Cemil Kenar

Batan geminin malları bunlar

Spor Bakanı geçtiğimiz hafta sonu Silivri'deydi…

Naim Süleymanoğlu Spor Tesisinin açılışına katıldı.

Değirmenköy'de maç izledi.

Aynı anlarda Ortaköy ve Müjdat Gürsu'da da maçlar oynanıyordu. Havuz ve salonlardaki faaliyetleri de eklediğinizde hatırı sayılır bir tabana yayılma ve gelişim söz konusu…

Hedef tabii ki derece, madalya şampiyonluklar. Başarı hikâyeleri mutlaka çıkacaktır ama çıkmasa bile sporla bağı kesilmiş sağlıklı bir nesil en büyük kazancımız olacaktır.

Atıl vaziyetteki Selimpaşa, Çanta, Mimarsinan tesisleri de faaliyete geçirilebilirse katılan ve yararlanan insan sayısını arttırmak mümkündür.

Etkisi katkısı olanların hakkını teslim etmemiz lazım. Herkes elinden geleni yapmaya gayret ediyor ancak bazen elinden gelenin en iyisi bile yetmeyebilir!!!

Yapılması gerekeni yapmak gerekir.

Çeşitli vesilelerle tüm platformlarda defalarca anlattık ama gerekliliğin nedenini bir kez daha anlatmakta fayda var.

Müjdat Gürsu'da 14 yaş grubunun maçı vardı. Tesis temiz düzenli güzel bir tesis ama saha ölçüleri diğer tüm sahalar gibi standart ölçülerde. Oysa bu yaşlardaki çocukların oynadığı maçların süresi, kuralları, saha ölçüleri, oynadıkları maç topunun ağırlığı bile farklıdır.

Halı sahalarda hazırlanıp büyük sahalarda oynamak çocukların gelişimini de saha zemininin yükünü de haftalık programın yoğunluğunu da olumsuz etkiliyor.

Mesela Mimarsinan Tesisleri ölçüleri konumu, ulaşımı bakımından bu anlamda son derece uygun bir tesis. Basit düzenlemelerle alt yaş grubu maçlarının oynayabileceği bir tesis haline getirilse hem bir futbol akademisi olarak da kullanılabilir, hem de tesisin ve bölgenin değeri artmaz mı?

Veee Godot'u bekler gibi beklenen spor yasası sonunda meclisten geçtiii!!!

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

Ara formüller üretmeye çalışanlar mesaiye başlamıştır ama köprüden önce son çıkışa doğru ilerliyoruz Para trafiği ve gelen giden oyuncu trafiği peşinde olanlarla, spor aşkı, kulüp sevdası peşinde olanlar belli olacak.

MHK'nın hakem operasyonları Ulenberg'in istifası, ardından federasyon başkanının istifası, gelen ve gelecek olan kulüp başkanları istifaları hepsi köprüden önce son çıkış varyasyonları olabilir….

Dolayısıyla kulübünü en çok seven her şeyi tüketen borç yapan değil, işini en iyi yapan kulübün ruhunu tabanıyla bağını önemseyen, üreten yönetici profiline ihtiyaç duyulacağı için vitrinler de hedefler de değişebilir…

Oynayanlar bilir. Bizim dönemlerin en yaygın esprisidir. Sahaya çıkmadan önce özellikle defans oyuncularına, “Tuvalete gideceksen şimdi git ki sahada yapmayasın” diye takılırdık. Son 10-15 yılda sahaya çıkanlar oyunun içine ettiği için bağırsak temizliği operasyonları yapılıyor.

Adını Çankaya FK olarak değiştirmiş ama herkesin bir gün Adliyespor ile karşılaşma ihtimali olabilir, onun için önümüzdeki maçlara bakacağız…

YORUM YAP