Deprem gerçeğimiz

Deprem gerçeğimiz

13.01.2020 14:39:00

Silivri 11 Ocak 2020 Cumartesi günü Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 4.8 şiddetindeki sarsıntı nedeniyle deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti.

 

Eylül deneyiminden şiddeti az olsa Cumartesi günkü deprem Silivrilileri tedirgin etmeye yetti. Havanın güzel olmasını da fırsat bilen insanlar sokağa akın ederken, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da çarşıda geçmiş olsun için vatandaşların arasındaydı.

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

11 Ocak 2020 tarihinde 16:37'de Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası sırasıyla İBB Başkanlığı, Silivri Belediye Başkanlığı, CHP İlçe Başkanı, MHP ve AK Parti İlçe Başkanları tarafından yapılan geçmiş olsun açıklamalarında, her hangi bir hasarın oluşmadığı açıklandı.

Başkan Volkan Yılmaz, “Ekiplerimiz görevinin başındadır. Olumsuzluk durumunda 0(212) 736 10 02'den Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezimiz ile irtibata geçebilirsiniz” duyurusunu paylaştı.

Son depremin 24 Eylül 2019 ve 26 Eylül 2019 tarihlerinde meydana gelen 4.6 ve 5.8 büyüklüğündeki Silivri depremleri ile aynı noktada olması heyecan yaratırken, uzmanlar “1999 depreminden sonra en çok tartışılan İstanbul'da en büyük depremi beklediğimiz 7.2 - 7.5 gibi depremleri beklediğimiz yer burası. Onun için oradaki küçük depremler sürpriz olmayacak. Riski yüksek nokta burası. İstanbul, bir an önce depreme hazırlık yapmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

GÖRÜR: BÜYÜK DEPREMİ BEKLEDİĞİMİZ FAYIN ÜZERİNDE

Prof. Dr. Naci Görür, dünkü depremin, eylül ayındaki 5.8'lik depremin yaşandığı bölgeye yakın bir noktada meydana geldiğini belirterek, "Bu deprem büyük depremi beklediğimiz fayın üzerinde. Onun için sıkıntılı." dedi.

Görür ayrıca, aynı fay üzerinde yaşanan her depremin önemsenmesi gerektiğine ve fayın kırılma eğilimini gösterdiğine dikkati çekti.

YORUM YAP