Yalçın: Gelecekte güzel bir yerel yönetim müjdeliyorum

Yalçın: Gelecekte güzel bir yerel yönetim müjdeliyorum

12.09.2017 10:03:31

Hürhaber okuyucuları için Sevginar Sali'nin sorularını yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zafer Yalçın, “Silivri halkına gelecekte güzel bir yerel yönetim müjdesi vermek istiyorum” dedi. Yakın ve uzak hedefler ile gündemi değerlendiren MHP Başkanı, yeni siyasi oluşumların akıbetini de dalından kopan yaprağa benzetti...

Nisan ayında gerçekleştirilen ilçe kongresinde MHP İlçe Başkanlığı bayrağını Şenol Türkyılmaz'dan devralan Zafer Yalçın, teşkilatın çalışmaları ile gündemine ilişkin sorularımıza cevap verdi.

“GÜNDEMİMİZ BÜYÜME VE SİLİVRİ PROJELERİ”
Sevginar Sali: MHP İlçe Başkanlığında ilk 5 ayınız nasıl geçti?
Zafer Yalçın: Geçen süreye “ilk” demeyelim… Daha önce de içinde oluğumuz teşkilatımızın, bize teslim edilen şerefli bir görevini İl Başkanlığımız ve Genel Merkezimiz ile koordineli olarak yürütüyoruz. Teşkilatımızın hızla büyümeye devam etmesine yönelik çalışmalar ve Silivri için projeler üretmek ile geçti diyebiliriz.

“HEDEFİMİZ İKTİDAR”
Sevginar S.: Gelecek dönem ile ilgili kısa ve uzun vade hedefleriniz neler?
Zafer Y.: Gelecek dönem için yerelden genele siyasi olarak Ülkücü Milliyetçi Hareket mensubu Türk Milliyetçilerinin, yönetimi devralması, iktidarı kazanmamız üzere hedeflerimiz söz konusu.

“SİLİVRİ'NİN ‘SORUNU' DEĞİL ‘SORUNLARI' VAR”
Sevginar S.: Sizce Silivri'nin çözüm bekleyen en önemli sorunu şu an ne?
Zafer Y.: “Sorunu” ifadesi çok tekil kalan bir ifade olacak… “Sorunları” diyebileceğimiz durumlar sözle değil icraatla, yerel yönetimi devraldığımızda çözüme kavuşturulacaktır.

“KURU KALABALIK DEĞİL,  YERİNDE VE GEREKLİ MUHALEFET YAPARIZ”
Sevginar S.: Zaman zaman yerel iktidarı yeterince eleştirmemekle suçlanıyorsunuz? Nedir bu işin aslı? MHP, Silivri'de nasıl bir muhalefet misyonu güdüyor?
Zafer Y.: Milliyetçi Hareket Partisi gündemi kuru kalabalıkla değil yerinde ve gerekli gündemler ile muhalefet etmektedir.

“GÖREV AYRI, DAYANIŞMA AYRI”
Sevginar S.: Genel siyasette MHP ile AK Parti arasındaki dayanışma Silivri'de var mı, yok mu? Varsa niye göremiyoruz, yoksa neden sağlanamıyor?
Zafer Y.: Milliyetçi Hareket Partisi kendi siyasi çizgisinde ve Liderinin emrinde çalışmalarını yürüten bir partidir. Milletin ve Devletin muhafaza ve korunmasını görev bilmiş olmak farklı siyasi partiler ile dayanışma içine girmiş olmayı ifade etmez.

“OCAK'LA AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK”
Sevginar S.: MHP ile Ülkü Ocakları arasındaki iletişim ne durumda?
Zafer Y.: Ülkücü Ocakları biz ve bizden sonraki nesillerin hedef amaçlarsa uygun bir şekilde geleceğin teminatı gençleri yetiştirmeyi gaye edinmiş, bizim için son derece önem arz eden gençlik hareketidir. İletişim konusunda ocaklarımızın yaptığı tüm çalışmaları takip ediyor ve destekliyoruz… Herhangi bir ayrımız, gayrımız yoktur.

“İL BAŞKANIMIZIN TASARRUFUNU YORUMLAMAK YORUMLAYACAĞIMIZ BİR DURUM DEĞİL”
Sevginar S.: Kısa bir süre önce İl Başkanınızın, Ümit Kalko ile yaptığı bir görüşme yansıdı siyasi kulislere… Sizin buna ilişkin yorumunuz nedir?
Zafer Y.: İl Başkanımız ve Ümit Kalko görüşmesi bizim yorumlayacağımız bir durum değildir. İl Başkanımızın telaffuz ve tasar-
rufudur.

“DALINDAN KOPAN YAPRAĞIN AKIBETİNİ RÜZGAR BELİRLER”
Sevginar S.: MHP'den koparak yeni bir siyasi oluşuma imza atmaya hazırlanan parti ile ilgili görüşünüz nedir?
Zafer Y.: Ülkücü Milliyetçi Hareket yarım asra dayanmış mazisi ile şanlı yürüyüşüne devam eden bir harekettir. Günlük koltuk ve makam sevdası ile hareket edenler istedikleri yere gidebilirler. Dalından kopan yaprağın akıbetini rüzgar belirler.

“SİLİVRİ'NİN EN YAKINDAN TAKİP ETTİĞİ PARTİ OLACAĞIMIZ KONUSUNDA İDDİALIYIZ”
Sevginar S.: 2019 ile ilgili tüm siyasi partilerde hazırlıklar başladı… MHP Silivri'nin öncelikle yerel seçim stratejisi ne olacak, nasıl şekillenecek?
Zafer Y.: Hazırlıklara başlamaktan kastınız sosyal medya aracılığı ile bir kaç poz fotoğraf ise bizim için Silivri'ye hazırladığımız proje ve stratejiler bu kadar küçük değil. Şimdiden kendilerini hazırlayan ve zaman zaman fikir istişaresi yaptığımız aday adaylarımız ile önümüzdeki süreçte siz ve tüm Silivri halkının en yakından takip ettiği bir siyasi parti olacağımız konusunda iddialıyız.

“SİLİVRİ'Yİ GELECEKTE GÜZEL BİR YEREL EKİPLE YÖNETECEĞİMİZİN MÜJDESİNİ VERMEK İSTİYORUM”
Sevginar S.: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Zafer Y.: Sözlerime son verirken sizlere öncelikle teşekkür ediyor, Silivri halkına gelecekte güzel bir yerel yönetim ile yönetileceğinin müjdesini vermek istiyorum.
Milli eğitim müdürlüğü ile ilgi beyanlarımızdan anlaşılmasını isterim ki sadece bir kurum değil tüm kamu kurumlarında liyakat esaslı çalışmaların olup olmadığını, kamu hizmetlerindeki Silivri halkının memnuniyetini, kamu çalışanlarının huzuruna kadar takip etmekteyiz. En ufak bir eksiklik ve aksaklıkta hiç çekinmeden telaffuz edeceğimizi belirterek saygılarımı sunuyorum.

YORUM YAP