“Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz”

“Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz”

7.08.2023 11:22:25

“Dünyanın en büyük en güçlü gençlik teşkilatı olmamız bizim için en önemli geri dönüştür” diyen Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Özgür Bedel, “Gençliğimizi çağımızın tüm hastalıklarından korumanın en etkin ve en güvenilir yolu kültürümüze olan bağlılığımızdır” şeklinde konuştu.kullanabilirsin (3)_7

Özgür Bedel, 5 yıldır sürdürdüğü Silivri Ülkü Ocakları Başkanlığı sorumluluğuna ilişkin sorularımızı yanıtladı. Faaliyetleri ve hedeflerine yönelik değerlendirmeleri ile Ülkü Ocakları hakkında merak edilenlere ışık tuttu.
“ÜLKÜ OCAKLARI TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETİ ÇİZGİSİNDE YÜCE GÖNÜLLÜ İNSANLARIN YETİŞMESİNİ VARLIK SEBEBİ KABUL EDER”
Sevginar SALİ: Ülkü Ocaklarını tanımlar mısınız?
Özgür BEDEL: Ülkü Ocakları temelinde insan sevgisi yatan; mensubu olduğu aziz Türk Milletinin mazisine saygı, bugününe sevgi ve yarınına ümit ile bağlı bir yapıdır.Hiç şüphesiz Türk Milliyetçiliğini şiar edinmiştir. Çünkü Türkler tarihleri boyunca insanlık âleminin en şerefli üyeleri olmuşlardır. Bu iddia boş bir hamasetin ürünü değildir. Özbeöz Türk kültür ve medeniyetini bir nebze olsun incelediğimizde; kadın-erkek eşitliğinin bulunduğu, köleciliğin izine dahi rastlanmadığı, imtiyazsız, sınıfsız bir toplum yapısının tesis edildiği pek çok yüksek insani değer ile karşılaşırız. Buradan hareketle üstünlük iddiası taşımayan ancak milli özüne sevgi ile bağlılığın kaynadığı bu ocak. Binlerce yıllık Türk Kültür ve medeniyetinden süzülerek gelen yüce gönüllü insanların yetişmesini varlık sebebi olarak kabul eder.
“GENÇLİĞİMİZİ ÇAĞIMIZIN TÜM HASTALIKLARINDAN KORUMANIN EN ETKİN VE EN GÜVENİLİR YOLU KÜLTÜRÜMÜZE OLAN BAĞLILIĞIMIZDIR”
Sevginar SALİ: Ocağa devam etmek gençlere ne kazandırır?
Özgür BEDEL: Ocak kelime anlamıyla kullanıldığında içinde kor olan pişirme ısınma için kullanılan bir olgudur. Yunus Emre'nin de dediği gibi hamdım piştim. Ülkü ocakları tam da bu anlamıyla gençliğimizin piştiği yerdir. Türk töresi Türk kültürü dünya medeniyetleri arasında kadim bir yere sahip köklü bir kültür. Bu kültürün bütün yönleriyle yeni nesile aktarılması için var gücüyle çalışan kurum Ülkü ocaklarıdır. Gençliğimizi çağımızın tüm hastalıklarından korumanın en etkin ve en güvenilir yolu kültürümüze olan bağlılığımızdır.Türk kültür ateşinin devam ettiği yer Ülkü ocaklarıdır. Ülkü ocakları olarak başlattığımız sosyal projelerin tamamında kültürümüzün izlerine rastlamak mümkündür. Türk kültürü ile pişen hiç bir ülküdaşımıza çağın iğrenç hastalıklarının bulaşmayacağına inancımız tamdır. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendinin de söylediği gibi “Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin kirletmeyin yere düşürmeyin.” Bizle temas eden, seminerlerimize katılan tüm ülküdaşlarımız böyle hissedip böyle yaşar.olabilir
OCAKTA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER
Sevginar SALİ: Yürüttüğünüz faaliyetler konusunda özetle bilgi verir misiniz?
Özgür BEDEL: Ülkü Ocakları Genel Merkezi talimatı ile belirlenen senelik müfredat kapsamında eğitim seminerleri düzenler. Bu seminerler kapsamlı olarak konunun uzmanı tarafından hazırlanıp sunulur. Resmî, dini ve milli günler de günün anlam ve önemine uygun programlar hazırlanır. Günlük ülke ve bulunduğumuz yörenin anlık sorunlarıyla da yakından ilgilenmek vatan borcu saydığımız hassas bir durumdur. Yakın zamanda tüm ülkeyi derinden sarsan depremde Bilge Liderimizin talimatlarıyla Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım'ın gözetiminde tüm ülküdaşlarımız hassasiyetle çalışmışlardır. Sayın Genel Başkanımızın deprem bölgesi faaliyetleri ile ilgili çadır kent kurulumu, enkaz çalışmaları, ihtiyaç paketi dağıtımı gibi geniş bir yelpazede titizlikle üzerinde durduğu konudur.
Yeri gelmişken bir konuyu bilgilerinize sunmak isterim. Sayın İl Başkanımız Alparslan Doğan'ın inisiyatifinde İstanbul Ülkü Ocakları Arama Kurtarma Birimi kurulup Silivri Ülkü Ocaklarının ev sahipliğinde gerekli eğitimler verilmiştir.
Malum sıcakların arttığı bu günlerde can dostlarımız ile ilgili en çok ihtiyaç duyulan su kapları teşvik çalışmalarımız devam edecektir.
Geleceğimizin en önemli alanı olan gıda sorununa yönelik geliştirilen tarım projeleri geliştirilerek devam etmektedir. Ülkü Ocakları olarak başlattığımız Permakültür Sürdürülebilir Tarım Projemiz kapsamında çocuklar için “Mini Bahçem Yetiştirme Kiti” hazırladık. Çocuklarımız, Mini Bahçem Yetiştirme Kiti sayesinde toprakla buluşup, sürdürülebilir bir gelecek için tarımla büyüyecek. Sebze ve meyve yetiştirmeyi öğrenecekler.
“MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR”
Sevginar SALİ: Yaptığınız çalışmalardan ne tür geri dönüşler alıyorsunuz?
Özgür BEDEL: Geri dönüşler ulusal ve uluslar arası basında takip edilebilir. Ülkü Ocakları olarak basında gözlemlediğimiz olumlu tepkiler kadar olumsuz tepkileride ilgiyle takip ediyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır derler. Ülkü Ocaklarına basın yoluyla yapılan saldırıların arkasındaki güçleri biliyor, tanıyoruz. Kimler tarafından beslendikleri, kaynakları kimler tarafından fonlandığı bizce sır değil. Dedikodudan ileri gitmeyen bu sözde basının haricinde milli hassasiyet sahibi basın mensupları da azımsanmayacak kadar fazla. Bizi asıl motive eden sevindiren ve ciddiye aldığımız en önemli geri dönüş ise durmadan artan ocak gençliğimiz. Dünyanın en büyük en güçlü gençlik teşkilatı olmamız bizim için en önemli geri dönüştür.
“ÜZERİNDE DURDUĞUMUZ EN ÖNEMLİ KONU EĞİTİM”
Sevginar SALİ: Dönem itibariyle üzerinde en çok durduğunuz konu ve faaliyetler neye yönelik?
Özgür BEDEL: Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Sayın Genel Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendinin ısrarla üzerinde durduğu en önemli konu eğitim. Yakın zamanda aktif edilecek olan OUZEM dijital eğitim gençliğimizin faydalanması için genel merkezimiz tarafından tasarlandı.
Yine hızlı okuma tekniklerinin geliştirilmesi adına tasarlanmış olan “Odak 2023” benzerleri arasında en etkin yazılım olmuştur. Karne döneminde talep eden tüm çocuklarımıza ve gençlerimize hediye ettik.
Eğitim vakfı olmamızın getirmiş olduğu bu doğal amacımızı Türk kültürü ile harmanlayarak teknoloji çağının gereksinimlerine uygun kolay erişilebilir ve kolay anlaşılabilir tasarımları yine Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin gözetiminde eğitim birimi tarafından geliştirilmeye devam etmektedir.
Genelde yapılan dijital çalışmalar kadar önemli bir diğer eğitim faaliyeti de il ve ilçe bazında haftalık gelenekselleşmiş eğitim seminerlerimiz. Bu eğitim seminerleri alanında uzman kişilerce tarihi ve güncel konuların hakkında bilgilendirme şeklindedir. Amaç ise geçmişini bilen güncel olaylara Türkçe bakabilen, Türkçe yorumlayabilen İslami hassasiyet ile donatılmış gençler yetiştirmek.
İslami hassasiyeti pekiştirmek adına olan Perşembe akşamları gençlerimizle tüm şehitlerimize geçmiş atalarımıza hediye edilmek üzere Kuranı Kerim tilaveti ve İslam ahlakı sohbetleri her hafta yapılmaya devam ediyor.
Hiç bir alanda yalnız bırakmadığımız Türk Gençliğini yaz tatilinde eğitim kampları, spor faaliyetleri, eğlenceli turnuvalar, kaynaşma piknikleri ile gelecek eğitim öğretim dönemine hazırlanmalarına katkıda bulunuyoruz.
“ÜLKÜ OCAKLARI MİLLİ BİLİNCİN ARTMASI “AKLI HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR” NESİLLER YETİŞTİRME VAZİFESİNE DEVAM ETMEKTE”
Sevginar SALİ: Ufaktan değindiniz ama biraz daha açalım mümkünse. Gerek yurt dışı gerekse yurt içinde zaman zaman ülkü ocaklarını hedef alan beyanların gerçeklik payı ve gerekçesi nedir?
Özgür BEDEL: Ülkü Ocakları olarak İstiklal Marşımızda, “Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın” cümlesi ile anlamını bulan ifadeyi biz varlık nedenimiz olarak algılamaktayız. Türk Milletinin üzerine gelen tüm hayâsız akınlara karşı, geçilmez bir kale oluşumuz bizi zaman zaman hedef haline getirebilmektedir. Emperyalist yani sömürgeci Batı, yüz yıl önce cephe savaşı ile yapamadığını bugün kültür emperyalizmi ile yapmaya çalışmaktadır. Ancak Ülkü Ocakları Türk Kültür ve medeniyetini yeni yetişen nesillere aktararak milli bilincin artması “aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetişmesine yönelik vazifesine aralıksız devam etmektedir.
“DÜNYA TÜRKLÜĞÜ İÇİN NE İSTİYOR NEYİ HEDEFLİYORSAK SİLİVRİ'MİZ İÇİN DE AYNI DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ BESLEMEKTEYİZ”
Sevginar SALİ: Silivri'deki çalışmalarınızla ilgili hedefleriniz nelerdir?
Özür BEDEL: Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir vecizesinde “Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır” buyurmaktadır. Biz ülke çapında ve hatta dünya Türklüğü için ne istiyor neyi hedefliyorsak Silivri'miz için de aynı duygu ve düşünceleri beslemekteyiz.
“YILMAZ BİZİM İÇİN ÖRNEK ALABİLECEK BİR SİYASİ, KİŞİLİK OLARAK ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ”
Sevginar SALİ: Silivri'nin 4 yılı aşkın süredir sahip olduğu MHP'li yerel yönetim ve Başkan Volkan Yılmaz'ın çalışmaları hakkında kısa bir değerlendirme alabilir miyiz?
Özgür BEDEL: Silivri'nin ‘kronikleşmiş, çözülemez denilen sorunlarını halk için, halkla beraber, halka göre' sözleriyle özetlenebilecek bir hizmet anlayışıyla çözen bir belediye başkanı var. Ne mutlu ki bu anlayışa sahip olan Sayın Volkan Yılmaz ile aynı siyasi gelenekten gelmekteyiz. Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz bizim gibi ülkücü milliyetçi hareket içerisinde yetişerek ve teşkilatlarımızda pek çok görev aldıktan sonra Silivri Belediye Başkanlığına seçilmiştir. Volkan Yılmaz bizim için öncelikle bir ağabey ve gençlerimizin örnek alabileceği bir siyasi, iki kişilik olarak övünç kaynağımızdır.
Bizler siyasi çalışmalarımızı Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız Zafer Yalçın ile koordineli bir şekilde yapmaktayız.
“TÜRK GENÇLİĞİNE DE MİHMANDARLIK ETMEYİ GÖREV EDİNMİŞ BİLGE BİR ŞAHSİYET OLARAK MİLLİ HAFIZALARA KAZINACAK”
Sevginar SALİ: Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Özgür BEDEL: Ocağımıza yaptığınız bu nazik ziyaretiniz için öncelikle Hürhaber ailesine teşekkür ederiz. Yukarıda kısaca anlatmaya çalıştığım tüm çalışmalarımızın fikri ve manevi destekçisi bilge liderimiz Devlet Bey'in Türk gençliğinin eğitim ve kültürel faaliyetleri konusundaki hassasiyetini ifade etmeden geçemeyeceğim. Gazi M. Kemal Atatürk'ün tüm emanetlerine sahip çıktığı gibi Türk gençliğine de mihmandarlık etmeyi görev edinmiş bilge bir şahsiyet olarak milli hafızalara kazınacaktır. Yaptığım her işin arkasında duran, manevi olarak bize güç nefes olan Bilge Liderimizin “Lider Ülke Türkiye” vizyonu için son nefesimize kadar çalışarak şükranlarımızı sunacağımız inancını taşıyoruz.
“KALİTELİ MİLLİ ŞUURA SAHİP AYDINLIK BEYİNLERİ YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”
Sayın Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım Bey'in kusursuz ve aydınlık yol göstericiliği ile Lider ülke Türkiye vizyonu yolunda durmadan duraksamadan geleceğin lider ülke Türkiye'si için kaliteli milli şuura sahip aydınlık beyinleri yetiştirmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

YORUM YAP