Sevginar Sali

Balcıoğlu / Işıklar...

Beklediğim yalanlama geldi… Benim “Bir dahaki dönem yokum” listemin noksan olduğunu söyleyenler üç isim ilave etmişti… Yazmasam diyecekler ki “Kendi bildiğinden öteye gitmiyor kaleme aldıkları”, yazarken de aklıma yatmadı hani… Özellikle Bora Balcıoğlu kısmıyla ilgili “Ya tam, ya hiç” e göndermedir imasında bulunmuştum… Olsa olsa o'dur diye anlamlandırmaya çalıştım iletilen söylemlerini…
Başkan Yardımcımız aynı zamanda CHP Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu aradı ve “ ‘Bir sonraki dönem yokum' gibi bir açıklamam da kararım da yok” dedi. İnsanların gönlüne girmenin kolay bir iş olmadığını, sonuna kadar süreci sürdürme kararlılığını vurguladı.
Belediye Başkanlığı hususunda cesaretlendirenlere saygım sonsuz ama bence meclis üyeliği, başkan yardımcılığı ve siyaseten o noktaya dair pişmesi için biraz daha doldurulacak çilesi olduğunu düşünenlerdenim ben de…
Kendisine yerel yönetimlerde fırsat veren, kanıtlamak için imkân sunan Işıklar'a bir dönem daha tahammül edebilirse belediye başkan adaylığı hakkı ile sabır tacını sonuna kadar hak etmiş olur!
Işıklar ile Balcıoğlu'nu kıyaslamaya kalkışmam ama artı ve eksilerine dair ufak bir pencere aralayalım.
Işıklar'ın tecrübesi ve bilgisi çok, anlayışı ve tahammülü yok! Siyasi bağlantıları her zamankinden güçlü, insani ilişkileri epey sakatlandı!
Başkanlık için Balcıoğlu'nun tecrübesi ve bilgisi henüz yeterli düzeyde değil, güler yüzü, sabrı, insan ilişkileri siyaseten önemli avantajları!
Siyasi güç Işıklar'ı zehirlemeye başladı…
Balcıoğlu'nu parlatıyor…
Amacım bu konudaki birçok yaklaşımın gayesini gütmüyor; Balcıoğlu'nu, Işıklar'a kurban ettirmek derdinde değilim. Balcıoğlu, henüz Işıklar'ın siyasi hedefleri için bir tehdit değil; bu mantık çerçevesinde söyleyebileceğim… Siyasetçe konuşmak gerekirse söylenebilecekler kadar olabilecekler de aklımızın tüm sınırlarını zorlar şekilde ortaya çıkaran nitelikte cereyan edebilir kuşkusuz…
Balcıoğlu için önemli bir süredir Işıklar'a alternatif gösterilmek doğru yolda gittiğinin, siyaset merdivenlerini akıllıca çıktığının ispatıdır.  Bu imajın temel taşlarını kendisine Işıklar'ın attığı da bir gerçek… Bunu yaptığı için bugün pişman mıdır? Duygularının aklının önüne geçtiği zamanlarda pişman oluyordur, aklı başına gelince doğru yaptığını düşünmeye devam ediyordur : ))

TAMAYÜL SÜRPRİZİ KOÇ
CHP'nin içindeki yerel yönetim süreçlerini değerlendirmeye çok hevesli olduğunuzu anladım ama AK Parti'nin başına konacak talih kuşu da büyük bir merakla bekleniyor.
Biraz oradan son bilgileri aktarayım… Temayül yoklaması yapıldı biliyorsunuz Yavuz Bayram-Orhan Koç-Ülkenur Büke-Hüsnü Yaşar Yalman isimlerinin ilk dörde girdiği söylendi… Son bilgi Orhan Koç'un açık ara farkla birinci olduğu… Gençlik Kolları Başkanı biraz kapalı kutu ama AK Parti için normal saymak lazım, ağırlığı var, her kesimle de ilişkileri iyi düzeyde… Kimsenin adamı olarak mimlenmemiş olması ayrıca avantaj… Teşkilatta karşılığı da azımsanmayacak düzeyde diye tahmin ediyorum.
Silivri'nin hoşgörüsünü özümsemiş (sabırla yıllardır abonelik ücretini ödeyerek Hürhaber okumasını ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim : ) bir siyasi yaklaşıma sahip olması, farklı görüşlere tahammülü bakarsınız genç ve temiz siyasi geçmişe sahip ilçe başkanı arayan AK Parti'de  dilerim yerini, değerini bulur.
              
Not: Bugün de yeterince ortalığı karıştırmış olmanın huzuru ile köşeme çekilip 8 Mart'ımı kutlamayı düşünüyorum : )       

YORUM YAP