Yılmaz: Herkes elini vicdanına koysun

Yılmaz: Herkes elini vicdanına koysun

10.12.2019 15:17:02

Köyden mahalleye dönen, tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu mahallelerde MHP'nin teklifi ile indirimli su kullanımına devam edilmesi kararını İBB Başkanı tarafından meclise iade edildi. İndirim teklifini gündeme getiren MHP Grubu adına söz alan Volkan Yılmaz, sonuçlara dikkat çekerken mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde geçen ay MHP Grubunun önerisi, AK Parti, MHP oyları ve CHP'nin şerhli desteği ile tüzel kişilikleri kaldırılan 33 köye indirimli su verilmeye devam edilmesiyle ilgili alınan karar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından meclise iade edildi.
Geçen ayki meclis toplantısında MHP Grubu tarım ve hayvancılığın bitirilmemesi için İSKİ Genel Kurulu'nda tarifeler yönetmeliğinde yapılan değişiklikle indirimli su düzenlemenin beş yıl uzatılması için teklif verdi.

YILMAZ: HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYSUN
Konuyla ilgili son gelişmeleri paylaşan Volkan Yılmaz, "Teklife MHP ve AK Parti grubu 'Evet', CHP ve İYİ Parti grupları ise şerh düşerek 'Evet' dedi. Teklifin oy birliğiyle kabul edildiğini düşündüğüm halde biraz önce bir haber aldık. İSKİ 1 lira olan suyu 4 liraya satmaya devam edecek. İndirim kararı Meclise iade edildi. Kimsenin malında gözümüz yok. Yüzme havuzlarında 4 lira olan suyu, Silivri'de, Çatalca'da, Arnavurtköy'de, Şile'de marul, domates sulayan, hayvanını sulayan çiftçimize 4 liradan veremeyiz. Herkes elini vicdanına koysun. Burada zimmet çıkar, bu parayı biz öderiz demeyin. Gelin bu konuyla ilgili hepimiz elimizi taşın altına koyalım.

“MÜCADELEMİZ HANGİ PLATFORMDA GEREKİRSE ORADA DEVAM EDECEK”
CHP sıralarından söylenen "TBMM'e gidin" sözleri üzerine Yılmaz, "Gerekirse oraya da gideriz. Popülizm yapmıyorum. Silivri'nin 6 köyü bundan mustarip. Orada yaşayan herkes de benim popülizm yapmayacağımı bilir. Bunun siyaseti olmaz. Köylüye 1 liralık suyu 4 liraya veremeyiz" ifadelerini kullandı.

“TARIM VE HAYVANCILIK ÜSSÜ OLACAK BÖLGELERDEN İNSANLARI GÖÇE ZORLAMAYIN”
Oturumu yöneten İmamoğlu'nun "Toparlayalım…" uyarısı üzerine Yılmaz, "Toparlanacak bir konu yok başkanım. Konu derli toplu. Burada biz köylüye 1 liralık suyu 4 liraya veremeyiz. İstanbul'un tarım ve hayvancılık üssü olabilecek Çatalca, Silivri, Şile'de ikamen eden gençleri şehirlere taşınmaya, göçe zorlamayın" dedi.

İMAMOĞLU: BAŞKANIM GÜZEL BİR GOL ATTIN, BEN DE İYİ KALECİYİM
Meclis üyelerinin alkışla Yılmaz'a destek vermesinin ardından İmamoğlu, "Başkan güzel bir gol attın, konuyu toparla…" demesi gerilen ortamı yumuşattı. Yılmaz, eski profesyonel futbolcu olduğunu hatırlatırken İmamoğlu, "Ben de iyi kaleciyim" diye cevap verdi.

YILMAZ: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Silivri Belediye Başkanı Yılmaz, “Siyaseten konuşmuyorum. Köylünün, hayvancının, üreticinin yanında bir belediye başkanıyım. Bunu bütün eylemlerimde göreceksiniz. Mücadelemiz hangi platformda olacaksa o platformda devam edecek. Köy muhtarlarımızda bir sonraki meclise buraya gelecekler inşallah” diyerek takibe devam edeceklerini söyledi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP