Sevginar Sali

2. Dönem

Silivri Belediye Başkanının, hafta sonundan itibaren muhtarların neredeyse eksiksiz katılımı ile çıktığı Ankara seferi, bölgesel pek çok hizmet ve yatırımın Başkent odaklı çözümü yanı sıra Volkan Yılmaz'ın ikinci dönem adaylık müracaatı ile neticelendi.
Genel seçimlerin ardından milletvekili adayı olup Ankara'ya gideceği söylenti ve beklentilerinden sonra ‘İBB'ye mi', ‘Büyükçekmece'ye mi belediye başkan adayı olacağı' ile ilgili tereddütler de sona erdi sanıyorum.
Kimse MHP'nin teşkilat esas ve adabı hakkında az buçuk bilgi sahibi olup, Lideri ile görüşüp Volkan Yılmaz'ın adaylık müracaat icazeti almadığını düşünmüyordur. Aldıktan sonra yapılan başvurunun manası da üç aşağı beş yukarı ortada.
Belediye başkanlarının ikinci dönem seçildikten sonra rahatlama handikabı ve zafiyeti oluşur genelde. İlk dönem yıldız gibi parlayan, seçilmiş; siyasi olarak arkasını yaslayacağı oy potansiyeline de sahipse, kendini ispat etmek ile hizmet ve yatırım yapmak için kasmaktan aynı paralellikte uzaklaşır. “İkinci kez seçilmişim”in özgüven patlaması üçüncü dönem biletini cayır cayır yakarken de bu yangına su taşımaya kalkan azınlık genelde kendi de yanar!
Silivri'nin büyüme ve gelişme potansiyeli hakkında yeterince öngörülü olamamakla beraber, Volkan Yılmaz için 3. dönemin ilçe sınırları dışında ve siyaset çerçevesinin daha geniş bir halkada devam etmesi, yalnız benim düşüncem değil. En sıkı rakipleri bile ilk gününden bu yana Belediye Başkanlık gömleğinin Volkan Yılmaz ayarında bir siyasetçi için dar olduğunu söyleyip duruyorlar. Onların bunu ne niyetle ifade ettiğini sorgulamaksızın görüşlerinin gerçeği yansıttığı hususunda uzlaşabiliriz.
Bunun yanı sıra Volkan Yılmaz'ın gelecek hayallerini taçlandıracak ya da bunların yoluna girmesine yol açacak durumun, belediye başkanlığında ilk döneminden, ikincisinde daha parlak bir başarıya duyduğu ihtiyaç inkar edilemez.
Siyasi arka bahçesinde gülden çok dikenlerin etkisi mevzubahis. Yılmaz'ı zorlayan, hizmet potansiyelini arttıran bu durumdan, bizim halk olarak ancak memnuniyetimiz söz konusu olur. Ceketini koysa seçileceğini, hizmet yapsa yapmasa da oy alacağını düşünen siyasetçilerin kendine hayrı yokken halka faydası nasıl olsun!?
İlk döneminde dahi sıra dışı hizmetler ve büyük başarılara imza atan bir belediye başkanı olarak Volkan Yılmaz'ın kamuoyundan ziyade kendinden olan beklentisini karşılamak, defaten söylediği gibi kendisiyle olan yarışında çıta yükselteceğinden kimsenin şüphesi yok aslına bakarsanız.
Dahası Volkan Yılmaz'ın siyasi profil olarak başka da şansı yok! Bulunduğu konumu korumak ve yükseltmek için…
İkinci döneminde Silivri'ye hizmet etme enstrümanlarında bir gerileme değil, aksine ilerleme seyri söz konusuyken, tartışılacak çok az şey kalıyor.
Kişisel beklentileri cevapsız bıraktığı, kamu yararını katıksız gözettiği, en masum eleştirilerin bile çatık kaşlarına çarptığı, yorgunluk ve yoğunluğu gözlerinden alevler fışkırttığı hallerini özlemeyeceğimiz bir Volkan Yılmaz olur muhtemelen ikinci döneminde.
Buna karşın Silivri'ye ilk döneminde temel ihtiyaçları karşılandıktan sonra, gelişme yolunda emin adımlarla yol alan bir şehir olarak eşlik etmenin mutluluğunu hepimiz hissederiz.
Kolay olmayacak, kusursuz da ama olduğumuz halimizden daha ileriye varacağımızı yaşadıklarımızdan biliyoruz.
Adaylık başvurunuz hayırlı olsun Başkan Bey…

YORUM YAP