Sevginar Sali

Yerel iktidarın 1. yıldönümü

Bundan tam bir yıl önce 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Silivri önemli bir kararın sonucuyla yeni yerel yönetim dönemine uyandı.
CHP'nin 10 yıllık iktidarı sona ererken sürpriz bir seçim ve sonucuyla Cumhur İttifakının adayı olarak yarışa giren MHP'li Volkan Yılmaz en yüksek seçmen desteğini alarak Silivri'nin yeni belediye başkanı olmaya hak kazandı.
Şimdi bir yıl geriye bakıyorum da oldukça fazla şey sığdırdığımız aşikar…
Hükümet destekli yatırımlar (emniyet binası, jandarma karakolu vb), İBB'de sesimizin gür şekilde duyulması (yankı bulması ile ilgili İBB yeni başkanı İmamoğlu'nun yönetim şekli hakkını da teslim edelim), kronikleşen sorunlarımızın çözümü (tarihi köprüler, hız kazanan kentsel dönüşüm vb), yönetim ve hizmet heyecanı, mahalli süreçlerde dinamizm bize kazandırdıkları arasında.
Seçim tekrarı, ülke çapında kendini derinden hissettiren ekonomik kriz, deprem tehdidi, salgındı derken hız kesmeden devam ettirilmeye çalışılan çalışmalar ve yatırımlar… Eğitim ve sağlık alanına yönelik duyarlılığı da belirtelim…
Güç şartlar altında, çok hassas bir dönemde Silivri'ye bir yıldır Belediye Başkanlığı yapan Volkan Yılmaz ne kadar zorlandığını hissettirmeden çalışıyor, birçok kişiyle bölüşmesi gereken sorumlulukların (kendi ekibini kuramadığı için) önemli bir kısmının üstesinden kendi gelmeye çalışıyor.
Tasarruf tedbirleri, gelir arttırıcı önlemler, akıllıca harcamalar, her koşulda hizmet akışının kesintisiz sürme gayreti halk memnuniyeti açısından sonuçlarını veriyor kuşkusuz. Kamuoyu desteğini korumak seçilmişler için hizmet ve yatırım yapmak kadar önemli. Hata bu üçü iktidarın ayakta kalma saç ayakları olarak değerlendirilebilir.
Algı oluşturmadaki başarısını kent yönetimi ile birleştiren Yılmaz, bir yılın sonunda kendisine oy verenlerden çok vermeyenleri pişman etmiştir…
Umarım daha güzel şeylerden, keyifli şartlarda bahsedeceğimiz iktidar yıldönümlerini de görürüz!
Yolunuz açık olsun…


GÜNÜN SÖZÜ
“72 kitabım var, çoğunu 80 yaşından sonra yazdım. Bir şeye aşık oldunuz mu her şeyi unutursunuz.”
Halil İnalcık

YORUM YAP