Yılmaz’dan, dezavantajlı kesimlere, hizmette pozitif ayrımcılık vurgusu

Yılmaz’dan, dezavantajlı kesimlere, hizmette pozitif ayrımcılık vurgusu

8.02.2021 17:02:14

İBB MHP Grup Sözcüsü ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Şubat meclisinde dezavantajlı kesimlere, hizmette pozitif ayrımcılık vurgusunu yeniledi.

“Dezavantajlı grupların sesi olmaya devam edeceğim” şeklinde İBB'de Şubat Ayı konuşmasını sürdüren MHP Grup Sözcüsü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Hafriyat depolama alanları olacakken, Çöp Depolama Sahaları kurulacakken, çevreye ve doğaya zararlı bir şey yapılacakken ilk akla gelen ilçeler Silivri, Çatalca ve Şile oluyor” dedi ve bu dezavantajlı durum hizmet açısından pozitif ayrımcılıkla telafi edilmesi gerektiğine bir kez daha dikkat çekti.

“ÇÖP GAZI TENEFFÜS ETTİRDİĞİNİZ SİLİVRİ KÖYLÜSÜNE HİZMETE GELİNCE YOKSUNUZ”

Yılmaz'ın açıklamaları şöyle devam etti: “İstanbul'un tasası ve sevinci hepimizin ortak değeri. Tabi ki bu çöp bir yere depolanacak. Buna karşı çıkışımız yok. Çevre ve doğasını kirlettiğiniz, ıhlamur ağaçları altında çöp gazı kokusunu teneffüs ettirdiğiniz Silivri'nin köylüsüne, hizmet ve pozitif ayrımcılık noktasında niye ortada yoksunuz?

Dünyanın her yerinde nükleer santrallerin yapıldığı bölgelerde yönetimler pozitif ayrımcılık yaparlar. Spor, kültür, sanat tesisleri yaparlar. Ben Silivri meclisinde İBB'nin ilçemize yapması gerekenleri sürükleye sürükleye zorla getirdiğimi söylediğimde bana CHP'li arkadaşlarım kızıyor. Evet, gerçekten Silivri'ye İBB'nin hizmetlerini sürükleye sürükleye getiriyoruz.

“ENEJİ A.Ş.'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürlüğü personellerine teşekkür etmek istiyorum. Çeltik ve Büyük Çavuşlu'da bu mücadelemiz sonucunda iki tane küçük halı saha yaptılar.

“İSTAÇ'IN SİLİVRİ'YE ÇAKMIŞ OLDUĞU DAHA BİR ÇİVİ YOK”

Fakat İSTAÇ'ın iki yıldır daha Silivri'ye çakmış olduğu bir çivi yok. Gelin Mahalle Evleri yapın, hanımlar için meslek edinme kursları açın, halı sahalar yapın, parklar yapın. Yapmıyorsunuz. Neden yapmıyorsunuz?

“BEN BU İŞLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Ben bu işlerin peşini bırakmayacağım. İSTAÇ da, ENERJİ AŞ de, genel müdürleriyle sürekli görüşüyorum, Çatalca'ya, Şile'ye, Silivri'ye de yarattıkları negatif etkinin biraz etkisini azaltmak için pozitif ayrımcılık yapmak zorunda. Bunun takipçisi olacağız.

“KENDİLERİYLE ÇELİŞİR BİR DURUM OLUŞTU”

Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi projesi, AK Parti Belediye Başkanlığı döneminde çizilmiş, belli bir kısmı da tamamlanmıştı. Bitirilmesi son derece anlamlı. Emeği geçen projenin çiziminden bitirilmesine kadar herkese teşekkür etmek istiyorum. Lakin şunu garipsedim. Toplantıda bütün hatipler İBB Başkanımıza dedi ki; “Bu dünyanın en büyük Çöp Gazından Elektrik Üretim tesisi ve bunun kapasitesini arttırarak devam edeceğiz.” Esasında vizyon, misyon, baktığınızda kendileriyle çelişir bir durum oluştu. Ben şunu beklerdim; çöp gazından elektrik üretilmesi için şuanda orada bir çöp var. Bu tesisin her yıl üretim kapasitesini artırmayı değil, azaltmayı hedefliyoruz demelerini beklerdim Ekrem Beyin.

“SIFIR ATIK KONUSUNA HEP BERABER DESTEK OLMALIYIZ”

Sıfır atık kapsamında biz oraya giden çöpü artırmamalı, azaltmalıyız. On yıl sonra oradaki çöp gazından elektrik üreten tesis de kapanmalı. Sıfır atık konusuna projeksiyonumuza buradan bakıp hep beraber destek olmalıyız.”

Renginar SALİ

YORUM YAP