Yılmaz: Beddualar değil hayır duaları ile anılalım!

Yılmaz: Beddualar değil hayır duaları ile anılalım!

13.01.2020 15:30:20

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Birinci oturumunda söz alan İBB MHP Grup Sözcüsü ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivrililerin Cumartesi günü 4.7 şiddetiyle bir kez daha yüzleştiği deprem gerçeğine işaret etti “Artık eyleme geçme vaktidir. Hükümet de İBB de yalnız bıraksa kentsel dönüşüm konusunda Silivri'de elimden geleni yapacağım” dedi ve “Beddualar değil hayır duaları ile anılmak için harekete geçelim” çağrısında bulundu.

Yılmaz, 26 Eylül'de 5.8'lik depremin ardından 11 Ocak 2020'de 4.7 şiddetiyle Silivri merkezli, İstanbul'un sarsıldığını belirterek, “İstanbul'u bekleyen büyük deprem konusunda hepimiz hemfikiriz ama konuşmanın ötesine geçemiyoruz” dedi. Depremlerin ardından sıcağı sıcağına yapılan açıklamalar, tartışmalar ve gerçekleştirilen tespitlerin yerine çözüm ve eyleme ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Silivri Belediye Başkanı, kurumlar arası sorumluluk göndermelerinin afet durumunda bir işe yaramayacağının altını çizdi ve “Bir an önce stratejik plan, proje ve eyleme geçmeliyiz” dedi.

YILMAZ: BİR AN ÖNCE EYLEME GEÇMELİYİZ

Silivri Belediyesi olarak bir ay önce Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesi hazırlıklarını ihale ettiğini açıklayan Yılmaz, Mayıs ayında çalışmanın tamamlanmış olacağını belirtti, “Bu sadece bir bilgi değil. Zemin ve bina stokumuz hakkında ve de Kentsel Dönüşüme başlamak için elimizde somut veriler olacak. İlçe Belediyesi olarak bu gerekli kentsel dönüşümü hangi bütçeler ile gerçekleştireceğimizi kara kara düşünüyoruz. Bu yüzden yeniden İBB desteğine duyduğumuz ihtiyacını hatırlatmak ve vurgulamak zorundayım. Eğer bir deprem durumunda beddualar ile değil hayır dualarıyla anılan yerel yöneticiler olmak istiyorsak bunun gereğini yapmaya acilen başlamalıyız. Hamaset, kısır çekişmeler ve kişisel beklentileri bir kenara bırakarak insan hayatını bu işin merkezine koyarak eyleme geçmeliyiz. Sorumlulukları başkalarına atmak yerine başlangıç yapalım. Bu siyaset üstü bir mesele ve herkesi ilgilendiriyor; deprem siyasi parti ayırmaksızın herkesi etkileyecek” şeklinde konuştu.

“KARINCA MİSALİ SİLİVRİ'DE ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Silivri Belediyesi deprem önlemleri konusunda Hükümet ve İBB tarafından yalnız bırakılsa dahi Yılmaz, ilçe belediyesi olarak karınca misali elinden geleni yapmaya çalışacağını söyledi ve vatandaşlara bu hususta hassas olmaları konusunda çağrıda bulundu. “Kentsel dönüşüm hakkında en çok zorlandığımız konu bu hususta vatandaşın sergilediği defans durumu. Bu süreci anlayış içerisinde, el ele, gönül gönüle gerçekleştirmek için halkımızdan anlayış bekliyorum” diyen Yılmaz, sözleri ile İBB Meclisinde yankı uyandırdı.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP