Temurci: Bu millet zalime asla diz çökmeyecek

Temurci: Bu millet zalime asla diz çökmeyecek

2.08.2016 13:31:08

Silivri halkı, demokrasi nöbeti tuttuğu Uğur Mumcu Meydanını terk etmiyor. Cuma akşamı, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kardeşi Ömer Temurci'nin gözaltına alınmasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Cumartesi akşamı demokrasi nöbetimizin 16. gecesinde Silivri'deydi.

Milli irade nöbetinin 15. gecesinde AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, 16. Gecesinde ise AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci Silivri'deydi.

KIYIKLIK: ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN
Silivri'de vatandaşlara hitap eden Kıyıklık, FETÖ'nün darbe girişiminin karşısında dimdik duran milletin benzerinin dünyada olmadığını belirterek, "15 Temmuz şerefsiz darbe girişimi sırasında orada siz yiğitleri gördüm. O gece, eşiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, anasıyla, babasıyla, millet tankın önüne yattı, kendisini kurşunların önüne attı. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

KUTLU DEMOKRASİ NÖBETİNE KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, 15 Temmuz gecesinden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle sokaklarda olduklarını ifade ederek, katılım gösteren herkese teşekkür etti.

TEMURCİ: BU MİLLET ZALİME ASLA DİZ ÇÖKMEYECEK
15 Temmuz işgal girişimi esnasında İl Başkanlığını ele geçirmeye çalışan asker üniformalı teröristlere "Ben emri başkomutanımdan alırım, cesedimi çiğnemeden buradan çıkaramazsınız" diyen ve Cuma günü Rize'nin Çayeli İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla kardeşi Ömer Temurci'nin de aralarında bulunduğu 7 işadamı gözaltına alınmasının ardından Temurci, demokrasi nöbetimizin 16. gecesinde Silivri halkı ile buluştu.
“Bu millet, zalime asla diz çökmeyecek” mesajı veren Temurci, çok önemli süreci geride bıraktığımızı söyledi. Demokrasi nöbetine 15 Temmuz'dan bu yana aralıksız devam eden vatandaşlara minnet duygularını belirten Temurci, “Böyle bir milletin çocuğu olduğumuz için Rabbimize hamdediyoruz. Bu millet kendi istiklaline ve istikbaline kurşun sıkmak isteyenlere öyle büyük bir ders verdi ki; bu haşhaşiler, bu FETO terör örgütü, Allah'ın izniyle darbe girişimini başaramadı, asla da başaramayacaklar” dedi.
FETÖ terör örgütünü hedef alan sözleriyle konuşmasını sürdüren İl Başkanı, “Onlar bu ülkeyi Suriyeleştirmek, bu ülkeyi Mısırlaştırmak istiyorlardı ama bir şeyi hesap edemediler. Bu çıplak elleri ile tanka, tüfeğe karşı koşabilecek genç kardeşimi düşünemediler. İşte onlarla birlikte 2023'e, 2053'e çok daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Bu millet zalime asla diz çökmeyecek. 15 Temmuz bunun en güzel göstergesidir.
Bu haşhaşilere, bu ülkeyi dar edeceğiz. Biz bugün buraya, o parti için bu parti için gelmiş değiliz. Bugün bizi buraya toplayan tek bir ortak payda var; o da vatanımız. Vatan, millet, bayrak, kardeşlik diyen herkesi bu meydanlara davet ediyoruz” şeklinde konuştu, darbeyi “Katliam” olarak tanımlayan Temurci, devletin her kademesinde FETÖ/PDY terör örgütü ile etkin bir mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini ifade etti.
Silivri'de demokrasi nöbetinin 16. Gecesine Temurci'nin yanı sıra AK Parti milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Abdullah Başçı da katılımlarıyla destek verdi.

YORUM YAP