Balcıoğlu, Yıldırım’ı mı destekliyor?

Balcıoğlu, Yıldırım’ı mı destekliyor?

1.10.2019 11:41:39

Gazete Damga'nın köşe yazarı ve CHP kulislerini yakından takip eden gazeteci Mehmet Mert bölgemizdeki CHP İlçe Başkanlığı yarışını değerlendirirken Silivri ile ilgili ilginç bir bilgiyi paylaştı.

“Silivri'de 2009'a dönüş yaşanabilir” diyen Mert, “Silivri Belediyesi bildiğiniz gibi 2009 yerel seçimleri öncesi AK Parti'deydi. CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım hayatını ortaya koyarak Özcan Işıklar'ın aday olması ve seçilmesi için her şeyi yaptı. Çok geçmedi Yıldırım ile Işıklar arasına kara kediler girdi. Özcan Işıklar'ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde 9 yıl bu ikili kanlı bıçaklı oldu” hatırlatmasından sonra günümüze dair tahminlerle yazısına devam etti. Suna Göçengil'in yeniden aday olması durumunda seçilme şansı tanımayan Mert, “2009'da AK Parti'nin elinden belediyeyi CHP'ye kazandıran ilçe yönetimi 2024'de MHP'ye karşı da aynı başarıyı gösterir mi bilemeyiz. Ancak bu günlerde CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil'e parti tabanından gelen tepkiler çoğalmaya başladı. Geçen gün Rumeli Üniversite açılışında kendisine sorduğumda yeniden ilçe başkan adaylığını düşünen Göçengil'in şayet aday olursa seçimleri alır mı o biraz zor görülüyor. Zira 2019 seçimlerinin kaybedilmesi ile Özcan Işıklar ve Suna Göçengil'e kızgınlıklar henüz soğumuş değil” diye yazdı.

CHP'de önümüzdeki dönem belediye başkan aday adaylığına kesin olarak yeniden talip olması beklenen hali hazırdaki İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ile görüşmesini de yazısına ekleyen Mert, ilginç bir kulis bilgisini şöyle paylaşıyor: “Tabi CHP İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu gibi partinin diğer ağır toplarının da kararları önemli. Balcıoğlu ile de bu hafta sonu Büyükçekmece'de karşılaştığımda kimi destekleyeceğini sordum o da bana “Abdullah Yıldırım benim bu partiye gelmemi sağlamış iyi bir partilidir. İnşallah yine kendisini ilçe başkanı yapacağız” dedi.

Daha mahalle delege seçimleri falan var.

Başka adaylar çıkar mı bilmem.

Ama Abdullah Yıldırım kendisine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2014'de Beylikdüzü CHP İlçe başkanlığı modelini örnek alarak kolları sıvamış ve enerjik bir şekilde yeniden sahalara dönmek istiyor belirtelim...”

***

Özcan Işıklar'ın delege yoklamalarına başladığı ortamda Suna Göçengil'in CHP İlçe Başkanlığı yarışını bırakmama olasılığı artıyor. Suna Göçengil, Mümün Koçoğlu ve Abdullah Yıldırım etrafında değerlendirilen CHP kongre kulisleri enteresan bir yarışın habercisi…

Abdullah Yıldırım'ın bile resmen ilçe başkanlığı adaylık kararını açıklamadığı ortamda Balcıoğlu'nun, “İnşallah yine kendisini ilçe başkanı yapacağız” söylemi çok iddialı ve ilginç…

YORUM YAP