Volkan Yılmaz: Yapacağımız her şey vatandaşın lehine olacak

Volkan Yılmaz: Yapacağımız her şey vatandaşın lehine olacak

5.04.2021 14:45:52

Yeni bir takas teklifini Silivri Meclis Gündemine taşıyan Başkan Volkan Yılmaz, merkezde kazandırılacak yerin kamu hizmetinde kullanılacağını ifade ederek, sahiplerine teşekkür etti.

Silivri Belediyesinin Nisan oturumunda 20. Gündem maddesi; “İlçemiz Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada 146 parsel ile Mülkiyeti Belediyemize ait olan Sancaktepe Mahallesi, eski 174 ada 11 parsel, yeni 220 ada 8 parselin trampa (takas) işleminin değerlendirilmek üzere görüşülmesi” şeklinde yer aldı.

Başkan Yılmaz, bu gündem maddesi hakkında şu bilgilendirmede bulundu: “E-5'te bir trafik kontrol noktamız var. Hemen yanında 470 m2'lik bir arsa özel mülkiyet. Kamu hizmetlerinin daha rahat görülebilmesi için, nasıl ki eski festival alanındaki arsayı başka bir arsayla takas yaptıysak, bunu da belediye hizmetlerinin şehirde olmasından hareketle Çanta Sancaktepe Mahallesi'nde 500 m2'lilk bir arsayla trampalıyoruz. Burada arsaların değerlerini kıyasladığınızda belediyemizin uhdesine geçecek arsanın daha kıymetli olduğu hepimizin takdiri. Bu takasta emeği geçen herkese ve şehir merkezindeki arsaya sahip olan iki kardeşe Silivrililer adına teşekkür ediyorum. Burasını kamu hizmetlerinde kullanacağız. Bu trampanın Silivri'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

YILMAZ: YAPACAĞIMIZ HER ŞEY SİLİVRİLİ VATANDAŞLARIN LEHİNE OLACAK

CHP'li Doruk Bulut'un, “50. Yıl Sağlık Ocağının yenisini buraya yapalım” önerisini cevaplayan Başkan Başkan Yılmaz, “Bu mecliste bütün adımlarımız çözüm odaklı.  Çözümü arzulamak, çözümle ilgili tasalanmak çok önemli. Çözümü tıkayıcı hamleler yapmak da o kadar zararlı Silivri'ye. Çözüme katkı sunmayan hamleleri, siyasi nefis yapacak, kişisel algılayacak ve buradan hırslanıp Silivri'nin faydasına olmayacak eylemlere girecek kadar tecrübesiz ve nefsine hakim olamayan siyasetçiler değiliz. Kimin ne söylediğine, ne yaptığına bakmıyoruz. Bizim ne yapacağınız çok açık; attığımız her adım Silivri'de yaşayan vatandaşların lehine olacak. Atacağımız adımlar Silivri'nin daha da hayrına olacak. Tarafların her istediği olması mümkün değilken, imza attıkları sözleşmeleri de hiçe sayarak ‘benim yaptığım olsun' mantığı ile hareket etmenin kimseye faydası yok. Bu yaptığımız çalışma, Silivri'ye son derece büyük katkı sunacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.

Konu, oybirliği ile Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP