Yılmaz: Gelin topu taca atmayalım

Yılmaz: Gelin topu taca atmayalım

16.12.2019 14:17:44

İBB'de bütçe ve stratejik plan değerlendirmelerinde söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Etiler'de, Beşiktaş'da yüzme havuzundaki su ile marulu, domatesi, hayvanı sulayan su aynı fiyat olamaz. Bunu kabul etmemize imkan yok” dedi ve ekledi: “İSKİ Genel Kurulu'nda aldığımız karar ve oyladığımız teklife binaen 33 köyümüzdeki çiftçiye gelin biz suyu yine dörtte bir fiyatına verelim. Futbol terminolojisiyle de söylüyorum; Ekrem Başkanım gelin hep beraber topu taca atmayalım.”

İBB Meclis toplantısı 2020 yılı bütçe görüşmelerinde MHP Grubu adına konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, su indirimi sona eren mahallelerin sorununa değinmeyi ihmal etmedi.
“Bakın ben yasanın şu maddesi, İSKİ yönetmeliğinin bu maddesi gibi ağdalı kelimeler kullanmadan kitabın ortasından konuşacağım; hep beraber elimizi vicdanımıza koyalım” çağrısında bulunan Yılmaz, indirim kararı iptalinin değerlendirdiği mecliste İBB Başkanı ile arasında yaşanan “golcü”, “kaleci” göndermesinden yola çıkarak “Bütün kalbimle ve futbol terminolojisiyle de söylüyorum; Ekrem Başkanım gelin hep beraber topu taca atmayalım” şeklinde konuştu.
İşte Yılmaz'ın konuyla ilgili son değerlendirmesi: “Kasım ayındaki mecliste gündeme gelen, Pazartesi günü de burada tatlı bir tartışmanın yaşandığı İstanbul'un 33 köyünde köylülerin gece yatarken aklında soru işareti olan su tarifesi var… Bakın ben yasanın şu maddesi, İSKİ yönetmeliğinin bu maddesi gibi ağdalı kelimeler kullanmadan kitabın ortasından konuşacağım; hep beraber elimizi vicdanımıza koyalım. Köylüyü, çiftçiyi, hayvancıyı destekleyecek miyiz yoksa kaderine mi terk edeceğiz? Kimsenin malında gözümüz yok. Etiler'de, Beşiktaş'ta yüzme havuzundaki su ile marulu, domatesi, hayvanı sulayan su aynı fiyat olamaz. Bunu kabul etmemize imkan yok. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Yasa dörtte biri geçemezsiniz ibaresini kaldırdı yani yüksek fiyata satamazsınız süresini doldurdu. Artık biz İSKİ Genel Kurulu'nda aldığımız karar ve oyladığımız teklife binaen 33 köyümüzdeki çiftçiye gelin biz suyu yine dörtte bir fiyatına verelim. Bunun popülizmle, buradan rant elde etmeyle hiçbir bağı yok. Bütün kalbimle söylüyorum. Futbol terminolojisiyle de söylüyorum; Ekrem Başkanım gelin hep beraber topu taca atmayalım.” Hazal BAŞARAN/Sevginar SALİ

YORUM YAP