Adil Sirkecioğlu

ÜZÜM YEDİK

Silivri SİAD yaz rehavetini üzerinden atıp, üyelerini ve Silivri'yi ilgilendiren konulardaki faaliyetlerine hız verdi. Darbenin şoku da atlatılmış gözüküyor. İlginçtir diğer ülkeler için darbenin ismi bile her türlü çöküşe neden olurken, bizde beklenen tesiri oluşturmadı. Öldük, bittik, mahvolduk dedirtemeyen demokrat Batılı dostlarımız timsah gözyaşlarına boğuldular. Demokrasiye sahip çıkmak yerine, demokrasiyi katleden örgüt üyelerini kollamayı görev kabul ediyorlar. Libya-Mısır-Suriye-Irak gibi ülkelerde demokrasiyi ve insan haklarını yerli yerine oturtanlar, aynı durumu Türkiye'de gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyorlar.
İster şerbetli, ister dualı veya müjdelenmiş millet deyin Allah'ın sevgili kullarıyız. Çok fazla hain ürettiğimiz halde, çok daha fazla kahraman çıkarmak en büyük özelliğimiz olmalı. En zor zamanlarda ve beklenmedik bir şekilde davranmakla ayakta kalmanın huzurunu yaşıyoruz. Her devirde lider çıkarıp devlet kurmayı başarmış insanlar olarak, maşa kullanma kurnazlığını bırakmak zorunda kalan elleri kırmayı, kesmeyi de becereceğiz inşallah.
Salı günü üyelerini yönetim konusunda bilinçlendiren SİAD, Çarşamba günü Silivri'nin ortak derdi elektrik yarasına parmak bastı. Firmaların üçüncü kuşağa aktarılma oranının %7 olduğunu öğrenmenin şaşkınlığını yaşadım. Şirket ömrünün ortalama 25 yıl olduğunun belirtilmesi ayrı bir konu. Pratik olarak yaşayanların, yaşadıklarının ders olarak kendilerine verilmesini kabullenmeleri güzel bir gelişme olmalı. Her şeyi ben bilirim patron yapısından, danışman veya uzmanlığa önem veren yönetim kurulu başkanlarına geçiş yapmışız bile. Çocuklarıyla nesil çatışması yaşayanların, patronluğu paylaşabilmeleri zor gözüküyor.
Mesan Kilit'in çok güzel ev sahipliğiyle gerçekleşen Sanayici-Bedaş buluşması gelecek için umut vaat etti. Toplantıya katılanların hepsi dersine çalışmış olarak geldiği için zaman israfı olmadı. Bedaş Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu geniş bir ekiple Silivri'ye çıkarma yaptı diyebilirim. Silivri'ye verilen önemin göstergesi kabul edip teşekkürlerimi sunuyorum. Yarı kamu kurumu kabul edilen kuruluş ve iştiraklerin Bedaş'ın açtığı yolda hızla ilerlemelerinin ülke menfaatine olacağını düşünüyorum. Karşılıklı tavsiye ve sözlerin tutulmasıyla Silivri Sanayisinin gelişip iddiasını %3'lerin üzerine taşıyacağına inanıyorum.
İnançlı, iddialı, takipçi, tuttuğunu koparan bir yapının güven sağladığı gibi; netice alacak olmasını görmek, dile getirilenlerin birçoğunun basit konular olduğunu anlamak yüreğimize su serpti. Bu memleketin Mehmet Bey gibi insanlara ihtiyacı var. Örneklerini görmek büyük mutluluk. Göz kırpmaların, dalgalanmaların, kesintilerin, yanan kartların, makinelere verilen zararların konuşulmasına karşın Mehmet Bey'in şahsından alınan elektrik çok daha önemliydi. O elektrik Silivri'yi mağdur etmeyecektir.
Ekip arkadaşlarının ayak uydurmuş olduğuna şahit olmak çok daha güzel. Yaptığım eleştiri karşılıksız kalmadı. Anında sanayi sitesine girilmiş, gerekli kontroller yapılmış. Ayrıca teşekkür ederim. Sirkecioğlu'na telefonla ulaşılmaz tabusu istenirse çok kolay kırılabiliyormuş. Gösterilen ilgi, alaka ve çaba için müteşekkirim.
Silivri SİAD ve Bedaş zıtlaşmak yerine uzlaşmayla neler yapılabileceğini zaman içinde daha iyi gösterecekler. Yapılan ilk toplantı bağcıyı dövmek yerine üzüm yemenin tercih edildiğini gösterdi. Işıklar'ın gelişmeleri bizzat takip etmesinde fayda vardı. Başkan yardımcısını görevlendirmesini hassasiyetinin göstergesi kabul ediyorum. Toplantı saatinde alelacele yapılan asfaltlama çalışmasının komik kaçtığını belirtmeden geçemiyorum. Bir işe yaramadığı gibi emeğe, mesaiye, malzemeye yazık oldu. Benden söylemesi. Göz boyama Silivri Belediye'sine yakışmıyor. Kalıcı çalışma yapılmasını takdir etmeye hazırım.
Bugünkü yazım Silivri'nin çocukları olacaktı. Araya güzel örnekler ve çalışmalar girdi. Trabzon, Malatya, Bayburt, Giresun vb. memleketimin değişik köşelerinden gelip Silivri ve vatanı için çaba gösterenleri takdir ediyor saygılarımı sunuyorum. Doğum yeriniz neresi olursa olsun, Silivri'nin çocuğu olanları, olabilenleri kutluyorum. Bir sonraki yazımda niyetim Silivri'nin çocuğu olamayanları yazmak. Tabii araya başka konular girmezse.
Silivri'nin, vatanın çocuğu kalın.

YORUM YAP