Yılmaz’dan mecliste gündem değerlendirmesi

Yılmaz’dan mecliste gündem değerlendirmesi

5.02.2020 09:44:52

Şubat ayı meclis toplantısında gündeme dair açıklamalar yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve belediye meclis üyeleri 6.8 şiddetinde meydana gelen Elazığ depremini ve depremzedeleri unutmadı.

ŞEHİTLERİ UNUTMADI
Gündem maddelerine geçmeden önce Suriye İdlip'te barış ve huzur ortamını tahsis etmek üzere görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik hain saldırıda şehit düşen askerlerimize rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz, ardından 24 Ocak'ta Elazığ'da yaşanan depremde hayatını kaybeden 41 kişi için üzüntülerini ve taziye dileklerini ifade etti.

DEPREM ÇALIŞMALARI
HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Silivri Belediyesi bu konuda yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Yılmaz, “Deprem olduktan sonra bölgeye çok hızlı intikal eden AFAD'ı ve tüm kurumları çalışmalarından dolayı tebrik etmek istiyorum. Hükümetin bakanları, çeşitli sivil toplum kuruluşları, arama kurtarma ekipleri, birçok il ve ilçedeki belediyeler bu acılı günlerde depremzedelerin yardımcısı olmak istedi. Biz de Silivri Belediyesi olarak deprem bölgesine yardım elimizi uzatmak amacı ile çalışmalar gerçekleştirdik. Battaniye, çocuk bezi, su ve dayanıklı gıda maddelerini bir kamyon bir de tır olmak üzere iki araç ile Sivrice'ye gönderdik. Bu yardımda emeği geçen, katkı sunan hayırseverlere, iş insanlarına teşekkür etmek istiyorum. Gündemimizde yer alan Sivrice Belediyesi ile kardeş olma maddesiyle de karşılıklı destek almaya ve yardımlaşmalara devam etmeyi arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

“ASALET VE AHLAK VARDIR, ÖNÜNE SERİLEN BAYRAK
DÜŞMAN BAYRAĞI DA OLSA
ÇİĞNEMEZ, ÇİĞNETMEZ”
Yunan milletvekilinin Türk Bayrağı'na yaptığı çirkin saldırıyı da kınayan Başkan Yılmaz, “Bir Yunanlı şarlatan milletvekilinin, Türk Bayrağı'na yani milletimize, devletimize yapmış olduğu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Eylül 1922'de önüne serilen Yunan bayrağını çiğnememiş, Yunan Kralı Konstantin'in aşağıların aşağısı durumuna düşmemişti. Ve demişti ki, ‘Bayrak bir milletin onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez.' Nitekim bayrak düşmanlarıyla farkımız aynısıyla budur. Bizi Türk milleti yapan haslet ve hakikat de burada aranmalıdır. Asalet ve ahlak vardır, önüne serilen bayrak düşman bayrağı da olsa çiğnemez, çiğnetmez; köksüz ve soysuz vardır, eline geçirdiği bayrağı ilk fırsatta yırtar. ” diye konuştu.

“MİLLİ ANDIMIZ EBED
MÜDDET OLACAKTIR”
Mısak-ı Milli'nin kabulünün 100'üncü yılını kutlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kurucu kahramanları yad eden Başkan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “28 Ocak 1920 Mısak-ı Milli'nin yani Milli andımızın, bugünkü Türk Devleti'nin sınırlarının çizildiği ve o yeminin edildiği gün. Ben Mete Han'dan Bilge Kağan'a, Selçuk Bey'den Osman Bey'e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Türk Milleti'ne olan bu milli andın, ebed müddet olacağını ifade etmek istiyorum. Milli mücadelemizin esaslarının dile getirildiği, vatanın sınırlarının ilkesiz olarak çizildiği, Mısak-ı Milli'nin kabulünün 100'üncü yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kurucu kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yad etmek istiyorum.”

YORUM YAP