ‘Partiye katkınız yok, hep muhalefetsiniz’ tarzında sitemler aldıkları ama kabul etmedikleri anlaşılıyor.
Turan, ilçe başkanlığı adaylığına karşı çıkanların tepkisinden olumlu yönde faydalanmalı. Kendisine verilen görev konusunda biraz bilinmeye ihtiyacı vardı sanıyorum bu boşluğu ilçe başkanı olmasına karşı çıkanlar gayet verimli doldurulacak. Kamçılanmak insanı, hırslandırıp kendine getirmeye yarıyor… Buna çoğu zaman ihtiyaç da var. Yeter ki sağlık ve hayırlısı olsun!

GÜNÜN SÖZÜ
''Her şey değişecektir, doğaları budur.
 Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın;
bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın.
 Ama içinde bir şey hep aynı kalacak
ve o bir şey senin gerçekliğindir.''
OSHO

YORUM YAP