Volkan Yılmaz: Doğru işlerin yanında, yanlışın karşısındayız!

Volkan Yılmaz: Doğru işlerin yanında, yanlışın karşısındayız!

30.05.2020 17:46:55

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz günler katıldığı canlı yayında gazetemiz köşe yazarlarından Şahin Dirik'in, “Silivri'de yaptığını, İBB'de yıkıyor” eleştirisine yanıt verdi.

“Düşündüğümüzü söyleyemeyeceksek bulunduğumuz hiçbir yerde olmanın anlamı yok” diyen Yılmaz, her platformda doğru işlerin yanında olup, yanlış bulduklarına karşı çıktıklarını ifade etti. “Ekrem İmamoğlu da bizim gibi seçimle geldi. Saygı göstermemek gibi bir durum olamaz. Ancak göreve geldiği günden itibaren bütçenin %40 kadar borçlandı. Belediyelerin borç sarmalına sokulmasına karşıyım ve eleştiriyorum. İBB açısından da doğru bulmadığım için karşı çıktık. Daha önce borçlanma yetkisi verdik gerçekten ihtiyaç olduğunu düşündüğümüzde yine veririz. Ama şu noktada böyle bir zorunluluk olduğuna inanmıyoruz.

Ben Silivri Belediye Başkanlığı görevini devraldığımda 250 Milyon TL borç vardı. Aldığım borçlanma yetkisini bir yıldır kullanmadım. Ne de herhangi bir satış yapmadık. Buna rağmen 20 Milyon'a yakın borç ödedik.

Örneğin İBB iştirakleri için borçlanma istendi karşı çıktık. Ancak Silivri ile ilgili İSTAÇ'ın 42 Milyon TL'lik borçlanmasına onay verdik çünkü buna ihtiyaç olduğuna inandık.

Yani her yerde doğru bildiğimizin yanında, yanlışın karşısındayız.”

 

ŞAHİN DİRİK NE YAZMIŞTI?

“Silivri'de ‘yaptığını' İBB'de ‘yıkıyor'…” başlıklı yazısında Şahin Dirik'in ifade ettiği tespitler şöyleydi: “Beledİye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın Silivri'de yaptığı ve yapmaya çalıştığı hizmetleri takdir etmemek için vicdansız olmak gerek, yazıma bunu söyleyerek başlamalıyım.

Eldeki kısıtlı imkânlar ve borçlar dolayısıyla kimi zaman tökezlese de yoluna istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Silivri'yi güzelleştirmeye çalışıyor, bunda çoğu Silivrili hemfikirdir. Ancak başkanın Silivri'de yarattığı çalışkan, iyi başkan imajını İBB'de (özellikle İBB meclislerinde) kendi elleriyle yıkmakta olduğunu da belirtmek zorundayım. Malum, kendisi aynı zamanda İBB meclis üyesi ve İBB MHP Gurup Başkan Vekili. Özellikle (muhtemelen Cumhur İttifakı'nın doğası gereği mecburiyetten) sırf CHP ve İYİ Parti tarafından teklif edildiler diye İstanbul halkının işine yarayacak pek çok önergeyi kayıtsız şartsız, kimi zaman içeriğine bile bakmadan AK Parti ile birlikte reddetmesi Volkan Yılmaz'a eksi puan yazıyor. “Amaaan, Silivrililerin nereden haberi olacak orada hangi konuda ne oyu kullandığımızdan” diye düşünüyor olabilir belki ama şu da dikkate alınmalıdır ki canlı yayınlanan İBB Meclisi ülkede en çok takip edilen meclislerden biridir.

Volkan Bey'in ittifak yüzünden muhtemelen eli kolu bağlıdır, İBB meclisinde alınacak kararlarda hür iradesiyle hareket edemiyor, AK Parti ne derse yapmak zorunda kalıyor olabilir. Ancak şu da dikkate alınmalıdır ki MHP'nin İstanbul'da tek bir ilçesi var o da Silivri ve Silivri halkının Volkan Bey'in İBB meclisinde kullandığı oylardan memnun olduğunu hiç sanmıyorum. Bence başkanımız, partisinin İstanbul'daki tek ilçesinin sakinlerinin gözünde daha iyi bir imaj bırakabilmek adına İBB Meclisinde daha özgür hareket edebilmek için Devlet Bahçeli'den izin istemeli. Ancak bu şekilde Silivri'deki davranış ve tavırlarıyla İBB'de kullandığı oylar arasında rasyonel bir bağlantı kurabilmiş olur.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP