Cemil Kenar

Toplumsal gerçekler ve farkındalıklar

Pandemiyle birlikte karşımıza çıkan bazı toplumsal gerçeklerin üzerinin örtülmesinde ilaçların etkisini tartışmamız gerekmiyor mu?

Sorunların çözümlerini dile getirmek yerine ellerine birer reçete tutuşturup gönderirken Doğanın, Sanatın, Sporun zenginliklerinden beslenmeyen toplumlarda hali vakti yerinde olanların da durumunun iyi olmadığını görmüyor muyuz?

Büyük çoğunluğu sürekli kendiyle uğraşarak doktor doktor gezerken kaygılı ve mutsuz değil mi?

Yaşamın zorlukları karşısında yenik düşen kişinin hafızasının, odaklanmasının, duygu durumunun, mantık yürütme becerisinin, öfke yönetimlerinin bozulduğunu bilmiyor muyuz?

Mesele çözüm bulamıyor olmak değil, problemi görmüyor olmakta gizli. Sağlık sistemi tedavi etmek üzerine kurgulanmış bir sistem değil ki. Öyle olsaydı her gün hızla gelişen ilimsel, bilimsel çalışmalarla hastalıkların kökü kazınır, hasta kalmazdı. Bu arada tüm sağlık kurumları iflas eder, sağlıkçılar işsiz kalırdı.

Sürdürülebilir olması için baskılamak ve tetiklemek üzerine programlanmıştır.

Çarpık kentleşme ve aşırı betonlaşma sonucu hızla çölleştiği için çok yakında bir damla suya muhtaç olacağımız, tarım yapılamayacağı için bir dilim ekmeğe servet ödeyeceğimiz topraklar da gelecek endişesi olmadan yaşamak isteyen insanların mutsuzluklarını, kaygılarını yaşama küskünlüklerini hastalık diye yansıtmak kimin işine yarar?

Bakın, Doğa, Sanat, Spor akademisi mezunu birçok akademisyen toplum sağlığını desteklemek adına meselenin üstüne titriyor, biz onları üşüyor zannediyoruz ama Silivri'de toplum sağlığı hekimliği arazisi ve Murat Çeşme Piknik Alanı bisiklet yolu, yürüyüş parkurları, egzersiz aletleriyle donatılarak düzenlenip akademisyenlerin kontrolünde halkın kullanımına açılsa ilaç yazdırmaya giden insan sayısı azalır.

Örneğin, Bayburtlu Dream Of'ta JUST PT var, gidin birkaç saatlik programlarla ağrılarınızın geçtiğini bazı rahatsızlıklarınızın egzersizle nasıl düzeldiğini görün.

Hangi hap daha etkilidir, kulaç atmaktan ya da hangi ilaç verebilir bir ağaç gölgesinde ip atlamanın keyfini.

Sizin bir şey yapmanıza gerek yok.

İhtiyacınız olan her şeyi size hap şeklinde hazırlıyoruz diyenlere bağımlı kalırsak hapı yutarız!!!

 

YORUM YAP