Yılmaz, Silivrispor hakkında konuştu

Yılmaz, Silivrispor hakkında konuştu

26.06.2020 11:48:46

Silivri Belediye Başkanı Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Silivrispor konusuna geniş bir parantez açtı.

Bir yıllık icraatlarını değerlendirdiği toplantıda Başkan Volkan Yılmaz, Silivrispor ile yaşanan sürece ilişkin soruyu da yanıtladı.

YILMAZ: KONULAR KENDİ MECRASINDA VE DİNAMİKLERİYLE ÇÖZÜLMELİ

Yılmaz konuyla ilgili şunları söyledi: “Silivri'de her problemin kendi mecrasında, kendi dinamikleri tarafından çözülmesinden yanayım. Bir Belediye Başkanı, Ziraat Odası Başkan seçiminde taraf olmamalı, Muhtarlar Derneği Başkanı seçimine karışmamalı, Silivrispor Kulüp Başkanı seçilirken de taraf olmamalı. Ayrıca da baskı unsuru oluşturmamalı veya belediyenin imkânlarını silah gibi kullanmamalı. Bunu her zaman söyledim. Söylemek yetmez hamaset kolaydır eyleme dönüştürmeniz gerekir. Hep beraber bir Silivri kongresi yaşadık. Dört adaya da aynı ifadeleri kullandığımı duymuşsunuzdur. Kongrede de gelip konuşmamı yaptım. Silivrispor'un bir ruhu olduğunu, marka değerinin olması gerektiğini ifade ettim. Gelen arkadaşlar, “Başkanım sen dersen aday olabilirim” diyor. Ne münasebet.

“BELEDİYE OLARAK SİLİVRİSPOR'A DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK AMA YANLIŞ GİDEN BİRŞEYLER VAR”

Belediye olarak Silivrispor'a desteklerimiz devam edecek ama yanlış giden bir şeyler var. Silivrispor'a verilen otoparkların, kafe veya çay bahçelerin hiç birinin doğru işletilmediğini gördüm. Kimin işlettiğini kamuoyu tarafından bilinmediğini ifade ettim. Denetim mekanizmasının olmadığını söyledim. Otoparka gidiyorsunuz, fiş, vergi kaydı yok.

Silivrispor'un Silivri Belediyesinden kiraladığı otogarı örnek verelim; 7 bin TL kirası var. Verildiği günden beri bir kira bedeli bile ödenmemiş. 150 Bin TL para toplayacaksınız, 7 bin TL kira ödemeyeceksiniz! İşin bu tarafında da değilim. Bu paralar şeffaf denetlenir bir şekilde toplansın.

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

Ben bu otoparkları ve kafeleri Belediyenin bünyesine alacağım düzgün, güvenli ve ekonomik bir şekilde işleteceğim. Buradan gelen geliri de Silivrispor'a ve amatör kulüplere aktaracağım. Sözümün arkasındayım.

“BELEDİYE BAŞKANININ SÖZÜNE İTİBAR ETMEYİP BAŞKA SÖZLERE İTİBAR EDİLİYOR”

Aday olurken kendileri teşekkür ettiler. Hatta çoğu arkadaş da bu gelirle ihtiyaçları olmadığını iddia etti. Şuan gelinen nokta Silivri Belediyesinin Silivrispor'un gelirlerine el koyup mahrum edeceği noktasında yaratılmaya çalışılan algı. Yöneticiler de her şeye şahit. Ne hikmettir ki Belediye Başkanının sözüne itibar etmeyip başka sözlere itibar ediliyor.

“BAŞKAN KİM OLURSA OLSUN SİLİVRİSPOR DESTEKLENİR”

Silivri'de yine bir kongre yaşanacak, ben yine taraf olmayacağım. Seçilecek arkadaş her kim olursa olsun otogardan gelen gelir Silivrispor'a denetlenebilir ve doğru şekilde aktarılmalı. Şuan toplanan paralarda hiç kimsenin haberi yok. Silivrispor Kulüp Başkanının haberi var. Onun da nasıl toplandığından haberi yok. Bu dağınıklık ve sistemsizlikle nasıl olacak?

“SİLİVRİSPOR'UN BİR RUHU OLMALI”

Canı sıkıldığında kulüp başkanını değiştiren belediye başkanı olmak istemiyorum. Silivrispor'un da Fen İşleri Müdürlüğü veya Veteriner Müdürlüğü haline getirilmesini istemiyorum. Silivrispor'un bir ruhu olmalı. Kasaba bu takıma sahip çıkmalı.

“ŞU AN NEDEN ALT YAPIDAN SPORCU YETİŞMİYOR BUNU SORGULAMAMIZ LAZIM!

Silivrispor'un alt yapı tesisleri, antrenman sahaları, kamp tesisleri yok. Ben profesyonel futbol oynadığım dönemde Süper Lig'ten 3. Lig'e kadar en az 15-20 tane Silivrili futbolcu vardı. Rahmetli milli oyuncumuz Müjdat Gürsu bunlardan biri. Şuan Silivri'de alt yapıdan yetişmiş üst liglerde olan oyuncu hatırlamıyorum. Eskiden Malatyaspor, Samsunspor, Kasımpaşaspor'da vardı. Şu an neden bu sporcular yetişmiyor, onu sorgulamamız lazım.

Silivri Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde bir projemiz olacak. Tüm alt yapı gruplarında müsabakaya hazır hale gelmiş bir spor akademisini belediye bünyesinde kurmayı hedefliyoruz.” Silivrispor'a olan sevdamı ve desteğimi sorgulamak kimsenin haddine değil. Kulüp başkanı kim olursa olsun ben destek vermeye devam edeceğim.

YORUM YAP